Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Zdravstvo

Bez zubara vikendom

        03.08.2010.         10878 pogleda
Bez zubara vikendom

VIROVITICA - Ako nekoga iznenada zaboli zub tijekom vikenda toliko jako da ne pomažu ni tablete za smanjenje bolova, ne može mu pomoći ni stomatolog, jer na području Virovitičko-podravske županije od petka poslije podne do ponedjeljka ujutro ne dežura ni jedan stomatološki tim. Izuzetak su samo oni pacijenti koji su upisani kod privatnika ako njihov izabrani stomatolog vikend provodi u mjestu rada i nije zauzet nekim drugim poslom.

Stomatološke ordinacije Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije tijekom tjedna u dvije smjene rade u Virovitici, Slatini, Pitomači, Suhopolju, Bušetini, Zdencima i Čačincima. Cilj lokalne vlasti je zadovoljiti stanovništvo za stomatološkom zaštitom, odnosno, omogućiti lakši dolazak do stomatoloških usluga kako bi smanjili troškove i gubitak vremena pa je plan nastaviti otvarati ambulante u općinskim središtima i drugim mjestima gdje bude bilo uvjeta. Da bi svojim građanima osigurali bolje zdravstvene standarde, Grad Virovitica i Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije potpisali su u lipnju 2008. godine ugovor o suradnji kojim se osigurava stomatološka pripravnost za stanovnike Virovitice u neradne dane i blagdanom. Pripravnost je počinjala od petka u 15 sati i trajala do 7 sati u ponedjeljak. Imena dežurnih liječnika objavljivana su u lokalnim medijima i na internetskoj stranici Doma zdravlja, ali sve je funkcioniralo samo pola godine.

Vijećnik Zoran Alavanja aktualizirao je to pitanje na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, no problem je što liječnici ne žele sudjelovati u pripravnosti.
- Grad je prije dvije godine plaćao dežurstvo, na žalost, liječnici nisu htjeli sudjelovati u toj pripravnosti. Kada bude osnovan centar dentalne medicine, svi će imati tu obvezu - objasnila je ravnateljica Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Grozda Jelovečki.

Promjene nakon uvođenja koncesije

“Od uvođenja koncesija Dom zdravlja će na svakih 60.000 stanovnika organizirati centar dentalne medicine, a na svakih 20.000 stanovnika centar obiteljske medicine. Za sada nemamo ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, jer nismo imali uvjete da bi se ugovorilo provođenje dežurstva u stomatološkoj djelatnosti”, kazala je ravnateljica Doma zdravlja Grozda Jelovečki.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
5.8.2010. 14:27
Ima dežurstvo u Mađarskoj u Barču!


Još iz kategorije Zdravstvo