Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Aktualnosti

Borzan: Očekujemo da Komisija pomogne i Hrvatskoj

  vn           19.09.2015.         1006 pogleda
Borzan: Očekujemo da Komisija pomogne i Hrvatskoj

Europski parlament jučer je žurno izglasao izvanredne mjere pomoći Italiji, Grčkoj i Mađarskoj u iznosu od 780 milijuna eura. Ta vijest je važna za Hrvatsku koja su u ovim trenucima suočava s velikim priljevom izbjeglica.

- Drago mi je da smo velikom većinom podržali prijedlog Komisije jer smo pokazali da EU pomaže svojim članicama kada se suočavaju s problemom koji ima europsku dimenziju. Radi se i o financiranju mjera za prihvat i preseljenje izbjeglica kako bi se rasteretile granične države u koje ulaze. Ova vijest je bitna i za Hrvatsku, budući da je mađarski zid izbjeglice preusmjerio u istočnu Slavoniju, Baranju i Srijem. Ponosna sam na način na koji su moji Slavonci dočekali te nesretne ljude, za razliku od Orbana koji i prema Hrvatskoj najavljuje zidove. Očekujem da Komisija pomogne i Hrvatskoj, jer pomoć će nam trebati - ocjenila je hrvatska zastupnica Biljana Borzan.

Slike izbjeglica koje humano dočekuju hrvatska policija i građani obašle su svijet, a strane reakcije prenose izjave premijera Milanovića kako su zidovi u Europi u 21. stoljeću problem, a ne rješenje.

- Jutros prije glasanja, prilazili su mi kolege europarlamentarci kako bi izrazili podršku načinu na koji Hrvatska pristupa situaciji s izbjeglicama. Rekli su, kako će ako bude potrebno, ovakve mjere sigurno izglasati i za Hrvatsku - najavila je Borzan.

Jučer izglasanim prijedlogom se uspostavlja brojčani cilj za podnositelje zahtjeva na temelju kojeg iz Italije treba premjestiti 15.600, iz Grčke 50.400, a iz Mađarske 54.000 osoba.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti