Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Kultura

Bez financiranja Ministarstva kulture: VUF, Srednjovjekovni viteški turnir u Orahovici, Proljetni zvuci Jana Vlašimskog

  eg           28.12.2016.         1981 pogleda
Bez financiranja Ministarstva kulture: VUF, Srednjovjekovni viteški turnir u Orahovici, Proljetni zvuci Jana Vlašimskog

Pored projekata koje će Ministarstvo kulture financijski podržati u 2017. godinu , objavljeni su i projekti koji nisu dobili potporu financiranja iz programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske. To su: Kazalište Virovitica za 7. Virovitički ulični festival – VUF i Gostovanja Dramskog studija u Hrvatskoj (u Osijeku, Zagrebu, Puli i Šibeniku) dobilo je nula kuna. Bez potpore ostali su projekti Gradskog muzeja Virovitica i to redom: Ciklus radionica, "Muzej na kotačima!", Edukativni program "Odijevanje nekada i danas",Gostovanje izložbe "Kako se nositi u rubači - tradicijsko odijevanje u viroviitčkome kraju" u Dubrovačkim muzejima, Izložba "Arheologija virovitičkog kraja 2", Konzervacija arheoloških nalaza od željeza, Konzervacija mamuta, Konzervatorsko-restauratorski radovi na polikromiranim drvenim tabulatima iz crkvice sv. Križa, Nabava beskiselinskih kutija, Nabava informatičke opreme, Nabava opreme za predmete Etnološkog odjela, Nastavak pripremnih radova za rekonstrukciju herolda i grba grofa Pejačevića, Obnova pozitiva iz crkvice sv. Križa Park art 2017., Radionice "Muzejske ogrlice kao suvremeni nakit", Restauracija djela Stanislava Hampla, Restauracija skulptura donacije Branislava Glumca, Restauriranje građe - dvije slike sa zastave Obrtno pogrebnog društva sv. Ilije, Restauriranje knjige Pavla Rittera Vitezović "Kronika aliti szpomenek vszega szveta vekov", Restauriranje muzejske građe zidni sat, Restauriranje ogledala iz 19. stoljeća, Restauriranje sata s muzičkim automatom iz 19.stoljeća.

Bez potpore projektima ostali su i Red vitezova Ružice Grada Orahovica za Srednjovjekovni viteški turnir, Gradska glazba Virovitica za Sudjelovanje na 38. smotri SAPOSIB-a ali i za Instrumente i uniforme za orkestar, Češka beseda Virovitica za Međunarodnu glazbenu manifestaciju "Proljetni zvuci Jana Vlašimskog" – Valorizacija notnog materijala.

Centar za kulturu Drago Britvić iz Pitomače nije dobio potporu za projekte Večer uglazbljenog stiha Drage Britvića, Kultura je na selu, Zvuci Podravine uz morske orgulje a Knjižnica i čitaonica Pitomača za Promociju slikovnice Pitomača.

KUD "Virovitica" nije odobrena Nabava splitskih nošnji i glazbenih instrumenata, KUD-u "Čačinci" nije podržana Smotra folklora "Tijelovo", a KUU "Suhopolje" X.Međunarodna smotra folklora "Golubica bijela" kao ni nabava narodnih nošnji vrličkoga kraja a Udruga "Radio Leopold", Virovitica neće dobiti za uniforme za ženski pjevački sastav "Matke".

I na kraju Zavičajnom muzeju Slatina, nula kuna za Sustavno istraživanje i prikupljanje građe o Domovinskom ratu na slatinskom području.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura