Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Zdravstvo

Biciklijadom završeno obilježavanje Svjetskoga dana nepušenja u našoj županiji

        06.06.2016.         1539 pogleda
Biciklijadom završeno obilježavanje Svjetskoga dana nepušenja u našoj županiji

U Virovitičko-podravskoj županiji već se niz godina obilježava Svjetski dan nepušenja (31. svibnja), a u tome svakako najveći doprinos daje Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Podršku ovim aktivnostima pruža i Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije.

Ove je godine Svjetski dan nepušenja u našoj županiji ponovno obilježen javnozdravstvenom akcijom pod nazivom „Udahni život zdravim plućima“. Prvi dio akcije održan je u utorak 31. svibnja u Virovitici gdje je bio postavljen štand na kojemu su stručnjaci Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja i Djelatnosti javnog zdravstva Zavoda za javno zdravstvo zainteresiranim građanima posebnim uređajem mjerili razinu ugljičnog monoksida u izdahu. Građanima su tom prigodom podijeljeni i prigodni edukativni leci i motivacijski pokloni kako bi ustrajali u brizi za svoje zdravlje. Drugi dio akcije održan je u nedjelju 5. lipnja u suradnji s Klubom za ekspedicionizam i sport (KEKS) iz Virovitice biciklijadom po dijelu Virovitičko-podravske županije.

Biciklistička povorka krenula je oko 10 sati iz Virovitice (ispred fontane u centru grada), a vožnja je bila rutom preko Rezovca, Borove, Suhopolja, Gradine i Lukača pa do virovitičkih ribnjaka na kojima je završila u poslijepodnevnim satima uz okrijepu sudionika. Građanima koji su se pridružili ovoj vožnji biciklima podijeljen je i letak pod nazivom „Kako se ne izgubiti u duhanskome dimu“ koji je osmišljen u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije upravo za ovu prigodu.

Ovom se javnozdravstvenom akcijom željelo skrenuti pažnju javnosti na veliki javnozdravstveni problem štetne upotrebe duhanskih proizvoda, ohrabriti nepušače u nepušenju i potaknuti pušače na prestanak pušenja.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo