Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Gospodarstvo

AUDIO nudi na prodaju 'Agroduhan' za 39,2 milijuna kuna

  Dragutin Šantoši/Večernji list           28.04.2012.         2329 pogleda
AUDIO nudi na prodaju 'Agroduhan' za 39,2 milijuna kuna

Jedanaest dana nakon što je država, na Skupštini tvrtke  'Agroduhan' Slatina, kao većinski vlasnik, smijenila bivše HDZ-ove nadzornike u Upravu, te izabrala novi Nadzorni odbor na čelu s Željkom Kumrićem (SDP) i predsjednika Uprave Dražena Vujčića (SDP), u jednom dnevnom listu u petak je osvanuo Javni poziv za iskazivanje za kupnju poslovnih udjela društva 'Agroduhan'. Javni poziv objavila je Agencija za upravljanje državnom imovinom čiji je Upravni odbor odluku o objavi javne ponude donio još 1. prosinca prošle godine.

O prodaji će se odlučivati u vrijeme sadnje duhanskih presadnica  

Agencija poziva zainteresirane investitore da iskažu svoj interes dostavom pisma namjere za kupnju 8 poslovnih udjela društva 'Agroduhan' ukupne nominalne vrijednosti 39.257.000 kuna, što čini 76,37 posto temeljnog kapitala društva.  Rok podnošenja pisme  namjere je 14. svibanj ove godine. O prodaji društva odlučivat će se upravo u vrijeme kada će oko 400 seljačkih kooperanata 'Agroduhana' krenuti u sadnju duhanskih presadnica, a 90-tak zaposlenih u pripreme za ljetnu sezonu prerade više od dva milijuna kilograma duhanskog lista.

'Agroduhan' ima gubitak od 1,8 milijuna i oko 37 milijuna kuna nevraćenih kredita

Zanimljivo je da su najprije predstavnici države u 'Agroduhanu' dobili zadatak da smanje plaće zaposlenicima, riješe se gotovo 40 posto viška radnika, te da do ljeta pripreme prodaju državnih udjela tvrtke čiji temeljni kapital iznosi 51 milijun kuna, gubitak za 2011. godinu oko 1,8 milijuna kuna, a dugoročne i kratkoročne obveze društva prema bankama i vjerovnicima veće su od 37 milijuna kuna. Iako je na prvoj radnoj sjednici Nadzorni odbor zaključio da promjena rukovodeće strukture u 'Agroduhanu' neće negativno utjecati na daljnji razvoj duhanske proizvodnje objavom javnog poziva o prodaji Agencija je ubrzala želju države da se što prije riješi vlasništva u trgovačkim društvima koja ne posluju uspješno

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

bmvmtec
29.4.2012. 0:23
kada se uzme u obzir da je to ponajprije dobro i jedino pravo rješenje za tvrtku koja je prije nekoliko godina bila pred zatvaranjem i skoro u rukama tamo nekakvih građevinara iz Karlovca koji su je htjeli rasprodati što je tada sprijećeno suradnjom ponajprije djelatnika tadašnjega duhana, lokalne politike i vlade RH. sada je tvrtka stabilna redovito isplaćuje plaće i svoje koperante koji su njeni glavni partneri. Za dobrobit djelatnika nadamo se da će uprava Agroduhana i AUDIO pronaći dobroga i sigurnoga novoga vlasnika.


Još iz kategorije Gospodarstvo