Banner
Obilna kiša poplavila županjske ulice i prodrla u pojedine obiteljske kuće
Nevrijeme poharalo poljoprivredne kuture na istoku Vukovarsko-srijemske županije
Pripadnica Oružanih snaga RH smrtno stradala izvan službe
Horvat: Fond bi trebao biti generator paljenja motora bagera
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Vjerski život

Biciklom do Međugorja na Mladifest

  vn/gg           17.07.2015.         3055 pogleda
Biciklom do Međugorja na Mladifest

Skupina prijatelja, studenata iz svih dijelova Hrvatske (Špišić Bukovice, Gornjeg Bazja, Kapela Dvora, Makarske, Gradiške,  Ogulina, Vinkovaca ) odlučila je biciklima krenuti na put od Virovitice do Međugorja pod motom: «Sve je moguće onom koji vjeruje. Cilj bicikliranja je prije svega odlazak na svjetski susret mladih u Međugorje, točnije 26. Mladifest „Mir vama!“ Na tom susretu okuplja se oko 70 tisuća mladih iz šezdesetak zemalja. Mladi iz cijelog svijeta tjedan dana provode u molitvi i promicanju pravih vrijednosti. 

"Drugi cilj našeg putovanja je promoviranje sporta i upoznavanje krajeva Hrvatske. Borimo se s velikim odlaskom mladih iz naše Zemlje, želimo pokazati da postoje mladi koji gaje ljubav prema tradiciji i ljepotama Lijepe naše, vjerujući u bolje sutra", ističu mladi biciklisti.

Put od 700 kilometara prešli bi u sedam dana, od 24. do 31.srpnja 2015. godine. Biciklisti bi noćili u franjevačkim samostanima ili kod časnih sestara Petrinji, Korenici, Kninu, Šibeniku, Omišu i Pločama.
Obilaskom domovine, biciklima mladi ljudi promoviraju i gradove iz kojih dolaze pa bi im dobrodošla svaka financijska pomoć i potpora ili pomoć u nabavci opreme za put, s obzirom da su svi studenti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Vjerski život