Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Bojkotirajte Euro 2012! Ukrajinci masakrirali više od 80.000 pasa lutalica da "očiste" ulice

  Index.hr           31.01.2012.         2513 pogleda
Bojkotirajte Euro 2012! Ukrajinci masakrirali više od 80.000 pasa lutalica da "očiste" ulice

Bojkotirajte Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini! Ovaj poziv svojim članovima već neko vrijeme upućuju brojne organizacije za zaštitu životinja diljem svijeta. Razlog pobuni protiv Eura 2012. je odluka ukrajinskih vlasti da uoči prvenstva "očiste" ulice svojih gradova od pasa lutalica.

"Pripreme" su započele prije nešto više od godinu dana, a u tom razdoblju u Ukrajini je navodno ubijeno oko 80.000 pasa lutalica! Alexander Hirczy, veterinar iz Austrije i aktivni član međunarodne kampanje "Stop Killing Dogs", koja na Facebooku ima oko 90.000 simpatizera, kaže da je sve započelo pismom koje je u Ukrajinu stiglo iz UEFA-inog sjedišta u Nyonu.

Izmislili epidemiju bjesnoće da bi mogli ubijati pse

"Rečeno mi je da je iz sjedišta UEFA-e poslano pismo njihovom lokalnom ogranku u Ukrajini, u kojem stoji da su psi problem. Nije rečeno da je rješenje tog problema da se psi pobiju, ali naglašeno je da psi lutalice ne mogu biti na ulicama za vrijeme Eura. Lokalne vlasti imale su na raspolaganju niz solucija: mogli su pse smjestiti u prihvatilišta, udomiti ih, itd. No, odlučili su ih pobiti", kazao je Hirczy za France24.

Prosvjedi protiv ubijanja pasa u Ukrajini počeli su još prije godinu dana, ali u akciju se uključio vrlo mali broj ljudi. Kad su ukrajinske vlasti vidjele da prosvjedi nisu izazvali pretjeranu pozornost, nastavili su s masakriranjem pasa lutalica, u čemu i dalje ustraju. Hirczy tvrdi da je do njega došla informacija da je ukrajinska vlada angažirala ekipe profesionalnih "lovaca na pse", kojima je povjerena zadaća "čišćenja" ulica.

Nakon što se vijest proširila i privukla pažnju europskih medija, ukrajinske vlasti su, tvrdi Hirczy, proširile informaciju da je među lutalicama zabilježena epidemija bjesnoće. "To je laž, to je samo izlika da nastave ubijati pse", tvrdi ogorčeni aktivist, te poziva Europljane da svoje nezadovoljstvo izraze bojkotiranjem Europskog prvenstva, koje će Ukrajini donijeti milijarde eura prihoda od turizma.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

siniša prpić
31.1.2012. 22:56
@stole123, trebali smo reći zemlji partneru ( Viro-expo - Ukrajina) da nam dogodine dopeljaju pisine kaj su im od viška....
stole123
31.1.2012. 20:51
siniša a da ih izvezemo u bosnu na koridor ostalo bi nam 400000 u džepu
siniša prpić
31.1.2012. 20:41
Virovitica izdvaja 400 000 kn godišnje za zbrinjavanje pasa. Razlog za zadovoljstvo....
stole123
31.1.2012. 19:36
pa nisu ih morali pobiti mogli su ih izvesti u kinu. oni bi im još i platili za njih.


Još iz kategorije Aktualnosti