Malo pritužbi na kršenje izborne šutnje u Hrvatskoj
Stožer: 86 novih slučajeva u protekla 24 sata
Prijatelji životinja protiv prodaje živih riba i rakova u supermarketima
Algebra postaje prvo privatno sveučilište u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj
Ponosni Zagreb održao prosvjednu biciklističku vožnju
U inozemstvu se glasuje bez dojava o nepravilnostima
Na području županije nema novozaraženih

  Gospodarstvo

Bespovratnim sredstvima do izgradnje poduzetničkog inkubatora i hostela

        03.12.2010.         1381 pogleda
Bespovratnim sredstvima do izgradnje poduzetničkog inkubatora i hostela

Na nedavno završeni natječaj IPA poduzetnička i turistička infrastruktura  s područja 10 prihvatljivih županija, ukupno je stiglo 58 projekata. Iz Virovitičko-podravske županije je poslano  5 projekata. Grad Virovitica prijavio je poduzetničku zonu Antunovac, Grad Slatina poduzetničku zonu Turbina 2 a Grad Orahovica  drugu industrijsku zonu sa solarnom elektranom. Za potrebe uspostave hostela u Virovitičko-podravskoj županiji, TZ VPŽ je prijavila projekt rekonstrukcije zgrade za hostel u Slatini (tzv. crvena zgrada - bivši dom zdravlja a u 20. stoljeću i  prvi poznati slatinski hotel). Naime, sve veći interes za turističke atrakcije s područja županije, brojni volonterski kampovi  kao i stalna potreba za smještajnim kapacitetima županije, ponukala je razradu ideje hostela za širu slavonsku i podravsku regiju. Hostel će zapošljavati (naravno ukoliko bude izabran za financiranje) 7 osoba, imat će 16 soba s mogućnosti smještaja za 53 osobe, s internet kafeom i salom za konferencije i seminare, s uredskim prostorijama i širom internetskom mrežom. Na taj način bi se neiskorištena zgrada iskoristila u turisitičke svrhe.
Nadalje, Virovitičko-podravska županija je prijavila projekt izgradnje prvog inkubatora u županiji.

Za potrebe planiranja inkubatora, Razvojna agencija VIDRA provela je anketu među završnim razredima tehničkih škola u županiji,Visokoj školi u Virovitici i poduzetnicima. Inkubator bi imao razvojnu poduzetničku ulogu - svojevrsni "one stop shop" za poduzetnike županije, provodio bi on-line edukaciju za razvoj poduzetnika, podržavao bi stanare inkubatora i brinuo se o njihovom rastu i razvoju do 3 godine. U inkubatoru je predviđeno 5 isključivo proizvodnih prostora i 10 manjih prostora za razvoj visokih tehnologija, novih inovativnih rješenja, dizajna i usluga s visokom dodanom vrijednošću i to po izuzetno povoljnim cijenama.  No, upravo je briga za mlade poduzetnike najvrijednija za ovaj projekt. Razvoj tehnoloških i inovativnih rješenja se treba nadovezivati na drvnu i prehrambenu industriju.  Inkubator bi zapošljavao 5 osoba, a Virovitičko-podravska županija je osigurala parcelu za izgradnju u Virovitici. Projekte izgradnje inkubatora, hostela i druge industrijske zone u Orahovici  izradila je VIDRA-agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost prijavljenih projekata je cca 6 mil Eura,  a za svaki odobreni projekt EU će financirati 75%, dok podnositelji financiraju ostatak projekta. Rezultati natječaja se očekuju na proljeće 2011. godine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zagreb
13.12.2010. 19:08
Tko to u kapitalizmu daje bespovratno novac bez uzajamnog revanša ili protuusluge!


Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.