Plenković: Hrvatska pripravna za sve mjere koje treba poduzeti u prevenciji širenja koronavirusa
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Miletić ocijenio sramotnim karnevalsko spaljivanje istospolnog para
Pravobraniteljica za djecu: Neprihvatljiv čin nesnošljivosti na maškarama u Imotskom
I GLAS podnosi kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala u Imotskom

  Zdravstvo

Bolja zdravstvena usluga: Potpisani ugovori o nabavi medicinske opreme vrijedne 2,7 milijuna kuna

  vpž/foto Kristijan Toplak           15.09.2017.         805 pogleda
Bolja zdravstvena usluga: Potpisani ugovori o nabavi medicinske opreme vrijedne 2,7 milijuna kuna

U okviru provedbe EU projekta „Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“ župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, potpisao je ugovore o nabavi medicinske opreme s izabranim dobavljačima. Ukupna vrijednost opreme je 2, 7 milijuna kuna od koji 15 posto sufinancira Virovitičko-podravska županija.

„Virovitičko-podravska županija i kroz ovaj projekt pokazuje brigu za svoje stanovnike, kroz poboljšanje zdravstvene infrastrukture i novu opremu, želimo da svi naši žitelji imaju kvalitetnu uslugu“, rekao je Adrović.

Zahvalo se ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, Igor Fazekaš. „U iznimno kratkom roku pripremili smo kompletnu dokumentaciju, a sve s ciljem da bi što prije realizirali. Radi se o 3 ginekološka uređaja marke General Electric i RTG uređaju Siemens. To je trenutno najkvalitetnije što se može pronaći na tržištu, a sve to napravili smo s ciljem kako bi zdravstvena kvaliteta nalaza i pregleda za stanovnike Virovitičko-podravske županije bila što bolja, te da oni ne moraju ići na preglede u neke druge gradove i mjesta“, rekao je Fazekaš.

Ugovori su potpisani za opremanje tri ginekološke ordinacije u Virovitici, Pitomači i Orahovici (Doma zdravlja VPŽ i za „Specijalističku ginekološku ordinaciju Josip Tonković„ – koncesionar Virovitičko-podravske županije): 1.258.112,50 kuna – Medicom d.o.o. iz Zagreba, te za Digitalni RTG uređaj (za potrebe Doma zdravlja VPŽ): 1.497.500,00 kn – H.K.O. d.o.o. iz Zagreba koji će biti smješten u Slatini.

Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 6,6 milijuna kuna (dva ugovora su potpisana u četvrtak 14. rujna, a druga dva bit će do kraja rujna ove godine) od kojih su Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 5,5 Partner na projektu je Dom zdravlja VPŽ. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.