Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Roklicerove večeri

Biljana Kovačević pobijedila u pjesničkom dvoboju u Cugu

  Sandra Pocrnić Mlakar           10.05.2018.         4030 pogleda
Biljana Kovačević pobijedila u pjesničkom dvoboju u Cugu

Izazov svim virovitičkim umjetnicima da odmjere snage na Virovitičkim umjetničkim večerima u Cugu prihvatili su prošle subote Dubravko Martić, Vlado Štimac, Sanja Lukica, Darko Jirouš i Biljana Kovačević.

Dubravko Martić ima sad već stalnu rubriku na Virovitičkim umjetničkim večerima u kojoj bira i predstavlja klasike iz povijesti svjetske književnosti. Ne ostaje sve samo na interpretaciji pjesme, već za svakog pjesnika čiju poeziju interpretira Dubravko Martić pripremi i kratak pregled njegova stvaralaštva i smjesti ga u povijesni i književni kontekst njegova vremena.

Darko Jirouš zadržao je svoj mangupski nastup po kojem ga pamte još iz mladih dana. Ne dopušta si patetičnu emociju, već zadržava odmak i blagu ironiju, a dok govori svoje stihove kao da mu na licu titra osmijeh. Unatoč tome, vrlo ozbiljno pristupa svom pjesničkom zadatku.

Sanja Lukica je socijalno angažirana u svojoj prozi. Njezine su rečenice buntovne, kritične i energične, što je u zanimljivoj suprotnosti s njezinom ženstvenom, krhkom pojavom. Motiv nalazi u svakodnevnim situacijama i često ga razradom dovodi do apsurda.

Vlado Štimac također je već poznat posjetiteljima Virovitičkih umjetničkih večeri, a u sljedećim nastupima bit će prilike i da ga još bolje upoznamo.

Ovaj put u dvoboju je pobijedila Biljana Kovačević koja je dosad na Virovitičkim umjetničkim večerima da ima širok izbor tema koje, ovisno o nadahnuću, obrađuje u poeziji ili u prozi. Bez obzira posvećuje li pažnju prirodi koja je okružuje ili preispituje svoje osjećaje, i u pjesmama i u prozi je jasna, slikovita, domljiva i detaljna.

Virovitičke umjetničke večeri održavaju se svake subote u kafiću Cug na željezničkom kolodvoru. Organizator je udruga FRiKK, a voditelj je Robert Roklicer.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Roklicerove večeri