Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Zdravstvo

Bojanka s motivima Parka prirode Papuk i slikovnica Leptir i mrav bit će predstavljena na Dječjem odjelu virovitičke bolnice

        09.02.2016.         2965 pogleda
Bojanka s motivima Parka prirode Papuk i slikovnica Leptir i mrav bit će predstavljena na Dječjem odjelu virovitičke bolnice

Povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika Park prirode Papuk održati će promociju edukativnih materijala na dječjem odjelu Opće bolnice Virovitica u srijedu, 10. veljače 2016., s početkom u 11 sati. Edukativni materijali namijenjeni  su djeci predškolskog i školskog uzrasta.

Riječ je o bojanki s motivima Parka prirode Papuk i slikovnici naziva "Leptir i mrav". Radnja slikovnice odvija se na jednoj livadi na Papuku i govori o suživotu leptira, mrava i biljke plućne sirištare. Životni ciklus leptira koji se zove močvarni plavac izuzetno je zanimljiv, naš leptir treba vlažnu livadu na kojoj raste biljka plućna sirištara na koju leptir polaže jajašca i koja je kasnije hrana leptirovoj gusjenici. Kada gusjenica dovoljno ojača treba posebnu vrstu mrava koji je čuvaju u svom marvinjaku i omogućuju da preživi zimu. Na ljeto iz mravinjaka izljeće novi leptir.

Ova priča posebna je zbog toga što priča o leptiru koji je jako rijedak i u Hrvatskoj živi samo na tri mjesta.
U sklopu promocije pripremili smo mali kostimirani igrokaz i edukativnu radionicu. Jedan set bojanki i slikovnica bit će poklonjen dječjem odjelu kako malim pacijentima uljepšali dane koje provode u bolnici i upoznali ih sa našim zaštićenim područjem.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo