Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Glazba

Balkan: Most Festival u Vesprému - putovanje Balkanom od Istre do Crnog mora

        30.08.2023.         2074 pogleda
Balkan: Most Festival u Vesprému - putovanje Balkanom od Istre do Crnog mora

Što kažete na putovanje Balkanom od Istre do Crnog mora? Od Hrvatske do južnog kraja Balkanskog poluotoka? Balkan Most Festival pružit će iskustvo takvog putovanja u srcu Veszpréma - kroz glazbu, umjetnost i gastronomiju. Doći će do Vas u obliku atmosfere Sarajeva, kotorskih ili mostarskih uličica, mirisa ćevapa, najuzbudljivijih glazbenika suvremene balkanske kulture i energije pravog balkanskog tuluma.

Glazba Balkana puna je nepoznatog blaga i energije koja će zajamčeno prodrmati ulice Veszpréma. Stvorit ćemo glazbeni svijet, iskren, pun duha, iznenađujuće lijep, ukorijenjen u tradiciji i pozivamo vas da kroz tri dana prodrmate noge u plesu. Više od trideset izvođača, glazba svijeta, etno i jazz koncertne zvijezde, gastronomski programi koji će privući stotine glazbenih profesionalaca iz cijele Europe.

Zašto Most?

Balkan most nije samo festival radosti i oslobođenja. Posljednji je to događaj  četverogodišnjeg europskog projekta "MOST Music". Riječ "most" na slavenskim jezicima znači "most", a "MOST Music" je most prema glazbi Balkana. Misija projekta, koji koordinira Hangvető (Društvo za širenje glazbe "Hangvető") iz Mađarske, je približiti svjetsku glazbu Balkana (uključujući žanrove kao što su elektro-folk, etno-jazz i mračni folk rock) publici u zapadnom dijelu Europe.

 Projekt MOST uključuje više od trideset bendova, gotovo osamdeset menadžera i šezdeset festivala, klubova i domova kulture. Niz obuka, stažiranja i umrežavanja vodi do velikog završnog događaja u rujnu. U sklopu stručnog programa održat će se konferencija usmjerena na glazbenu industriju, uz networking programe, sajam ploča otvoren za javnost, slušaonice i izložbu.

Organizator: Udruga za širenje glazbe Hangvető
Program je sufinancirala Kreativna Europa
Datum: 7-9.09.2023.
Mjesto: Veszprém

Partneri: EXIT Zaklada, Password Production, Center for Fine Arts, Bruxelles (BOZAR), Piranha Arts- Womex, Songlines Magazine, ReK - Remont Kapital Culture Center, Bugarska glazbena udruga, Timișoara 2023, European Music Council, Pro Progressione

 Veb: https://veszprembalaton2023.hu/en/project/balkan-most-festival

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Glazba