Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Sport

"Božićna gala" – u ritmu i pokretu

  Davor Suhan           18.12.2016.         2580 pogleda
"Božićna gala" – u ritmu i pokretu

Sat vremena istinskog užitka u prigodnoj programskoj večeri mladih ritmičarki, Kluba ritmičke gimnastike „Pirueta“ Virovitica, svakako je doživljaj koji zaslužuje više od običnog novinskog teksta. Stoga si uzimam potpunu slobodu misli, riječi i osjećaja za izraziti svoje vlastite dojmove – kao običan  glas iz publike.  

Za mene je to bio osobito emotivan trenutak koji je probudio sjećanja na prekrasne godine provedene u Gimnastičkom društvu Šibenik, gdje smo posljednjih godina moga boravka u ovom društvu uveli i sekciju ritmičke gimnastike, a čiji sam rekreativni dio programa prenio u sportsku igraonicu Osnovne škole Petra Krešimira IV. Nedavnim povratkom u Viroviticu imao sam želju pokrenuti nešto slično i u našem gradu, ali subotnja „Božićna gala“ naših malih „Piruetica“ odvratila me od ove namjere.

Razlog je sasvim jednostavan: KRG „Pirueta“ ima sve ono što sam u svojoj viziji imao kao ideju, a pogled sa tribine otkrio mi je niz detalja koji su me uvjerili da ljudi koji vode klub, to što rade, rade izvrsno. Kad provedete u ovom poslu jako puno godina, ne treba vam dugo vremena da to prepoznate. Motorička i estetska razina do koje se stiglo u samo godinu dana rada u svim programskim selekcijama koje smo imali prilike vidjeti u ovoj večeri više je od očekivanog, a pozitivna kemija koja vlada između voditelja/trenerica i vježbačica toliko je očita da ju oko sokolovo može pročitati iz gledališta. U takvim okolnostima, stvarati paralelni konkurentski program sličnog sadržaja (što znači slabiti „Piruetu“) bilo bi grehota – jer, prema do sada viđenom, čak i kada bi  klub u svome razvoju ostao na ovoj razini, imali bi jednako razloga za puno (potpuno) zadovoljstvo.  

Sve to je naravno moj osobni dojam, a dugogodišnje iskustvo koje imam u ovom poslu daje mi hrabrosti da ovu ocjenu iznesem bez ikakvog straha. Toliko o tome. A sada i o nečemu drugom.

Često puta skloni smo zapostaviti one bez čije pomoći se ovakvi sportski projekti ne bi mogli održati niti razvijati.  Zato mi je iznimno drago bilo vidjeti da se onima koji su svojim udjelom doprinijeli radu kluba, ove večeri zahvalilo na način da se taj dio, rekao bih sportskog bontona, učinio dijelom programa. Bilo je to nadasve fer i veoma korektno od samog organizatora. Jer svi „mi“ smo jedan tim, samo raspoređeni na svojim različitim mjestima. Vrijeme je da mi koji živimo u malim gradovima konačno to i shvatimo, i jedni prema drugima, na naše zajedničko dobro, pokažemo više razumijevanja i poštovanja.

A kada već spominjem timski rad na svakom nivou suradnje i pomoći, u to ime želim ukazati na jedan veoma važan timski oblik podrške koji je ovoga puta izostao u onoj mjeri kakva je u ovakvim svećanim prilikama potrebna. I to je moja jedina primjedba u skupu veoma pozitivnih dojmova, mada ovo što ću reći nije upućeno kao kritika, nego inicijativa.

Najveća nagrada koju možemo dati ovoj djeci, a to će vam potvrditi svi treneri i sportski pedagozi, je pljesak. Ali ne bilo kakav. Pljeskalo se i jučer, daleko od toga…Ali nedostajalo je sportskog sluha i ritma u aktivnoj pratnji publike koja ovakvu predstavu čini potpunom.

Vjerujem da je svatko od vas pogledao barem jednom u životu onaj tradicionalni Novogodišnji  koncert Bečke filharmonije u kojem publika postaje dio glazbenog spektakla. Ritmička gimnastika traži isto! Ona nije samo sport, svaka vježbovna koreografija je malo glazbeno scensko umjetničko djelo – koje traži utreniranu publiku, aktivnu i jednako prisutnu u programu kao i oni na „pozornici“.

Zato pozivam roditelje, bake i djedove (koji vjerno prate svoju djecu i unuke) da to uvijek imaju na umu i ovu sportsku obavezu preuzmu na sebe. Ne štedite dlanove. Neka svaka buduća „gala večer“ naših Piruetica bude pravi ritmički gala koncert ritma i pokreta (vaša i njihova zajednička predstava). Radost koju ćemo time priuštiti ovoj djeci biti će još veća, a njihovim trenericama i vodstvu kluba najveća nagrada za ovaj veliki posao koji rade sa puno ljubavi i za malo novaca.

Foto-galeriju sa sinoćnjeg nastupa možete pogledati OVDJE. A mi ćemo ovu našu novinsku priču završiti edukativno, u prigodnom svečarskom tonu, simboličnom video porukom – kao trenng podsjetnik našoj vjernoj dragoj publici za novi susret u ljeto 2017.

Želim vam čestit Božić i sretnu Novu godinu!

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije SportVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.