Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Kancerogena korupcija i politička prostitucija

Bajić, policija i pravosuđe - loši zaštitnici općeg dobra i dobre sluge loših gospodara!

  Stjepan Tot           04.11.2010.         8290 pogleda
Bajić, policija i pravosuđe - loši zaštitnici općeg dobra i dobre sluge loših gospodara!

Teško breme ratnih i poratnih grijeha vladajuće strukture i dalje padaju na teret hrvatskih građanki i građana. Umjesto detronizacije i privođenja pred lice pravde odgovornih, dileri sa Markovog trga čine sve da je pravna država Hrvatska još uvijek talac EU-a i Haaga, prijateljsko-kumskih, rođačko klanskih i stranačko-zavičajnih muljaža bande lopovske koja rotira na državnim jaslama. Nema sumnje da su nakon detronizacije kreatora i mentora ideje o stvaranju 200 bogatih obitelji, upravo politički lideri, hrvatsko pravosuđe, policija i Državno odvjetništvo preuzeli uloge zaštitnika i petih ortaka „grijeha strukture". Zato se nebi u potpunosti složio s tvrdnjama i optužbama u kojima se kao glavni krivac proziva glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. Nema sumnje da u vrhu policije i šefu Državnog odvjetništva  Mladenu Bajiću treba tražiti odgovorne za prikrivanje niza kaznenih djela. Nema sumnje da su policija, pravosuđe, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i državne institucije u potpunosti zakazale i to uglavnom u onome dijelu koji se odnosi na zaštitu interesa općeg dobra i zajednice. Zakazali u zaštiti interesa naroda i države, a koji su interesi zahvaljujući političkoj vrhuški na vlasti sustavno izigravani u korist političke oligarhije te probranih ratnih i poratnih profitera koji su se našli u klanu onih zamišljenih Tuđmanovih sretnika nove hrvatske bogataške elite. Pri tome istu težinu imaju svi oblici kaznenih djela, od pretvorbeno-privatizacijskih marifetluka i pljačke državnog proračuna kroz javne nabave i namještene natječaje, pa do ratnih zločina zbog kojih se sada Hrvatska kažnjava za grijehe i propuste na samo Tuđmanove  diktature, već i vladavine njegovih nasljednika. Vladavina koja se promijenila samo u tome što je smrću oca hrvatske privatizacijsko-pretvorbene pljačka došlo do detronizacije Pantovčaka, nakon čega je sva moć pala u ruke Ive Sanadera, a potom Jadranke Kosor, koji su se pobrinuli da Sabor, policija, pravosuđe, Državno odvjetništvo i druge institucije kao i ranijih godina ostanu samo puki nalogoprimci i izvršitelji političke volje.

Nema sumnje da su uz premijerku Jadranku Kosor i resorne ministre, Mladen Bajić i niz policijskih i pravosudnih dužnosnika odgovorni za zonu sumraka i nefunkcioniranja pravne države, jer su dozvolili da postanu taoci i služinčad bande lopovska sa jedne strane i druge strane Markovog Trga. Jer su postali taoci vlastitog ulagivanja i pogodovanja svojim mentorima, te danas pritisnuti bremenom vlastite prošlosti i neučinkovitosti niti ne smiju bilo što mijenjati u svojem ponašanju, a kamoli mijenjati svoj služnički mentalitet prema mentorima koji su ih postavila na funkcije i položaje! Umjesto borbe protiv mita kriminala i korupcije, te detronizacije i demaskerade ratnih i političkih profitera i njihovog privođenja pred lice pravde, dileri iz Banskih dvora i Markovog trga su najučinkovitiji bili u nastojanju da pravna država ne može funkcionirati, a da bi to postigli instalirali su svoje marionete u policiji, pravosuđu i državnim institucijama.

Nema sumnje da se u državi u kojoj kadrovira politika i lobi potkovan kapitalom sumnjivog porijekla, ili bolje rečeno kapitalom stečenim pljačkom vlastitog naroda, Državno odvjetništvo nije niti moglo razviti u instituciju pravne države, ili organ višeinstitucionalne kontrole. Na kraju krajeva to do danas nisu postali ni Županijski, ni Vrhovni, a kami li Ustavni sud, a uzroke tome netreba tražiti samo u zakonskoj regulativi i mehanizmima njihove kontrole, već u samoj strukturi i kvalitetu kadrova tih institucija. Ne samo kadrova tih institucija već i kadrova koji čine vladu i sabor. Sjetimo se imena visokopozicioniranih pravosudnih perjanica koji su za tumačenje zakona i propisa hodočastili Pantovčak, a ne provodili Zakone i Ustav, koji su istini za volju manjkavi, ali za one koji su ih se usudili primjenjivati dovoljno učinkoviti.  Najnovije odluke Ustavnog suda dokazuju da se danas za tumačenje zakona i propisa ne hodočasti Pantovčak, niti ih diktira Ali Baba iz Dugobaba, već njegova nasljednica Jadranka Kosor i siva eminencija Vladimir Šeks.

Svi dosadašnji hrvatski premijeri se kao ni aktualna premijerka i njihove marionete ministri nisu proslavili, ni svojom pameću, ni uspjesima, a još manje ostavili utisak vjerodostojnih čuvara narodnog blaga. Nebitno je sada nabrajati sve sumnjive poslove, transakcije, odluke i poteze vučene u Banskim Dvorima, naravno uz podršku glasačke mašinerije sa Markovog trga, jer je paleta nedjela i otisaka prstiju oligarhije iz Banskih dvora i Markovog trga u pljačke države i naroda taksativno opisana i sadržana u tonama dokaznog materijala koji sakuplja prašinu u ladicama institucija koje je mafija koja kontrolira i određuje tko će obnašati vlast u Hrvatskoj pretvorila u svoje prćije. Prćije u kojima kadrovira uz pomoć političke oligarhije iz Banskih dvora i Markovog trga. Upravo je bivši premijer svojim iskazom pred istražnim povjerenstvom predstavio članove vlade i dojučerašnje bliska suradnike u pravom svjetlu; kao oličenje klimavaca, marioneta i pretorijanske garde poslušnika, koji dvadeset godina rotiraju na vlasti. Naravno nitko se od prozvanih nije ozbiljno zabrinuo, a još manje potrudio da demantira kvalifikacije i ocjenu svog dojučerašnjeg šefa i gazde.  

Državno bi se odvjetništvo, uz policiju i pravosuđe, morali ustrojiti i djelovati onako kako je to u pravnim državama uobičajeno. To nije pitanje profesionalnog, poštenog i stručnog potencijala, s kojim potencijalom hrvatske institucije nesumnjivo raspolažu i sada, ali je taj kadar sputan prije svega vodećom strukturom političkih namjesnika koji su kod svojih podčinjenih stvorili strah od represijama kojima se u pravno neuređenim državama mogu disciplinirati i pod kontrolu vlasti i kapitala staviti ljudi i mehanizmi institucija. Tada se naravno nebi dešavalo da premijerka poziva državnog odvjetnika da radi svoj posao, a koji slučaj nije niti jedini, a kamo li posljednji. Pri tome ne mislim na sve one javnosti poznate slučajeve na kojima bi i slijepac progledao, ali ih Državno odvjetništvo kao vjerni ortak, ili nemoćni poslušnik naravno ne smije vidjeti. Lustracija ne samo političkih stranaka, već i državnih institucija hitno je potrebna upravo zbog činjenice da se samo tako može sankcionirati podmitljivo i korumpirano vodstvo i kadar političkih stranaka koji u interesu lobija koji ih financiraju djeluje kroz Vladu, Sabor i državne institucije. Stoga je Hrvatska još uvijek država koja kroz Sabor, Vladu i njima podređene institucije djeluju na principima trgovačkih društava, a ne pravne države. U tom se procesu mora osigurati profesionalnost struke i moral, pri čemu se iz čitavog procesa mora izbaciti srž tog zla, a to je utjecaj smutljivaca koji su posljednjih dvadeset godina sudjelovali u pretvorbenoj i privatizacijskoj pljački, te mutili vodu i štitili sami sebe, ali i one druge, od prvog do petog ortaka općenarodne pljačke, a čija se imena mogu iščitati u tonama dokaznog materijala koji sakuplja prašinu u ladicama policije i Državnog odvjetništva.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
29.1.2014. 19:15
Na priloženom se linku nabraja dio grijeha krivokletnika Mladena Bajića.
www.index.hr/vijesti/clanak/bajicu-koga-stitis/724545.aspx

Mladena Bajića instalirala je koalicija rogova u vreći, podržavala ga bivša adanas uprkos očigledmoj činjenici da je čuvar i zaštitnih lupeža, ratnih i poratnih profitera i mafijaša koji su opljačkali Hrvatsku ima podrške sadašnje vlasti.

Zato je jasno da srce i bilo hobotnice kuca u Banskim dvorima i na Markovom trgu, i dok je to tako nema povratka opljačkanog i pokradenog.
www.virovitica.net/borbu-protiv-mita-kriminala-i-korupcije-treba-zapoceti-u-banskim-dvorima-i-na-markovom-trgu/14459/
jedna.
31.10.2013. 7:42
ako aludirate na način na koji je zoki dobio kredit u krivu ste. ni jaci nije pala ni dlaka sa glave zbog stana.
fitilj
29.10.2013. 18:57
Napuštaju li štakori brod koji je prije ili kasnije osuđen da potone, pa su sada počeli sapunjati dasku najdugovječnijem krivokletniku i perom ortaku mita, krimanala i korupcije.?

Hoće li se i Zoki sada morati odreći, ili elegantno nagoditi sa Mladenom Bajićem i njegovim suradnicima kako bi SDP izšao neokrznut nakon smjene prve violine zločinačke hobotnice!?
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/102246-ekskluzivno-poceli-veliki-obracuni-medu-bajicevim-suradnicima-pitaju-se-tko-stiti-kalmetu-vidosevica-mesica-i-paladina.html
fitilj
10.12.2010. 19:28
Sanaderov je bijeg novi dokaz da su Mladen Bajić i policija peti ortaci lopova.
fitilj
6.12.2010. 23:17
Nebi brslao pred rudo, ali čini mi se da su Bajić i pravosuđe po prvi puta nešto odradili onako kako to pravo državno odvjetništvo i sud radi.

Presuda je nepravomoćna, ali Berislav Rončević i Ivo Bačić su osuđeni na 4 odnosno dvije godine.

S nestrpljenjem i strepnjom treba čekati potvrdu jesu li Bajić i sud napravili račun bez krčmara, jer do pravomoćnosti jer ono što je presudio Županijski sud ne mora značiti da će potvrditi Vrhovni, ili Ustavni sud.
tomislav
29.11.2010. 9:33
Elite su naučile kako se narodom vlada u Jožinom režimu pa je nakon promjena sve jugoslavensko zamjenilo nazivom hrvatsko ali je mentalitet ostao na dlaku isti, klijentelistčki, birokratski, ironičan, sarkastičan a još smo dobili (kako gdje) i crkvu kao jedan alijenistički faktor koja umjesto da nas zbližava ona udaljava. Zar nije šokantno što je onaj mladac rekao da nadbiskupa vpozi u katedralu auto nekih 200 metara. Mao C je rako ako želiš voditi narod moraš mu okrenuti leđa, ali nas je samo 4.4 milijuna (milijunaša) gdje se gotovo možemo svi poznavati
fitilj
29.11.2010. 8:54
Čitaju oni i te kako čitaju, ali još bolje znaju sakrivati.

Vidiš da ona prijava da je Jopa falcificirao ratni put sakuplja prašina.

Tko će kao i svi oni dosadašnji i ovaj najnoviji harmonikašev marifetluk s lažnim popisima ostati nekažnjen.
pljuska
24.11.2010. 16:44
Nema sumnje da se u Državnom odvjetništvu čitaju blogovi i portali, ali o tome što će činiti i protiv koga će pokretati istrage i pritvarati ne odlučuje Mladen Bajić i USKOK.
fitilj
22.11.2010. 12:22
Čini mi se da je Mladen Bajić pročitao gornji tekst pa je odlučio okrenuti ploču i raditi posao od kojeg je u svoja predhodna dva mandata bježao kao vrag od tamjana!?

Vijesti dana glasi: zemlja-kriminala-bajic-hitno-zaposljava-jos-stotinjak-novih-tuzitelja
pljuska
19.11.2010. 22:14
Naravno da je cijela "bezgrešnjakova" briga za djelovanje pravne države bila samo farsa kojoj su htjeli podići tiražu.
pljuska
15.11.2010. 18:08
Od kada je to "bezgrešnjak" zainteresiran za probleme običnih ljudi?

fitilj
13.11.2010. 12:06
Jučer je u "Bezgrešnjaku" objavljen ovaj poziv: Pozivamo vas, javite se ako ste i vi žrtva prijevare. Javite se na: 
vecernji@vecernji.hr ili na besplatni broj 0800 8585.
pljuska
11.11.2010. 21:13
Jučer je u peradarniku na Markovom trgu gostovao arhivar Mladen Bajić. Neznam zašto, ali uvjeren sam da je na kraju svog referata glasačkoj mašineriji bande lopovske trebao uzviknuti: Veni, vini, vici!
anakonda
10.11.2010. 21:29
AKO TO ZNAŠ, PRIJAVI BAJIĆU. što msiliš zašto sada jaca ne prijavi i sdp?????
zato što nema hrabrosti!!!!!!
fitilj
10.11.2010. 7:50
A gdje sam napisao da bi Zoki trebao privesti Jacu? Napisao sam da se Zoki pravi šepav kao da nezna da se i negov SDP financira kao HDZ i ostale stranke financiraju na sumnjiv i netransparentan način.

To znaju i ptičice na grani a ne samo policija, držano odvjetništvo i USKOK i nikome ništa.
anakonda
9.11.2010. 21:19
a što bi zoki trebao privesti jacu?
pa što bi onda plačali dorh, uskok, mup, pravosuđe.....
pljuska
9.11.2010. 17:49
E pa moš si misliti. Zoki se pravi šepav i kao začuđen je jer "To sam pročitao u novinama i to djeluje skoro nevjerojatno te ću se na tome i zadržati. U normalnoj demokratskoj stranci takvo što je nemoguće, da netko dođe s torbom izvana, bez obzira bio to stranački blagajnik, i da onda netko u stranci to pospremi u stranačku blagajnu",

anakonda
8.11.2010. 16:46
Nevjerojatno je da u demokratskoj stranci netko pospremi novac iz torbe
Navodno se radilo o čak dva milijuna kuna koji su potom, prema pričama, završili kod glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. "To sam pročitao u novinama i to djeluje skoro nevjerojatno te ću se na tome i zadržati. U normalnoj demokratskoj stranci takvo što je nemoguće, da netko dođe s torbom izvana, bez obzira bio to stranački blagajnik, i da onda netko u stranci to pospremi u stranačku blagajnu", kazao je Milanović i dodao kako mu cijela priča djeluje nevjerojatno te da ne zna što je u svemu istina.

Lažnim terećenjem Kosorice i Šeksa treba se baviti policija, a ne Sabor
Kazao je i da je posao za policiju, a ne za saborsko istražno povjerenstvo, navodno nagovaranje Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa na lažno terećenje. "Ako tu ima ičega, to je već u ovoj fazi ove političko-pravosudne trakavice posao za policiju", rekao je Milanović i dodao da se time Sabor više nema što baviti....
anakonda
8.11.2010. 16:42
evo još jedne teme za analitičare.
kada bi se stvrano uz veliku političku volju i revoluciju izvela akcija borbe protiv gopodarskog kriminala, korupcije, reketarenja hdz-a državnih firmi, lažiranje popisa biraača........

do čega bi se došlo? došlo bi u PITANJE LEGALNOST svih izbora u rh od 1990 godine, jer su lažirani popisi, reketarile državne firme, prljavim novcem finacirane hdz-ove kampanje......

LJUDI, DA LI JE TO MOGUĆE?
guru3977
8.11.2010. 14:13
slažem se, samo da li svi doktori imaju istu šansu za operaciju?
ako hdz kontrolira sve institucije, kako da oporba pobijedi kada je borba neravnopravna? ako se doda da vlast mulja s glasovima bih i dijaspore, mrtvih, dvostruka državljanstva....i još dodama ilegalno finaciranje hdz-a ....

samo budala može izgubiti!
fitilj
8.11.2010. 11:33
Rekao bi kratko i jasno da je tvoj gornji komentar kao recept od doktora izdan nakon detaljnog pregleda pacijenta i utvrđene dijagnoze.

Svjedoci smo da se svih ovih godina izdaju takvi recepti, no problem je u tome da unatoč svim izborima nismo uspjeli naći ljekarnika koji bi bio u stanju lijek propisan receptom isporučiti.

Drugim riječima spas naroda i države kao pacijenta možemo osigurati samo rigoroznim odstranjivanjem karcinoma, koji je lociran u Banskim dvorima i Markovom trgu i njegovim metastazama u državnom institucijam, PRVENSTVENO u policiji, Državnom odvjetništvu i pravosuđu.

Nažalost, narod nikako da nađe pravog kirurga, već stalno pada na slatkorječivost i ljepak kojekakvih nadriljekare i fušere!
guru3977
8.11.2010. 11:03
"Čemu istražno povjerenstvo kada se sve zna?
f"itilj
Neka Karamarko, Mladen Bajić i pravosuđe odrade svoj posao kako spada, stručno i profesionalno, a ne da kriju i zataškavaju ono što je već godinama svima poznato. "

ako to navedeni naprave ona su učinili slijedeće:

1. pritvorili 100-injak hdz-ovaca koji imaju tajne račune vani
2. tajkune
3. cijelo nekađašnje i sadašnje rukovostva hdz-a na čelu sa predsjednicima, tajnicima, rizničarima...
4. mnoge hdz-ovce koji su učestovali u pranju novca u državnim firmama
5. suce u uskočke suce
6. tajne službe
7. hdz ministre i saborske zarpnike
8. djelatnike MVP i ambasadore
9. onoga koji je to sve blagoslovio
10. ........
a na kraju i same sebe jer su sve znali a nisu ništa poduzimali???????
misliš da će to učiniti?
fitilj
8.11.2010. 8:35
sve navedeno je ispravno, slažem se izuzev s osnivanjem povjerenstva. Prošlost nas je naučila da su saborska povjerenstva samo gubitak vremena.

Ono što je nužno i pod hitno potrebno je izvesti narod na ulicu i prisiliti Bajića, policiju i pravosuđe da rade svoj posao u skladu i duhu sa zakonom koji propisuju da njihov rad treba biti u interesu općeg dobra i zajednice, a ne političkog šljama koji ih je postavio na ta radna mjesta.

Čemu istražno povjerenstvo kada se sve zna? Neka Karamarko, Mladen Bajić i pravosuđe odrade svoj posao kako spada, stručno i profesionalno, a ne da kriju i zataškavaju ono što je već godinama svima poznato.
guru3977
8.11.2010. 8:02
sanader jacu najbolje poznaje, da vidimo što on izjavljuje:
Sanader: Jadranka Kosor je nesposobna premijerka! Ona i Šeks organiziraju moj progon

- Riječ o političkom programu Jadranke Kosor koja je u javnosti izgubila potporu i koja se, što se sada vidi, pokazala da nije sposobna voditi Vladu, da nije sposobna riješiti tešku ekonomsku situaciju i izvući zemlju iz krize. I zato organizira politički progon kako bi skrenula pozornost javnosti s pravih životnih problema građana. Stoga da bi prikrila svoju nesposobnost, posegnula je za nedemokratskim I protuustavnim metodama, a u tome joj pomaže Vladimir Šeks o čemu su mnogi od vas pisali – gotovo u jednom dahu izgovorio je čitajući s papira Sanader.

Stoga bi, smatra Sanader, bilo dobro da Sabor pokrene istražno povjerenstvo o ulozi Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa.
- Zbog nagovaranja Polančeca na lažno svjedočenje I njihovo obećanje da će mu uz pomoć Turudića smanjiti kaznu – rekao je.
fitilj
7.11.2010. 22:14
Ispravi me anakonda ako griješim da slika Kosorice nije ni bolja ni lošija od slike njenih kolegica i kolega u hrvatskoj vladi i saboru.

Razlika je jedino u dozi bahatosti koja proizlazi iz moći vlasti koju imaju, ili kojoj teže.

Posebno po pitanju ženskog sastava sabora smatram da naše saborske zastupnice nisu nikada pokazale sluha i brige za populaciju kojoj pripadaju, naravno osim one pričam ti priče!
anakonda
7.11.2010. 18:34
dobar je ovaj komentar zbog prikazivanja prave slike o kosorici, da je moralna onda bi sačuvala svoje propale brakove. prije bi se za jacu reklo da je pokvarena nego moralna, jer kupuje torbe lažnjake (krši zakon), poptisuje štetne ugovore, negora svoju krivnju kao potpredsjednica i ministraica branitelja, .......

a da je sposbna onda je nebi prikazivali u ovakvom svjetlu, već poput drugih žena u politici, poput merkelove.......
one su za jacu avion!

možda autor smtara da jaca vrijeđa ženski rod, digla je buku zbog ženske zadnjice na reklami a nije se udostojila izaći pred nekoliko stotina radnica kamenskog. i one su se narugale s kosoricom kada su od krpica pravile omiljene jacine broševe.
fitilj
7.11.2010. 14:28
zzzz mislim da si skrenio s teme. Ne vidim po smisla u onome što piše piskaralo tipa Vlado Bulić.

Jedino ako si to naveo kao primjer mačoizma i onog negativnog odnosa prema slabijem spolu.
zzzz
7.11.2010. 13:57
Piše Vlado Bulić
Kolumna Vladin ured`Evo ti! Vidiš kako to izgleda kad žensko upravi!`

Stari, žene danas nisu normalne. One bi karijeru, one bi emancipaciju, one bi vlast, a kad to dobiju, ne znaju šta bi s tin. A sve zato šta toga nema u tradiciji. Je li joj baba bila glavna u kući? Nije. Je li mater? Nije. Pa, kako će onda ona kad nije imala od koga vidit kako se to radi?

Da je kamera koja snima ovaj kadar iti jednom napravila švenk od tri milimetra udesno, na planini koju je izdubla rijeka, na toj tvrdoj hrvatskoj stini, ugledali bismo selo s pedesetak kuća i CRKVOM u kojem HDZ NIKAD NIJE IZGUBIO IZBORE i u kojem se još nije dogodilo da žena iti sudjeluje na sjednicama seoskog poglavarstva, a kamoli da predsjeda. Ali, eto, kamera nikako da napravi taj milimetarski švenk pa se do CNN-a probije samo ta idilična razglednica. Naginju se mještani dok gledaju na TV-u ovaj kadar, pa pokušavaju gledati iskosa, ali ne bi bog, kadar uvijek završava pedesetak metara od prvih kuća. "Ka da smo gubavi, muke ti Isusove!"

Na toj tvrdoj hrvatskoj stini, u tom selu, niknuo je i Maki, koji mi je prije par dana upao u stan da malo popričamo jer je friško prekinuo s curom. Naravna stvar, kao i svakom čovjeku, Hrvatu i katolički odgojenom na tvrdoj hrvatskoj stini, u vremenima emocionalnih kriza, aktivirao mu se obrambeni mehanizam upisan u gene kamene, pa je bacio ovakav pogled na svoju situaciju: "Stari, žene danas nisu normalne. One bi karijeru, one bi emancipaciju, one bi vlast, a kad to dobiju, ne znaju šta bi s tin. A sve zato šta toga nema u tradiciji. Je li joj baba bila glavna u kući? Nije. Je li mater? Nije. Pa kako će onda ona kad nije imala od koga vidit kako se to radi? Onda se potpuni izgubi. Ne zna di joj je glava, a di guzica."

Na TV-u je Dnevnik, Ivanka i njen muž Mate upravo su večerali i Ivanka sad odnosi suđe sa stola, a onda ga počinje prati. Mate gleda Dnevnik i pije bevandu. Njegov Brodosplit je pred kolapsom, ni poljoprivreda kojom se bavi kad dođe iz firme ne obećava jer je uvozno povrće u Konzumu upola jeftinije. Postoji realna opasnost da mu se život uskoro pretvori u potpuni kaos. Od tog nadolazećeg pakla, trebala bi ga spasiti žena godine po izboru američkog časopisa Glamour. A šta vidi na Dnevniku? Ženu koja u vremenima najveće gospodarske krize ne zna donijeti niti jednu suvislu odluku koja bi tu krizu barem usporila, ženu koja se, kako bi to rekao Maki, "potpuno pogubila i ne zna di joj je glava, a di guzica".
anakonda
7.11.2010. 12:00
ako ste primjetili to samo spomenuto baš kao i nepoznavanje rada na rčunalu i sl....

nevažno, ali što se tiče poznavanje jezika, misli ne nezgode komuniciriranju jace na engleskom jeziku i pri tome ispadne smješna???
kao kod dolaska mađara na more i izjave jace!
dobar primjer je mesić, nikada nije govorio na stranom jeziku!
pljuska
7.11.2010. 11:26
O tome dali je netko sposoban i pošten sigurno ne ovisi o znjanju jezika, već karakteru, kućnom odgoju i svim onim vrijednostima koje su nam genetski preodređene. Zato mi poznavanje engleskog meni ne znači baš ništa.

Drugo je pitanje što mnogi nemaju snagu karaktera da odole onoj narodnoj da prilika čini lopova.
pljuska
7.11.2010. 11:23
Ovo s poznavanjem engleskog meni ne znači baš ništa. O tome dali je netko sposoab i pošten sigurno ne ovisi o znjanju jezika, već karakteru, kućnom odgoju i svim onim vrijednostima koje su nam genetski preodređene.

Drugo je pitanje što mnogi nemaju snagu karaktera da odole onoj narodnoj da prilika čini lopova.
pljuska
7.11.2010. 11:06
Naravno da neće sami sebe strpati u zatvor. Zato su po treći puta dali mandat njihovom zaštitniku Mladenu Bajiću.

Dok je Mladen Bajić glavni državni odmetnik nema zime za bandu lopovsku.

Strahovati moraju samo oni koji ne plaćaju reket u HDZ-ovu kasicu prasicu!
fitilj
7.11.2010. 10:52
"Treba li održati govor na prezimanju nagrade? Pitajte je nešto na engleskome"

Ne vidim zašto bi nepoznavanje engleskog jezika bila neka mana ljudske sposobnosti, poštenja, pameti i karaktera.
fitilj
7.11.2010. 10:49
Naravno da Jaci i njenim klimavcima u vladi, saboru i HDZ-u nije ni na kraj pameti da se bore protiv korupcije. Oni jesu pokvareni. Oni jesu bez časti i morala. dokazano je da im zdrava pamet i poštenje nije jaka strana, ali nisu toliko blesavi i ludi da sami sebi stavljaju omču oko vrata.
anakonda
7.11.2010. 10:00
"i uz pomoć jedne ženske osobe koja se tu sasvim slučajno našla, "

a što misle žene o jaci:

Dodjela nagrade za ženu godine Jadranki Kosor je uvreda svim Hrvatima"

Zanimljivo je da samo jedan komentar na članak o "ženama godine" nisu napisali hrvatski građani, a što misle o premijerki možete pročitati na internetskoj stranici magazina. Mi ćemo navesti neke od njih: "Ona je neugledna, nedovoljno obrazovana žena i idealan primjer da ambicioznost nije uvijek dobra osobina", "Jadranka Kosor nije izabrana za premijerku, nego joj je to mjesto dodijelio prijašnji premijer i mafijaški boss Ivo Sanader", "Ne zna se koristiti računalom i ne govori niti jedan strani jezik", "Njezina stranka HDZ je Hrvatsku dovela do bankrota", "Ovo je uvreda svim Hrvatima", Jadranka Kosor je mafijaški boss i najveće zlo koje je pogodilu Hrvatsku nakon rata", "Ona nije žena, ona je nešto između žohara i crva", "Jadranka Kosor ne zaslužuje ovu nagradu. Žalosti me što ste je dodijelili upravo njoj, i to zbog jeftine političke šminke. Istina je da je ona najnepopularniji političar i najomraženija žena u Hrvatskoj".

"Treba li održati govor na prezimanju nagrade? Pitajte je nešto na engleskome"

"Ja sam hrvatska građanka i zgrožena sam što ste na popis stavili Jadranku Kosor. Nisam sigurna jeste li svjesni stanja u kojem se zemlja nalazi. Hrvati su gladni i bez posla, a čitava Vlada je korumpirana. `Kosor je stupila u neustrašivu borbu protiv korupcije u Vladi, obiteljskog nasilja i rodnih stereotipa u školama`. Ona se ne bori protiv korupcije, a upitajte je koliko je žena ubijeno kao posljedica obiteljskog naslja. Ne treba zaboraviti ni Luku Ritza kojega su huligani ubili jer nije bio poput njih, a na sudu su dobili samo packe. To je Hrvatska i to je Jadranka Kosor", piše jedna čitateljica.

"Jadranka Kosor?! Molim vas, budite ozbiljni. Provjerite činjenice prije nego što nekoga nominirate, mogli ste jednostavno pitati 99,99999 posto Hrvata. Treba li održati govor na prezimanju nagrade? Pitajte je nešto na engleskome."


tm60 Objavljeno prije 8 sati
Večinski vlasnik lista je Kutle, a Pašalić dioničar!

opet tajkun Kutle se ulizuje jaci da bi bio oslobođen optužbe za gospodarski kriminal???????
anakonda
7.11.2010. 9:10
Politički gaf
Petar Mlinarić okrenuo leđa predsjednicima na Ovčari?
Propust je tim veći kada se zna da je Petar Mlinarić bio dio protokola i da je na Ovčari bio kao izaslanik HDZ-a. Neka se HDZ pozabavi tim njegovim činom – kratko je rekao gradonačelnik Sabo.

kako taj čin protumačiti ako je po protokulu i jaca ugostila srpskog presjednika.
hrvatska postaje taoc sukoba frakcija u hdz!!!!!
tomislav
7.11.2010. 9:08
Pa sanader je teatrolog i uvježbava komad na ovoj jadnoj hrvatskoj pol sceni uz pomoć jedne ženske osobe koja se tu sasvim slučajno našla, pa i on sam slučajno se našao nakon tih eu doctorata koji tamo ne vrijede očito baš ništa ali tu su dovoljni da i od velikog ustavotvorca načine jeftinu boraniju.
U društvu gdje ima devedest posto funkcionalno nepismenih jako je dobro podneblje za uvježbavanje tako jeftinih komada - da je tako kako vam se čini (da je).
Arhitekt koji gradi most mora odmah smisliti kako će se najlakše srušiti, sudac koji piše presude piše ih barem u dvije verzije, onu za i onu protiv, da podmetne verziju koja u tom momentu bude na piolitičkoj cijeni upotrbljiva a da ostane an svom tronu. I tako il svjetlost dana il nočna tamma ... mi hodimo u tu europu za koju je pisac davno reko da je stara ofucana frajla.
anakonda
7.11.2010. 8:42
znamo da su u hrvatskoj mediji u rukama tajkuna, ali ne tražimo za početak puno? jučer je na tv novoj bila dobra analiza rada vlade!!!!
samo su vratili emisije dnevnike tv nove od prije par godina kada su političkom scenom palili i žarili sanader i jaca.....!!!!!!!

i vidjelo se da je jaca bila uz sanadera ali i da je davala bezrezervnu podršku sanaderu!!!!!

efikasno, a ne može ugroziti sigurnost niti jednog novinara, a i onaj najgluplji bi shvatio poziciju jace!!!!!
pljuska
6.11.2010. 22:33
zzzz istraživačko novinarstvo postoji samo u zemljama gdje postoje slobodni mediji.

mišo111
6.11.2010. 15:59
Roks i društvo sigurno nisu oni su samo poslušnici za dobro radno mjesto dok oni koje oni ovdje veličaju skupljaju stanove kao recimo filatelisti poštanske marke.
anakonda
6.11.2010. 15:54
ima još jedna bolja židovska kletva:
"dao Bog da imaš, pa nemaš"

a to se posebno odnosi na vlasnike 80 tajnih računa hdz-ovaca u stranim bankama, ali i na sve domaće!!!!

baš bi bilo zanimljivo saznati tko su vlasnici istih računa?????
mišo111
6.11.2010. 14:51
Ima jedna bosanska kletva mnogi je smatraju najtežom koja glasi "Dabogda se o svom jadu zabavio"
To je upravo zadesilo HDZ-e. Za to mi nije jasno što rade Friščić i Pupovac koji uporno ostavljaju HDZ-e da se bavi svojim jadom, a državom se ne bavi nitko dok ona sve više propada.
pljuska
6.11.2010. 11:04
Svi oni to rade po onoj da je napad najbolja obrana.

Naravno s puno uspjeha jer kao što se u naslovu kolumne dobro zaključuje: "Bajić, policija i pravosuđe - loši zaštitnici općeg dobra i dobre sluge loših gospodara! "
zzzz
6.11.2010. 8:14
ma sve je jasno kao dan u hrvatskoj samo mi nije jasno ovo:
opet počinje hajka na sanadera i sandera na hdz?
sanader je izjavio da ne želi rušiti hdz i ovu vladu jer je on formirao ovu vlast??????
hdz se igra s sanaderom ali nitko ne želi postaviti i pitanje odgovornosti cjelokupne vlade i svakog ministra??????

zašto se onda svađaju ako ne žele ići do kraja i utvrditi istinu?????
da ne ispadne po onoj narodnoj:" tko se tuče, taj se voli"

fitilj
6.11.2010. 7:22
U pravu si. Svaki dan imamo nove skandale. Podsjeto bi samo na sva ona izvješća glavne državne revizorice. Tu ima posla godinama.
pljuska
6.11.2010. 7:07
Plakat se odnosi na takozvani slučaj `stupići` na kojem policija i DORH rade već devet mjeseci. HAC je od tvrtke Signalgrad kupovao lijeve i desne prometne znakove, i to uvijek one mnogo skuplje.
pljuska
6.11.2010. 7:02
`Što vam nije jasno`, piše na velikom plakatu koji je osvanuo nedaleko od sjedišta policije u zagrebačkoj Henizelovoj. Njegovo postavljanje platili su radnici Hrvatskih autocesta i aktivisti Nezavisnoga cestarskog sindikata, nezadovoljni radom policije i Državnog odvjetništva u otkrivanju korupcijskih afera u toj državnoj tvrtki, piše Večernji list

pljuska
6.11.2010. 6:56

zzzz
5.11.2010. 22:00
VIDITE KAO HDZ-OVCI RAZMIŠLJAJU:

POZDRAV POLANČECU IZ ĐELEKOVCA
Ako si i kriv, volimo te jer si i NAMA davao!

Štefica Sirutka, načelnica općine Đelekovec kraj Koprivnice, članica HDZ-a, objašnjava zašto cijeli Đelekovec staje uz Polančeca unatoč svim optužbama i unatoč tome što ona tako kontrira politici predsjednice svoje stranke. Tako nas zorno upozorava da se u širokoj javnosti gospodarski kriminal još uvijek NE TRETIRA kao OZBILJAN kriminal, a oni koji su `dijelili s drugima` vrednuju se bolje od onih koji su `možda uzeli samo za sebe`.

A KAKO JE KOD NAS U VPŽ?
zzzz
5.11.2010. 21:46
ŠEHERZADA SE NASTAVLJA?
slučaj polančec
Sanader: Neka Sabor pokrene istragu o ulozi J. Kosor i Šeksa
Da bi prikrila svoju nesposobnost, J. Kosor olako je posegnula za nedemokratskim i protuustavnim metodama, a u tome joj pomaže Vladimir Šeks, tvrdi Sanader?????

A KAKO SU PRIJE MEDIJI PISALI O SANADERU: Spin za poželjet: Kako je HDZ od Sanadera stvorio istinoljupca

DANAS MEDIJI VELIČAJU JACU!!!!!

premijerka jadranka kosor na windays business konferenciji najavila bolne rezove, ali i uvjerenost u uspjeh svojih mjera
ODLUČNE MJERE Jadranka Kosor: Tek sada čvrsto držim uzde u rukama

A SUTRA ĆEMO MOŽDA JACU MRZITI KAO I SANADERA?????
GDJE JE ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO??????
fitilj
5.11.2010. 16:07
guru3977 nebi se složio da hdz ode u povijest, odnosno u arhivu, izuzev da pod tim misliš onu građevinu u Remetinci.

Po meni mogu oni i na more, otvorimo im ponovno goli otok na kojem su robovali oni koje je tamo slala partija u kojoj su se osnivači HDZ-a i ona prijeratna klijentila iz redova KPH školovala.
guru3977
5.11.2010. 15:24
slažem se sa svime, ali onda hdz ode u povijest, odnosno u arhivu!!!!
vidite što piše u teimsu?
HDZ mafijaška stranka = hrvatska mafijaška država!

nema mafijaške države - nema niti mafijaškog hdz-a!

a kada nema mafijaškog hdz-a - nema niti bajića, uskoka, pravosuđa, mup-a, šeksa, turudića.... koji služe hdz-u!!!!!!!

sve se vrti u krug???????
pljuska
5.11.2010. 13:01
guru3977 naravno da si usmjerio diskusiju u pravi smjer. Naravno da i vrapci s grana o tome cvrkući i da se svi zgražamo da je tako što moguće.

Nažalost sve je to samo cika i vika držite lopova, vidimo mi da ih čak i hapse i zatvaraju ali sve su to dnevno-političke igrice bande lopovske i njihovih slugana.

Nema tu odlučnosti ni one brzine kojom bi se hobotnici ne samo pipkalo po njenim kracima, već ih počelo sjeći i zadati smrtonosni udarac u samu glavu hobotnice.

Nema tu istražiti, locirati, već samo uhititi, uhititi, uhititi..... Brzo i energično uhititi, a onde ne puštati, već procesuirati.

A po pitanju glave hobotnice ma nema šanse da joj uspijemo zadati smrtonosni udarac sve dok se ne uklone njeni krakovi u policiji, pravosuđu i naravno Mladen Bajić, čuvar eliksira bande lopovske, ili bočica s otrovima protiv mita, kriminala i korupcije.

Nakon toga slijedi uklanjanje onih životnih pršljenova hobotnice lociranih u Banskim dvorima, Markovom trgu.
guru3977
5.11.2010. 12:49
zbog takvog mentaliteta i "hrabrosti" jesmo zadnji po svim pokazateljima u rh!!!
zamislite kada poduzetnik izvana ili iz razvijenih djelova hrvatske čuje tko su bogovi u vpž????

odmah si pomisli, sada mi je jasno zašto prije mene nije nitko došao ulagati u vpž!!!!
guru3977
5.11.2010. 12:43
jednom je pokušao hdz i snader voditi uređivačku politiku teimsa i zapadnih medija, ali nikada više? preko veleposlanice u sad-u (kitarović) je protestirao protiv pisanja u teimsu i ...sve je ostalo na pokušuju!!!!
fitilj
5.11.2010. 12:34
Dobro guru ovo da se izjasni gradonačelnik virovitice, u recimo virovitičkom listu i radiju, smatram spada već u naučnu fantastiku, ali da kada bi se to slučajno dogodilo mislim da bi Kiro zaslužio da ge se proglasi počasnim građaninom Virovitice.
pljuska
5.11.2010. 12:33
Stanje u državi je smatram takvo kako ga je opisao autor kolumne. To se jedne strane potvrđuje standard naroda ili bogaca koje je banda lopovska dovela na prosjački štap.

Sa druge strane kao dokaz imaš političku elitu i političku bandu koja živi u raskoši i izobilju.

S treće strane imamo kao što navodi guru3977 ocjene i mišljenja međunarodne zajednice.

S četvrte strane imamo sve ove zaplašene ovce i janjad koja šuti i koja se čak ni ovdje ne usudi izjasniti svojim mišljenjem.

Naravno da sada ne spominjem ove naše lokalne pizdeke i pizdice iz Virovitičkog lista i radia kao i one pizdeke i pizdice iz "Slatinskogi petaka" i slatinskog radia koje lokalna HDZ-ova vrhuška drži u šaci.
guru3977
5.11.2010. 12:21
Što misliš što bi se dogodilo da se naš Virovitički list ili radio usudi povesti raspravu o ovome što je ovdje napisano ili da imaju muda objaviti gornju kolumnu?

Napisao sam: "padale bi uredničke glave! Nisu naš Virovitički list i radio Washington Times. To su ZNA SE Times."

a tek što bi se dodilo da se o ovome izjasni gradonačelnik virovitice, u recimo virovitičkom listu i radiju.
e da nam je to doživjeti?
guru3977
5.11.2010. 12:17
dečki, ja sam samo usmjerio raspravu u pravom smjeru, jer kako je započelo još bi bajić dobio nobela??????
korupcija je slikovito rečeno kada odeš kod doktora...... i "pokloniš" mu 200 eura za operaciju ili isti zatraži?
a gospodarski kriminal je kada ministar mupa-a prizna da je "zamračio" 16 milijuna kuna.
ili:
SVI SKANDALI
U 7 afera šteta 1,2 milijarde kuna

Podravka - Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade, Zdravko Šestak, bivši predsjednik Uprave Podravke, Milan Horvat, vlasnik Fime, i još nekolicina menadžera oštetili Podravku za 350 do 500 milijuna kuna u pokušaju preuzimanja 10,4% kompanije njezinim novcem.

HPB - Josip Protega, bivši predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke, i još sedmorica uhićenih u Uskokovoj akciji Bankomat oštetili banku u državnom vlasništvu za 170 mil. kuna plasirajući nenamjenske kredite bez osiguravanja povrata.

Đakovština - Mijo Matić i Paško Gašpar, čelni ljudi Đakovštine, oštetili Ravnateljstvo za robne zalihe za više od 27 mil. kuna u aferi u kojoj je iz silosa tvrtke nestalo 3000 tona pšenice.

HŽ - Davorin Kobak, bivši predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica, oštetio tvrtku za 25 mil. kuna dogovarajući s Milankom Šarančićem, bivšim direktorom Željeznica Srbije, utaju tog iznosa u procesu vraćanja duga srpskih željeznica HŽ-u.

HAC - Jurica Prskalo, bivši predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta, još tri menadžera HAC-a, te Slaven Žužul, suvlasnik Skladgradnje iz Imotskog, oštetili HAC, a time i državu za 22 mil. kuna plaćajući bojanje tunela iznad tržišne cijene.

MORH - Berislav Rončević, bivši ministar obrane, potom policije, oštetio državni proračun za 14 mil. kuna nabavljajući 39 vojnih kamiona koje je iz proračuna MORH-a preplatio....
fitilj
5.11.2010. 12:17
Hoćeš reči da je tako u policiji, pravosuđu, Državnom odvjetnoštvu i praktično svuda gdje se okrenemo?
pljuska
5.11.2010. 12:15
Koga čudi? Biti novinar ne znači njegovati i poštivati pravila struke, već savladati umjetnost preživljavanja u državi mita, kriminala i korupcije.
fitilj
5.11.2010. 12:12
Što misliš što bi se dogodilo da se naš Virovitički list ili radio usudi povesti raspravu o ovome što je ovdje napisano ili da imaju muda objaviti gornju kolumnu?

Napisao sam: "padale bi uredničke glave! Nisu naš Virovitički list i radio Washington Times. To su ZNA SE Times."

Isto pitanje: Što misliš što bi se dogodilo da se "Slatinski petak" ili slatinski radio usudi povesti raspravu o ovome što je ovdje napisano ili da imaju muda objaviti gornju kolumnu?

Ma svi su oni pod čizmom bande lopovske i mafije koja je dobila državu.
fitilj
5.11.2010. 11:56
Uh da se to dogodi alal bi padale uredničke glave! Nisu naš Virovitički list i radio Washington Times. To su ZNA SE Times.
pljuska
5.11.2010. 11:52
guru3977 naravno da to nismo zaslužili. Što je najžalosnije povijamo repove pred profiterim, kafanskim huljama i lopužama bez srama i stida.

Što misliš što bi se dogodilo da se naš Virovitički list ili radio usudi povesti raspravu o ovome što je ovdje napisano ili da imaju muda objaviti gornju kolumnu?
fitilj
5.11.2010. 11:45
Kao i obično tvoj doprinos raspravi guru3977 je konstruktivan i poticajan.
guru3977
5.11.2010. 9:21
što reći kada su ustavni suci stali na stranu vlade inegirali volju 700 000 građana rh. čak su i prozvali oporbu i sindikate da prave kaos u državi???? koje mjesto je rh po korupciji? nebitno?
da se ovakav podatak pojavi u nekoj zemlji, pravosuđe bi se diglo na noge, a kod nas?????
korupcija je jedno a gospodarski krimanal drugo, nemojmo mješati kruške i jabuke:

Washington Times: Sanader i njegovi suučesnici moraju u zatvor
"Hrvatski premijer Ivo Sanader neočekivano je podnio ostavku u srijedu. Vijest je potresla hrvatsku političku klasu do temelja.Sanader je čvrstom rukom vladao malom balkanskom zemljom. Izabran 2003. i ponovno 2007., pretvorio je bivšu jugoslavensku republiku u gangstersku državu. Zajedno sa vladajućom Hrvatskom demokratskom zajednicom postupno je demontirao novopečene demokratske institucije u državi...

Jedna od najistaknutijih je Nataša Srdoč, suosnivačica i predsjednica Adriatic Instituta za javni poredak, najboljeg hrvatskog nezavisnog instituta te vrste. Usudila se kritizirati Sanaderov nasrtaj na vladavinu prava, njegovo neobjašnjeno bogatstvo i njegov neuspjeh u provođenju stvarnih ekonomskih reformi....

U Austriji HDZ drži više od 80! TAJNIH bankovnih RAČUNA( KADA ĆEMO SAZNATI IMENA?) na kojima je više od pola milijarde dolara ukradenog novca. Sanader je tijekom svog mandata nagomilao veliko bogatstvo - među kojim ilegalno oduzeto privatno vlasništvo, otmjenu vilu i kolekciju luksuznih satova vrijednu više od 200 tisuća dolara.

Washington Times: HDZ je gangsterska organizacija koja je ukrala milijardu dolara

"HDZ-ova elita ukrala je milijardu dolara. To je groteskna suma za jednu tako malu državu kao što je Hrvatska. Sanaderu je mjesto na sudu, gdje mora odgovarati za sve svoje zločine prema hrvatskom narodu"...

HDZ-ovci su pokrali milijardu dolara. Tko će odgovarati pred hrvatskim narodom koji je sanjao slobodu i ginuo za nezavisnost?

Kad će u zatvor političari koji su opljačkali Hrvatsku????????
Ekonomska stagnacija je sada tek započela. Razlika između bogatih i siromašnih je opasna i velika, a potencijalno ona sa sobom donosi mogućnost socijalne nestabilnosti i nemira. Srednji društveni sloj nestaje. Hrvatska postaje podjeljeno društvo između onih koji imaju i onih koji nemaju. To nije nezavisna Hrvatska o kojoj su mnogi sanjali i za koju su mnogi dali svoj život.


Hrvatska je mafijaška država, a HDZ mafijaška stranka
Mnoge države imaju mafiju, dok u Hrvatskoj mafija ima državu, stoji u analizi uglednog komentatora Washington Timesa.
Problem se produbio tijekom rata, nastavlja se u analizi, kad je balkansko podzemlje preuzelo nabavku oružja, a mnogi mafijaši su se infiltrirali u vlast. Ostatak vodstva sačinjavali su oni koji su partijsku knjižicu zamijenili za šahovnicu.

Vladajući HDZ, PREMA!!!!!!!!! AMERIKANCIMA, i danas drži reputaciju mafijaške stranke. Ivo Sanader je pod istragom zbog korupcije, mita i ucjene, a stranačka elita pokrala je od države milijardu dolara!

"Gospodin Sanader zaslužio je završiti samo na jednom mjestu – u u sudnici, gdje bi trebao odgovarati za zločine koje je počinio hrvatskom narodu

Ovo, nije nezavisna Hrvatska o kojoj su mnogi sanjali. I za koju su mnogi poginuli. Zahvaljujući prirodnim ljepotama zemlja ima potencijala da postane Švicarska ili Austrija jugoistočne Europe, no do toga neće doći bez ozbiljnog rata protiv korupcije, stoji u komentaru.

JESMO LI MI OVO ZASLUŽILI???????
fitilj
5.11.2010. 9:02
Slovenci 27?

Sada će još ispasti da bi trebali čestitati bandi lopovskoj i Mladenu Bajiću zato što smo bolji od Italije, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Iraka, Afganistana, Mianmara i Somalije.
pljuska
5.11.2010. 8:56
Evo u večernjem od 26.10.2010 sam našao tekst Sandra Veljković u kojem piše:

Prema indeksu percepcije korupcije Transparency Internationala za 2010. godinu, Hrvatska je dobila ocjenu 4,1 na ljestvici vrijednosti na kojoj ocjena 0 predstavlja potpunu, a ocjena 10 državu bez korupcije.

Istraživanje Transparency Internationala obuhvatilo je 178 zemalja, a Hrvatska je zauzela 62. mjesto. Najmanje korumpirane zemlje svijeta su Danska, Novi Zeland i Singapur, dok začelje drže Irak, Afganistan, Mianmar i Somalija.

Gledajući zemlje u regiji, od Hrvatske je bolje plasirana jedino Slovenija koja se nalazi na 27. mjestu, Hrvatska i Makedonija dijele 62. mjesto, a iza nas nalaze se Italija (67.), Crna Gora (69.), Srbija (78.) te Bosna i Hercegovina koja je zauzela 91. mjesto.
pljuska
5.11.2010. 8:36
Sada sam zbunjen. Ako se ne varam što je više mjesto na ljestvici to je manja korumpiranost.
pljuska
5.11.2010. 8:32
Vjerujem da su ovi naši lokalni rudari predvođeni Jopom, Kirom i društvom puno uspješniji od onih drugih koji im kvare prosjek
fitilj
5.11.2010. 8:32
Znajuči da su naši političari premazani svim mastima bit će samo još gore.
pljuska
5.11.2010. 8:23
Nije 68 već 66 ali bio si jako blizu.
fitilj
5.11.2010. 8:21
Tako daleko da nas se može stalno naći na listi najkorumpiranijih zemalja. Nisam siguran ali čini mi se da smo 68 na listi.
pljuska
5.11.2010. 8:20
U Hrvatskoj djeluje oko 2.000 dužnosnika od čega 700 na državnoj razini, a u lokalnoj samoupravi oko 1.300.

Index percepcije na korupciju u Hrvatskoj je u 2008. bio 4,35. Na toj ljestvici koju izrađuje Transparency International najnekoruptivnija zemlja na svijetu je Novi Zeland s indexom 9,4, dok se Hrvatska nalazi na 66. mjestu, u društvu s Gruzijom i Kuvajtom.

Bolje od nas su gotovo sve države u okruženju, te zemlje članice Europske unije. To je priznala stručna suradnica Ministarstva pravosuđa RH Zrinka Ćupić.
fitilj
5.11.2010. 8:03
Baš tako mika a istina se daleko čuje.
mika
5.11.2010. 7:52
Nema se tu šta komentirat , sve je tako i potpisujem članak kao istinit (nažalost).mika
pljuska
5.11.2010. 7:40
Da nije tako Hrvatska bi bila raj na zemlji, naravno za svoj narod.

Ovako je ZNA SE raj za bandu lopovsku!


Još iz kategorije Kancerogena korupcija i politička prostitucija