Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Biljana Kovačević pobijedila u pjesničkom dvoboju u Cugu


  Roklicerove večeri           Sandra Pocrnić Mlakar           10.05.2018.         2983 pogleda
Biljana Kovačević pobijedila u pjesničkom dvoboju u Cugu

Izazov svim virovitičkim umjetnicima da odmjere snage na Virovitičkim umjetničkim večerima u Cugu prihvatili su prošle subote Dubravko Martić, Vlado Štimac, Sanja Lukica, Darko Jirouš i Biljana Kovačević.

Dubravko Martić ima sad već stalnu rubriku na Virovitičkim umjetničkim večerima u kojoj bira i predstavlja klasike iz povijesti svjetske književnosti. Ne ostaje sve samo na interpretaciji pjesme, već za svakog pjesnika čiju poeziju interpretira Dubravko Martić pripremi i kratak pregled njegova stvaralaštva i smjesti ga u povijesni i književni kontekst njegova vremena.

Darko Jirouš zadržao je svoj mangupski nastup po kojem ga pamte još iz mladih dana. Ne dopušta si patetičnu emociju, već zadržava odmak i blagu ironiju, a dok govori svoje stihove kao da mu na licu titra osmijeh. Unatoč tome, vrlo ozbiljno pristupa svom pjesničkom zadatku.

Sanja Lukica je socijalno angažirana u svojoj prozi. Njezine su rečenice buntovne, kritične i energične, što je u zanimljivoj suprotnosti s njezinom ženstvenom, krhkom pojavom. Motiv nalazi u svakodnevnim situacijama i često ga razradom dovodi do apsurda.

Vlado Štimac također je već poznat posjetiteljima Virovitičkih umjetničkih večeri, a u sljedećim nastupima bit će prilike i da ga još bolje upoznamo.

Ovaj put u dvoboju je pobijedila Biljana Kovačević koja je dosad na Virovitičkim umjetničkim večerima da ima širok izbor tema koje, ovisno o nadahnuću, obrađuje u poeziji ili u prozi. Bez obzira posvećuje li pažnju prirodi koja je okružuje ili preispituje svoje osjećaje, i u pjesmama i u prozi je jasna, slikovita, domljiva i detaljna.

Virovitičke umjetničke večeri održavaju se svake subote u kafiću Cug na željezničkom kolodvoru. Organizator je udruga FRiKK, a voditelj je Robert Roklicer.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Roklicerove večeriOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: