Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravstvo

Bolja zdravstvena usluga: Potpisani ugovori o nabavi medicinske opreme vrijedne 2,7 milijuna kuna

  vpž/foto Kristijan Toplak           15.09.2017.         1181 pogleda
Bolja zdravstvena usluga: Potpisani ugovori o nabavi medicinske opreme vrijedne 2,7 milijuna kuna

U okviru provedbe EU projekta „Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“ župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, potpisao je ugovore o nabavi medicinske opreme s izabranim dobavljačima. Ukupna vrijednost opreme je 2, 7 milijuna kuna od koji 15 posto sufinancira Virovitičko-podravska županija.

„Virovitičko-podravska županija i kroz ovaj projekt pokazuje brigu za svoje stanovnike, kroz poboljšanje zdravstvene infrastrukture i novu opremu, želimo da svi naši žitelji imaju kvalitetnu uslugu“, rekao je Adrović.

Zahvalo se ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, Igor Fazekaš. „U iznimno kratkom roku pripremili smo kompletnu dokumentaciju, a sve s ciljem da bi što prije realizirali. Radi se o 3 ginekološka uređaja marke General Electric i RTG uređaju Siemens. To je trenutno najkvalitetnije što se može pronaći na tržištu, a sve to napravili smo s ciljem kako bi zdravstvena kvaliteta nalaza i pregleda za stanovnike Virovitičko-podravske županije bila što bolja, te da oni ne moraju ići na preglede u neke druge gradove i mjesta“, rekao je Fazekaš.

Ugovori su potpisani za opremanje tri ginekološke ordinacije u Virovitici, Pitomači i Orahovici (Doma zdravlja VPŽ i za „Specijalističku ginekološku ordinaciju Josip Tonković„ – koncesionar Virovitičko-podravske županije): 1.258.112,50 kuna – Medicom d.o.o. iz Zagreba, te za Digitalni RTG uređaj (za potrebe Doma zdravlja VPŽ): 1.497.500,00 kn – H.K.O. d.o.o. iz Zagreba koji će biti smješten u Slatini.

Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 6,6 milijuna kuna (dva ugovora su potpisana u četvrtak 14. rujna, a druga dva bit će do kraja rujna ove godine) od kojih su Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 5,5 Partner na projektu je Dom zdravlja VPŽ. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo