Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Vjerski život

Bogat i raznovrsna program Festivala dječje vrhovne glazbe

        26.10.2010.         2011 pogleda
Bogat i raznovrsna program Festivala dječje vrhovne glazbe

Ovogodišnji dječji sabor i Festival dječje duhovne glazbe „Slatina Fest" otvorio je u ime organizatora Slobodan Bobo Marčeta , vođa djece i mladeži pri Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Republici Hrvatskoj. Nastao na inicijativu vjernika prije Mjesne crkve u Slatini prije 11 godina, sa željom da ovaj grad bude domaćin djece koji će svojim glasovima slaviti Isusa i družiti se, sklapati nova prijateljstva,Festival je uskoro postao poznat i van granica naše republike tako da su uskoro počele stizati prijave za nastup i iz inozemstva. Od tada broj učesnika i kvaliteta izvođenja iz godine u godinu raste. Ove godine izvođači su ponudili bogat i raznovrstan program, drugačiji nego do sada. U prijepodnevnom djelu članovi Kršćanske izviđačke družine"Lavovi" iz Virovitice izveli su vrlo zanimljiv i poučan musical pod nazivom „Avantura na kampiranju" u kojoj glavni lik Psalty-pjevajuća pjesmarica vodi izviđače na kampiranje na obližnju planinu i na njezin vrh. Doći do vrha planine nije ni malo lako ali uz pjesmu i upornost, korak po korak svaki cilj je ostvariv.

Jovana Znidarec zamjenica gradonačelnika Slatine, pozdravila je u ime domaćina sve izvođače i goste na poslijepodnevnom djelu Festivala i zaželila svima dobrodošlicu na ovaj jedinstveni Festival u Republici Hrvatskoj. Izvedeno je 14 potpuno novih pjesama a izvođači su došli iz desetak gradova Hrvatske i iz inozemstva (Vojvodina, Republika Srpska). Kao i prijašnjih godina Festival je imao humanitarni karakter, a ove godine prikupljena sredstva u iznosu od cca 1o.ooo kuna podijelit će se na dvije višečlane obitelji (jedna obitelj ima 8 ,a druga 6 članova od toga dvoje bolesne djece) sa slatinskog područja.

Psalty i njegovi izviđači toliko su oduševili svojim nastupom u Slatini prisutne goste i izvođače da pozivi za nastupe stižu s raznih strana. Tako već sutra (subota, 30og ovog mjeseca) nastupaju u Sisku, a pozivi su stigli i iz Pule, Rijeke, Osijeka, Novog Sada, Beograda i Banjaluke. Pohvale idu i domaćinima koji su odradili prema mišljenjima mnogih najbolji dječji sabor i Festival do sada a to su: Mjesna crkva Slatina, Mjesna crkva Virovitica, Grad Slatina i Pučko otvoreno učilište Slatina.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Vjerski život