Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Gospodarstvo

Betonara Pitomača: Razumijemo nervozu konkurencije zbog krize, ali nedopuštamo blaćenje lažima

        20.08.2012.         9226 pogleda
Betonara Pitomača: Razumijemo nervozu konkurencije zbog krize, ali nedopuštamo blaćenje lažima

Puno bure u gospodarskoj branši i dosta komentara u javnosti izazvao promišljanje o pravednosti primjene  Zakona o javnoj nabavi, podaci o konkretnim slučajevima i prijedlogu izmjene zakona. Redakcija portala Virovitica.net javio se gospodin Franjo Kovačević, vlasnik betonare u Pitomači.
Reagiranje prenosimo u cijelosti.

Povodom članka „Više nema smisla javljati se na županijske i gradske natječaje, ljude šaljemo na Zavod" objavljenog  16.08.2012. na internetskom portalu Virovitica.net, želim objaviti demanti djela tog članka koji se odnosi na betonaru  u Pitomači. Naime gospodin Šimo Šimić iz tvrtke „Prajo&Co" potpuno neosnovano i bez ikakvih argumenata (da o provjeri točnosti tih informacija ni ne pričamo) nanosi niz neistina i paušalnih procjena vezano uz proizvodnju i prodaju svježeg betona.

U gore navedenom članku gospodin Šimić tvrdi da betonara u Pitomači ne posjeduje nikakve dozvole za rad niti potrebne certifikate koji dokazuju tvorničku kontrolu proizvodnje betona izdane od ovlaštene pravne osobe, te tvrdi da je kvaliteta tog betona upitna.

Istina je da spomenuta betonara posjeduje  svu potrebnu dokumentaciju koja omogućava potpuno legalan način rada, što se lako može provjeriti na samoj betonari i kod za to ovlaštenih institucija, te na koncu i sada kod vlasnika portala Virovitica.net. Gospodinu Šimiću poručujem da ako ne zna kako se provjerava kvaliteta betona neka pita voditelja svoje betonare i šefove svojih gradilišta. Naš se beton redovito, kako je to zakonom o graditeljstvu i propisano, ispituje kod ovlaštene pravne osobe koja je i izdala certifikat koji jamči kvalitetu proizvoda, što se pak lako može provjeriti uvidom u za to propisanoj dokumentaciji, dostupnoj na betonari u Pitomači. Moram napomenuti da su svi rezultati ispitivanja do sada - izvrsni. Mogu razumjeti nervozu konkurencije izazvanu sveopćom krizom i lošem stanju u graditeljstvu, ali ne mogu i ne dopuštam da netko neosnovanim lažima blati ugled mojoj tvrtki, te joj samim time nanosi i financijsku štetu. Žalosno je da dosadašnji poslovni partneri nepromišljenim postupcima kvare dosadašnje relativno korektne odnose koji takvim činom mogu doći u pitanje i u konačnici svima naštetiti.

Zato gospodine Šimo Šimiću ubuduće dobro razmislite o svojim postupcima, jer se to na koncu očekuje od osobe koja obnaša odgovornu dužnost u svojoj tvrtki i poručujem vam da ozbiljno razmišljam o nadoknadi štete koju ste mi prouzročili svojim neodgovornim činom.

Franjo Kovačić, vlasnik betonare u Pitomači

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

stole123
20.8.2012. 22:09
e moj šima morat ćeš paziti na izjave koje daješ javno, jer zoran ih neće plaćati ,


Još iz kategorije Gospodarstvo