Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Turizam

Biciklistički maraton od Szentlorinca do Virovitice

  vpž.hr           21.09.2014.         1288 pogleda
Biciklistički maraton od Szentlorinca do Virovitice

Virovitičko-podravska županija nositelj je projekta Drava4Enjoy, punog naziva “Expirience and enjoy the Drava Valley by bicycle” (Doživite i uživajte u Dravskoj nizini biciklom), koji se sufinancira sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska 2007-2013. Partneri na projektu su Grad Szentlorinc i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

U sklopu navedenog projekta, Virovitičko-podravska županija organizirala je u subotu 20. rujna biciklistički maraton na relaciji Szentlorinc – Virovitica u duljini od oko 60 kilometara na kojemu je sudjelovalo više od 50 biciklista. Maraton je započeo u Szentlorincu (Mađarska) u 8 sati, a bicikliste je na put do Virovitice ispratio gradonačelnik Szentlorinca Mark Gyorvary. Prvo stajanje maratonci su imali u mađarskom gradu Szigetvaru, gdje su bili upoznati s važnijim događanjima vezanim uz taj grad u prošlosti.

Maratonce su oko 13 sati u dvorištu Visoke škole Virovitica dočekali župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić sa zamjenicom Sanjom Bošnjak i suradnicima te Márton Szűcs, voditelj JTS Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska.

Na samom završetku maratona putem promotivnih materijala predstavljeni su projekti iz Prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska, a župan je sa gostima i partnerima u projektu obišao Kuriju Janković u Kapeli Dvoru, koja se obnavlja u sklopu navedenog projekta. Vrijednost projekta Drava4Enjoy, čija je provedba započela 11. travnja prošle godine, iznosi 2.115.972,33 EUR, dok ukupni iznos EU sufinanciranja iznosi 1.798.575,23 EUR. Trajanje projekta je 20 mjeseci.

- Ovo je prvi od ukupno tri biciklistička maratona koji se održavaju u sklop projekta. Sljedeći je na rasporedu 4. listopada kada će maratonci voziti od Virovitice do Szentlorinca u Mađarskoj – naglasio je župan Tomislav Tolušić

Podsjetimo, projekt akronima „Drava4Enjoy“ najveći je projekt u Trećem pozivu za prijavu projekata za financiranje bespovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska te je ujedno i najveći projekt turističke infrastrukture cijelog Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Više o projektu možete saznati na web stranici www.drava4enjoy.com

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam