Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Božićni lov

Beštek optužio novinare da su Markača poslali u Haag, a Kirina vratili u Viroviticu

        26.02.2010.         2602 pogleda
Beštek optužio novinare da su  Markača poslali u Haag, a Kirina vratili u Viroviticu

Savjetnik ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Darko Beštek obrušio se danas na novinare za vrijeme svog govora na proslavi osamnaeste godišnjice HVIDRE Virovitičko-podravske županije.  „Novinari su glavni krivci zbog kojih je nakon afere Božićni lov sa mjesta ministra smijenjen današnji gradonačelnik Ivica Kirin, a general Markač završio u zatvoru. Medijima je smetalo što je čovjek došao u Viroviticu u lov, a imao je na to pravo. Trebalo ga je pustiti da lovi, da se malo odmori, a ne onako ga napasti. Trebalo mu je zbog toga progledati kroz prste. Sada je zbog vas u zatvoru u Haagu. Trebate se zbog svega što se dogodilo osjećati krivima, jer ste vi glavni krivci. Ja sam vam zbog toga oprostio, ali sumnjam da će to i naši generali", upro je prstom Beštek u nazočne novinare.

Samo deset minuta ranije novinari iz gotovo svih medijskih kuća koje djeluju na prostoru Virovitičko-podravske županije dobili su zahvalnice za medijsko praćenje i profesionalan pristup problematici ratnih vojnih invalida. Valja naglasiti da na današnjoj proslavi nitko osim novinara nije dobio zahvalnice.

U proteklih sedam mjeseci, od kada je za predsjednika izabran Nenad Križić,  HVIDRA se potpuno otvorila javnosti, a suradnja s novinarima bila je besprijekorna. Očito je da se izaslaniku ministra branitelja Darku Bešteku, inače bivšem predsjedniku HVIDRE, to ne sviđa pa je istupom zasjenio današnju proslavu. Dio novinara demonstrativno je napustilo skup, a dio je bio spreman vratiti zahvalnicu.

Većina nazočnih na skupu smatra da proslava nije mjesto gdje bi se iznosili takvi stavovi, a novinarima se kasnije ispričao predsjednik Križić. „Iznenađen nastupom izaslanika Bešteka i ne dijelim njegovo mišljenje. Vjerujem da je govorio isključivo u vlastito ime, a ne ime ministarstva niti nas branitelja invalida", kazao je Križić.

Darko Beštek, devedesetpostotni invalid Domovinskog rata iz Orahovice javnosti je postao poznat nakon što je bivšem ministru branitelj Ivici Pančiću demonstrativno vratio protezu noge jer je optužen da je stekao pravo koje nije imao. Pokazalo se, međutim, da je Pančić bio u pravu jer je Bešetk pravomoćnom presudom 2006. godine državi morao vratiti više od 100.000 kuna  koji je tijekom godina primao na ime troškova za tuđu njegu.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru3977
3.3.2010. 10:10
"Pokazalo se, međutim, da je Pančić bio u pravu jer je Bešetk pravomoćnom presudom 2006. godine državi morao vratiti više od 100.000 kuna koji je tijekom godina primao na ime troškova za tuđu njegu."

Kako netko koji ima sudsku pravomoćnu presudu može biti savjetnik ministru????
zar i mlinarić nije izbačen iz tima josipovića zbog istoga slučaja?????
ali možda je beštek kivan na novinare jer je u aferi "vepar" samo stradao markač a kirin "kažnjen" s mjestom gradonačelnika virovitice.
ladno pivo
27.2.2010. 12:34
A Kožnjaka u Virkom- plin; Iharoša u Floru a onda se piramida i dalje urušavala tako da je Miro dobio umanjenu penziju.
karlo01
27.2.2010. 0:13
Zar ovaj takozvani savjetnik može nekome dijeliti lekcije,da ima imalo morala u sebi dao bi odmah ostavku i tu funkciju prepustio nekom drugom koji bi se znao nositi sa problemima branitelja.Koliko je godina savjetnik samo zbog svoje promocije i svoje dobre mirovine koju kada bi otkrio izazvao bi bijes branitelja i ostalog građanstva.Neka se pokrije po ušima i šuti, valjda će netko progledati iz populacije branitelja i invalida i naći nekog tko stvarno zaslužuje ovu časnu funkciju !
Danica
26.2.2010. 23:50
Bilo bi mu pametnije da je govorio o tome kada će biti objavljen Registar branitelja pa da se konačno vidi tko je nosio glavu u torbi, a tko se naknadno prilijepio i uzimao i danas uzima novac koji ne zaslužuje...
A da i ovaj savjetnik nije bio negdje na jelu nakon lova ili je kući očekivao veprovine..?? Inače, ima i novinara koji nisu cvijeće, ali okrivljavati novinare za kršenje Pravila Suda u Haagu je glupost nad glupostima...
Pero
26.2.2010. 20:16
Čovjek se začudi kako ipak naši hvidraši razmišljaju svojom glavom, Čestitke Križiću, Bubašu i Peršiću.... ali ne i Jopi.
brazda
26.2.2010. 18:53
NENAD ZAISTA SI ODRADIO VRHUNSKI 18. GOD HVIDRE ,NEMOJ DA POKLEKNEŠ ZBOG IZJAVA POJEDINCA MI TAKO NE MISLIMO NOVINARI ZAISTA NAM JE ŽAO NISTE TO ZAVRIJEDILI POGOTOVO VI KOJI STE BILI NA PROSLAVI I DOBILI PRIZNANJA
list
26.2.2010. 18:44
nije u redu da je ovako nastupio g.Beštek može govoriti u svoje ime ane na ovako svečanoj sjednici ja kao branitelj i rvi član udruge smatram da je suradnja sa novinarima jako dobra i da se sve naše aktivnosti popratili i podržali naše probleme ovo pišem osobno i želim pohvaliti Gorana Gazdeka a i ostale naše virovitičke novinare koji su odvojili vrijeme za nas i nikada nisu rekli ne vaš trud vi ste zahvalnice zaista zaslužili i u ratu i u miru
ivan2
26.2.2010. 17:37
Nisu novinari povodom ovog ništa učinili ,sve je poznato o tim događajima i to je to!!!!!


Još iz kategorije Božićni lov