Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Gospodarstvo

Besparica ugrozila pilot-projekt navodnjavanja Kapinci – Vaška

  D. Šantoši/Večernji list           30.04.2012.         2212 pogleda
Besparica ugrozila pilot-projekt navodnjavanja Kapinci – Vaška

Prošle je godine bivša premijerka Jadranka Kosor u Kapincima svečano otvorila građevinske radove ne realizaciji prvog pilot-projekta navodnjavanja u Hrvatskoj Kapinci - Vaška koji se prostire na oko 1200 hektara, a vrijedan je 57 milijuna kuna. Projekt je još prije osam godina pokrenula Virovitičko-podravska županija, a prihvatili općina Sopje i država. Iako je planirano da krajem 2013. godine na navodnjenim oranicama stotinjak poljoprivrednika sopjanskog kraja krene u proizvodnju hrane visokorentabilnih kultura, izvjesno je da se to neće dogoditi, a upitno je hoće li i kada ovaj projekt biti dovršen.

Vlada RH štedi na sve siromašnijim Slavoncima 

Do sada je na projekte i radove utrošeno 13 milijuna kuna, ove godine iz državnog proračuna trebalo je utrošiti daljnjih 25 milijuna kuna, ali je umjesto tog iznosa u Virovitici stigla obavijest da je za nastavak projekta Kapinci - Vaška osigurano samo četiri milijuna kuna. Besparica u državnom proračunu svakako će usporiti realizaciju ovog projekta koji sa 20 posto novca sufinancira i Virovitičko-podravska županija koja za te potrebe ima osigurana sredstva. Seljaci, općinska i županijska vlast nezadovoljni su takvim potezom države upozoravajući kako Vlada RH, u ovom slučaju, štedi na slavonskim poljoprivrednicima koji su posljednjih desetljeća ionako višestruko kažnjeni, a što se već dulji niz godina odražava na pad standarda i zaostajanje u razvoju ovog dijela Hrvatske. Virovitičko-podravska županija pokrenula je izradu još dva projekta sustava navodnjavanja Detkovac - Novi Gradac i sustava Đolta, ali je sada, kada je financijska potpora države smanjena, upitno hoće li i ti projekti ikada biti realizirani.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

konjica
1.5.2012. 8:07
navodnjavanje je nužna potreba ,budućnost,konkurentnost......ali uvijek će se naći netko tko je protiv....NANO tehnologija
općinaSlatina
1.5.2012. 8:06
bolje i kukulele nego kradeze
konjica
1.5.2012. 8:00
nije besparica nego kukulele
Nano-59
1.5.2012. 5:41
i onako je to bilo potemkinovo selo bivše vlasti i lokalnih dupelizaca
jerko
30.4.2012. 23:51
Bravo Čačiću, samo ti fasade rijesavaj, ipak si ti građevinac! A gospon premijer ti ionako ne smije prigovorit... Sramota za žitelje Slavonije i za ovu vlast!


Još iz kategorije Gospodarstvo