Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Gradska knjižnica

Bogata Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica

  mm           24.04.2023.         2433 pogleda
Bogata Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica

Gradska knjižnica i čitaonica u Virovitici svojim predanim radom redovito nas čini ponosnima na činjenicu da smo Virovitičani, a isto je učinila i ovoga mjeseca, prilikom obilježavanja nacionalne manifestacije „Noć knjige“ kojom se promiču knjiga i čitanje te obilježavaju dva dana izuzetno ključna za knjigu – Svjetski dan knjige (23. travnja, ujedno spomendan smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa 1616. godine) i Dan hrvatske knjige (22. travnja, ujedno i nadnevak dovršetka Marulićeve „Judite“ 1501. godine).

Obilježavanje Noći knjige započelo je u petak, 21. travnja, malim čitateljskim nagovorima „Knjige koje sele da druge uvesele“ u kojima su učenici Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić predstavljali pročitane znanstvenofantastične ili fantastične knjige, turnirom u računalnim, VR i PlayStation igricama, a nastavilo se organiziranim noćenjem djece i mladih u Knjižnici te filmskom maratonu uz znanstvenofantastične ekranizirane i knjižne naslove.

Subotnja večer tvorila se od dvaju „Biblio Pub kvizova“, jednoga namijenjena mladima, a drugoga odraslima, koje je vodio poznati novinar i televizijski voditelj Domagoj Jakopović Ribafish. Nedjeljno jutro također je započelo uz Ribafisha, uz zanimljivo i edukativno predstavljanje knjige „RokOtok“ i predavanje o ekologiji i održivom razvoju, čime se ujedno obilježio i Dan planeta Zemlje.

Osobito sadržajno bogata i emotivno topla i prijateljska Noć knjige u kojoj se osjetio izuzetno snažan duh međuljudske povezanosti završit će literarnim natječajem za neobičnu kratku priču „IzGradi Priču o suTra“ (čije stvaranje nastaje s pomoću pomalo zazorna alata ChatGPT – Open AI). Natječaj traje od 17. do 24. travnja 2023.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gradska knjižnica