Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Sport

Biciklistička utrka Tour of Croatia proći će Virovitičko-podravskom županijom

  eg           10.04.2016.         1466 pogleda
Biciklistička utrka Tour of Croatia proći će Virovitičko-podravskom županijom

Biciklistička utrka Tour of Croatia koja ove godine starta iz Osijeka proći će Virovitičko-podravskom županijom, Slatinom, Viroviticom i Pitomačom. Početak utrke je 19. travnja a vozi se do Varaždina. To je prva od šest etapa ovogodišnje utrke koja završava 24.travnja u Zagrebu.

Etapa Osijek – Varaždin idealna je uvodna etapa, dužina od 235 kilometara utrke i 10 kilometara zatvorene vožnje, biciklistima pruža priliku da upoznaju bisere kontinentalnog turizma Hrvatske a putem brojnih TV ekipa i prezentaciju na šest kontinenata. Po konfiguraciji nije zahtjevna ali krije svoje zamke. Vjetar sa strane je potencijalna opasnost koja ovu etapu može učiniti iznimno teškom i podijeliti grupu na više dijelova, a kad se utrka prelomi na vjetru tad su i zaostaci značajni i teško nadoknadivi na brdskim dionicama.

Nakon tih 230 kilometara cjelokupna organizacija se seli na Plitvička jezera, otkud biciklisti kreću prema Splitu. To je druga i najduža etapa ovogodišnje utrke od čak 240 kilometara.

Sljedeći dan je na redu etapa Makarska – Šibenik.

U petak, 22. travnja na redu je kraljevska etapa utrke Crikvenica – Vojak na Učkoj, a trasa će prolaziti kroz Novi Vinodolski, Kraljevicu i Rijeku.

Novost na ovogodišnjoj utrci je ekipni kronometar koji će biti vožen na dužini od 40 kilometara između Poreča i Umaga, s prolaskom kroz Novigrad.

I zadnja šesta etapa kreće iz LifeClass Termi Sv. Martin na Muri, kroz Čakovec, Prelog, Sveti Ivan Zelinu do Zagreba.

Biciklistička utrka Tour of Croatia jedna je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, što potvrđuje interes brojnih poznatih biciklističkih timova te medija koji će sliku iz Hrvatske prenositi na čak šest kontinenata.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Sport