Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Turizam

Biciklistička staza – Meandrima rijeke Drave

  vpž           27.07.2009.         4560 pogleda
Biciklistička staza – Meandrima rijeke Drave

Virovitičko-podravska županija nositelj je projekta „Biciklistička staza – Meandrima rijeke Drave“, projekta za koji je Ministarstvo turizma odobrilo bespovratnih 100.000,00 kuna na javnom pozivu Ministarstva turizma za kandidiranje projekata za dodjelu državne potpore temeljem Programa poticanja ulaganja u javnu turističku infrastrukturu „Turizam kroz regije“.

Tim povodom, državni tajnik u Ministarstvu turizma, Ivo Mujo potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sa županom Virovitičko-podravske županije, Tomislavom Tolušićem za navedeni projekt. Područje biciklističke staze – „Meandrima rijeke Drave“, nalazi se na području općine Sopje uz rijeku Dravu, koja je pošteđena od masovnog turizma, a ima dobro očuvanu prirodu te zahvaljujući blagoj topografiji, lako je dostupna biciklistima iz svih pravaca. Staza je duga 15 kilometara i prolazi kroz prekrasne krajolike nudeći brojne zanimljivosti kao što su zaštićena skupina stabala bijelih topola i stari hrast, vodenica i stari mlin, rano srednjovjekovno groblje, rimski arheološki lokalitet Lanište kod Sopja.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija dok su partneri projekta: Agencija za regionalni razvoj VIDRA Virovitičko-podravske županije; Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije; Zavod za prostorno planiranje Virovitičko-podravske županije; Javna ustnova za upravljanje zaštićenim vrijednostima Virovitičko-podravske županije; Općina Sopje; Hrvatske vode.

Cilj projekta je razvoj turizma u turistički nerazvijenom ruralnom području, kroz razvoj turističke ponude uz rijeku Dravu te povećanje razine prihoda u području kroz turističke atrakcije duž rijeke Drave. Proijekt se uklapa u program razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima te će u budućnosti obogatiti turističku ponudu Virovitičko-podravske županije, ali i cjelokupne Slavonije. Inače, na području Virovitičko-podravske županije u funkciji su biciklistički tereni na području Parka prirode Papuk te Bilogorska biciklistička staza na području Pitomače. Osim toga, duž cijelog toka rijeke Drave, moguće je razviti biciklističku rutu te na taj način povezati regiju te se spojiti s međunarodnim biciklističkim tokovima Route Dunav i Drava Route.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije TurizamVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.