Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Virovitica

Biciklom od Ljubljane do Vukovara - preko Virovitice

        24.06.2003.         5088 pogleda
Biciklom od Ljubljane do Vukovara - preko Virovitice

VIROVITICA, 24. lipnja - Osmorica biciklista, koji su jučer u 8.30 sati ispred hrvatskog Veleposlanstva u Ljubljani krenuli na "Put prijateljstva Ljubljana - Vukovar", zastali su danas u Virovitici gdje su ih u svom domu na Trgu Petra Svačića ugostili Petar i Đurđica Antoljak.
Ljubljančani Ivo Rupčić, Franci Ahačić, Franci Gliha, Raul Kornfeld (rodom iz Zagreba), Željko Jadanić (rodom iz Koprivnice), Branko Krušec (rodom iz Ludbrega), Ilija Ištrafomić (rodom iz BiH) i naš Virovitičanin Milan Pavelić, uz automobilsku pratnju Dragice Ištrafomić, krenuli su na put dug oko 560 kilometara kako bi Dan državnosti obilježili u Vukovaru.
"Ideja je začeta prije tri-četiri godine, ali nismo željeli samo sjesti u automobil i doći u Vukovar pa smo odlučili u ovu misiju prijateljstva krenuti biciklima. Svaki od nas je član nekog biciklističkog kluba i ove godine već svaki ima u "kotačima" 3000 do 4000 kilometara. Bez toga teško bismo izdržali tako dug put i napor vožnje bicikla na temperaturi koja je jučer kada smo prolazili kroz Zagreb bila do 38 stupnjeva", prepričao nam je Milan Pavelić.
Svaki od njih pronašao je i sponzora za ovo putovanje, a potporu su dobili i od hrvatskog veleposlanika u Sloveniji Celestina Sardelića.
Slovenski biciklisti kažu da su cijelim putem nailazili na dobrodošlicu, a puni su hvale za zagrebačkog policajca Miljenka Borovčaka zahvaljujući kojemu su bez problema prošli kroz Zagreb. I naravno, za virovitičke domaćine koji su im priredili, kažu, divan ručak i prvu pravu okrjepu na njihovome putu.
Prve noći biciklisti su prespavali u motelu u Vrbovcu, noćas će spavati u Našicama, a sutra oko 11 sati trebali bi stići u Vukovar gdje će ih dočekati vukovarski gradonačelnik. Nakon toga zapalit će svijeće na spomeniku poginulim braniteljima i time će, kažu, njihova misija prijateljstva biti završena.
U Sloveniju će se vratiti automobilom.


Virovitičanin Milan Pavelić i Ilija Ištrafomić, treći u Europi u kategoriji biciklista-veterana, pred polazak
Zajdenički snimak s domaćinima u Virovitici

Doviđenja, Virovitice!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica