Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Humanitarna akcija

Biciklistički maratonci na putu od Iloka do Dubrovnika zaustavili se u Virovitici

        09.07.2012.         3344 pogleda
Biciklistički maratonci na putu od Iloka do Dubrovnika zaustavili se u Virovitici

Članovi biciklističkog kluba Weekend Warriors iz Osijeka, prijatelji iz udruge Slavonija OSVIT, te biciklisti iz Virovitičkog kluba KEKS, učesnici biciklističke vožnje „72 sata kroz Hrvatsku" točno po zacrtanom planu stigli su oko 14 sati u Viroviticu. Neumorne ali na suncu preplanule biciklističke entuzijaste i humanitarce je među rodbinom i znatiželjnicima dočekao  i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i kao dobar domaćin počastio je vozače hladnim napitcima i limunadom.

Uz okrijepu i ručak biciklisti će se u Virovitici zadržati oko tri sata a nakon toga preko Bjelovara, Dugog Sela do Zagreba kada će naprviti još jednu dužu pauzu. Ako sve bude išlo po planu, uz noćnu vožnju i policijsku pratnju, na polovici puta do Rijeke ili Crikvenice biciklisti će stići oko 11.30 sati. Jadranskom magistralom preko Senja do Zadra planira se doći u 3 sata iza pola noći kada će se napraviti pauza od tri sata. Nastavak puta vodi preko Šibenika do Splita gdje se planira stići oko 15 sati uz pauzu do četri sata. Od Splita do Dubrovnika ostaje još 220-250km gdje će se pauze praviti svakih 15-20km. Uz pretpostavku da će biciklistima trebati od 15-18h za taj dio puta dolazak u  Dubrovnik planiran je u srijdu 11. lipnja u prijepodnevnim satima između 10 i 11 sati.

Ovi neumorni biciklistički maratonci svoju humanitarnu vožnju od Iloka do Dubrovnika poklanjaju djeci smještenoj u SOS obiteljima Dječjeg sela Ladimievci, s nadom da će građani i tvrtke podržati akciju „72 sata za SOS Dječje selo Ladimirevci".

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Humanitarna akcija