Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Slatina

Bez alkohola na javnim površinama

  Petar Žarković/Glas slavonije           04.01.2012.         2697 pogleda
Bez alkohola na javnim površinama

Slatinski gradski vijećnici na sjednici 29. prosinca usvojili su odluku da je "na javnim površinama te u prolazima zgrada zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića, osim za vrijeme održavanja manifestacija i drugih prigodnih okupljanja, te kada se javna površina na temelju odobrenja upravnog tijela nadležnog za poslove komunalnog gospodarstva koristi kao terasa za pružanje ugostiteljskih usluga". Fizička osoba zatečena u prekršaju ove zabrane kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 100 do 500 kuna, a usvojeno je i povećanje ostalih kazni.
Na sve veći problem porasta opijanja maloljetnika na javnim mjestima, u kafićima i ispred njih, ukazao je i vijećnik Dražen Vujčić: "Treba nastaviti kontrolu točenja alkoholnih pića maloljetnicima u ugostiteljskim objektima, a gradski Odjel za društvene djelatnosti trebao bi zatražiti izvješće nadležnih inspekcijskih službi."
Prema izvješću načelnika PU Slatina Krunoslava Sertića, prekršaj točenja alkoholnih pića maloljetnim osobama tijekom 2011. godine evidentiran je u 16 slučajeva, dok je godinu dana ranije registrirano pet takvih prekršaja. "Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti u nadležnosti je Državnog inspektorata, ali i policiji daje određene ovlasti. Poduzeli smo određene mjere, što je vidljivo i iz broja procesuiranja prekršaja", rekao je načelnik Sertić. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ledi
7.1.2012. 18:31
Pljuska , ova zabrana se odnosi na sve a ne samo na maloljetnike i ne za kupovinu pića u trgovinama nego pijenju na javnom mjestu. Ali kad se gradski oci smiluju i dozvole građanima popiti pivo , recimo za kirvaj onda to nije čudoređe , Jebote onda treba uvesti prohibiciju pa nećemo vidjeti ni pijanog Političara za saborskom govornicom.
slavujj
7.1.2012. 12:42
Ovo je da se čovjek zapita ,da li je to smiješno ili žalosno i što vi to radite? ako je " u 2011. je evidentirano 16 slučajeva točenja alkohola maloljetnicima" pa to je svakodnevna pojava ,a ne 16 slučajeva u 2011,godini, bolje da ne iznosite takve podatke svoga" rada", ako ga vi već tako zovete , ja to ne bi zvao radom
pljuska
7.1.2012. 12:17
Treba pozdraviti svaku odluku koja doprinosi srpiječavanju razvoja pošasti alkoholizma.

Ne samo točenja alkoholnih pića maloljetnicima u ugostiteljskim objektima, već i njihovu prodaju u trgovinama treba kažnjavati drakonskim kaznama, a ne smiješnim iznosima od 100 do 500 kuna.

Svaki lokal ili trgovinu koja ne poštuje odredbe zakona treba zatvoriti na tjedan dana, a kod ponovljenog slučaja i zatvoriti ih trajno.
aleleho
5.1.2012. 8:53
Kretenizam..Ja sam protiv sterilizacije u svakom pogledu..Pa nije li ponizavajuce da pivo ne smijes popiti u parku u vreloj ljetnoj noci..odvratno
Prosvjednik8
4.1.2012. 23:11
obrtnik potpisujem,totalni policijski sat u gradu vikendom i navecer,katastrofa,blokade i slicno a u gradu gospodarski i politicki kriminal cvjeta a policija zaustavlja bicikliste na stazama i pise kazne :))),kud nemas kuda za izaci ako izuzmemo cajke tu te jos potjeraju kada si negdje vani...najbolje bi bilo da svi u bolero idemo razbijat case....
Vritnos
4.1.2012. 21:53
Ugostitelji na centru će morati ofarbati zonu prostiranja njihovih vanjskih terasa recimo žutom crta-točka-crtom. Pa ako ti noga od stolice prijeđe crtu - nadrljao si.
Pa onda, o čemu ovisi je li kazna 100 ili 500 kn. Malo pivo 100 kn, gemišt 150 kn, pol i pol 200 kn, škropec 250, čistak 300 kn, sjedećki 320 kn, stojećki 400 kn, pijan 450 kn, a pijan i uz to ćelav 500 kn. Moguće su i razne kombinacije.
A inspekcijski nadzor će provoditi parking-boysi.
ledi
4.1.2012. 17:44
zamislite, na terasi kafića, koja je usput na ulici nategneš bocu vina i to je legalno , a jedan metar dalje od terase piješ malo pivo i za to je kazna 500 kn . Pitam se tko donosi takve kretenske propise i želio bih da se takvi što prije maknu iz naših života.
vwvtc
4.1.2012. 15:59
u jbte pa onda Šeksa i ostalu ekipu više nigdje nećemo vidjeti...
Obrtnik
4.1.2012. 14:45
pored svih problema u gospodarstvu i tolikog broja nezaposlenih,vi ste našli raspravljat o tome gdje klinci smiju piti. svaka vam čast,najbolje da se maknete iz tih fotelja jer ste ništkoristi.


Još iz kategorije Slatina