I sindikat visokog obrazovanja traži veće plaće u svom sektoru
Štromar ne isključuje mogućnost prijevremenih izbora, ali vjeruje i u dogovor Vlade i sindikata
Mediji i mentalno zdravlje: Trivijalizacija dovodi do click-baitova na uznemirujuće sadržaje
Sabor: Hrvatska kroz razvojnu pomoć najviše pomagala jugoistočnu Europu i BiH
Sabor: Hrvatska kroz razvojnu pomoć najviše pomagala jugoistočnu Europu i BiH
Sinčić: Hrvatsku očekuje kolaps svih sustava
U osnovnim školama štrajka 89, a u srednjim 85 posto zaposlenih

Beljak: Postoji stranka s kojom se ne može surađivati jer ne trpi nikakve partnere i jer poznaje samo sebe i svoju politiku


  Politika           Goran Gazdek           01.06.2017.         1036 pogleda
Beljak: Postoji stranka s kojom se ne može surađivati jer ne trpi nikakve partnere i jer poznaje samo sebe i svoju politiku

U nazočnosti gotovo cjelokupno vodstvo dviju stranaka, predsjednik SDP-a Davor Bernardić i predsjednik HSS-a Krešo Beljak potpisali su u srijedu u Orahovici koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na sljedeće izbore za Hrvatski sabor.

„Ovo je potvrda strateškog partnerstava sa HSS-om koje je jednoglasno odlučilo predsjedništvo SDP-a, a potvrdu će donijeti i glavni odbor kada izbori budu raspisani. Suprotno špekulacijama i splinovima koji se puštaju svaki dan da naši koalicijski partneri odlaze ispada da je svaki dan spiniranja svaki dan blamaža vladajućih“, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernadrić i dodao kako se rasplet krize koji je pogodio Hrvatsku očekuje sljedeći tjedan.

„Danas mi je srce puno jer osjećam entuzijazam, nadu i energiju, istu onakvu kojom smo prije 17 godina mijenjali Hrvatsku i stavili je na put rasta i razvoja, kada je ova koalicija vratila nadu Hrvatskoj i osigurala joj europsku perspektivu. Danas tu nadu opet treba probuditi jer ovo ej savez za promjene i bolju, moderniju, napredniju i pošteniju Hrvatsku“, rekao je Bernardić.

Naglasio je kako se dvije stranke od danas nalaze na početku teškog ali ponosnog puta bolju, pravedniju, ravnopravniju, pošteniju, moralniji i napredniju Hrvatsku.

„Potpredsjednica Vlade u današnjim novinama kaže da se stranim kompanijama, uvozim lobijima i multinacionalnim kompanijama plaća avansno, a hrvatskoj poljoprivredi, malim proizvođačima , radnicama i radnicima u rokovima do 60 dana. To nije Hrvatska jednaka za sve i naš je zadatak da promijenimo. Hrvatska vozi na gorivu koje je ostavila SDP-ova Vlada, ali tog goriva polako je sve manje. Prvi put u godinu i pol dana je pala industrijska proizvodnja. Dug u zdravstvu je eksplodirao, uskoro će kvaliteta i konzumacija zdravstvene uslige postati upitna za one najugroženije“, rekao je Bernardić.

Predsjednik HSS Krešo Beljak je rekao kako potpisivanje koalicijskog sporazuma najbolje demantira novinske naslove o tome kako se HSS lomi.

„Ovo je nastavak suradnje između dvije velike i važne stranke u Hrvatskoj. U Hrvatskoj postoji mnogo velikih i malih stranaka i sve stranke mogu na ovaj ili onaj način surađivati, a postaji jedna stranka s kojom se ne može surađivati jer ne trpi nikakve partnere jer poznaje samo sebe i svoju politiku“, rekao je Beljak.

Izrazio je uvjerenje da SDP i HSS u koaliciji mogu vratiti nadu hrvatskim građanima.

„Ne samo naše dvije stranke već i sve ostale stranke mogu stvoriti veliki demokratski progresivni koalicijski blok koji će se boriti za Hrvatsku, drugačiju od ovoga što gledamo u zadnjih 27 godina, za decentraliziranu Hrvatsku u kojoj se neće moći dogoditi da ovisi o jednom poduzeću i jednom HDZ-ovom tajkunu kao što je ro slučaj sada“, rekao je Beljak,

Naglasio je kako se izbori se mogu dogoditi sutra ili za tri godine.

„To neće ovisiti o HSS nego o HDZ-u i MOST-u koji su cijelu ovu situaciju zakuhali i koji su pokazali da su politički amateri, da se ne znaju baviti politikom na način kakao to demokracija zahtjeva jer ako imate koalicijskog partnera onda ga morate poštivati. U suprotnom ćemo svake godine ići na izbore a to nije dobro za ukupno hrvatsku politiku“, rekao je Beljak.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PolitikaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: