Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Tomislav Tolušić

Apolitična vina bivšeg političara i smijenjenog minsitra

  Vedran Stapić/Agroklub           31.03.2021.         2856 pogleda
Apolitična vina bivšeg političara i smijenjenog minsitra

Javnosti je poznata informacija da bivši ministar poljoprivrede podiže vinariju nedaleko Virovitice, ali novost je da na tržište već stižu i vina Tomislava Tolušića. I to iz linije novog brenda - nesvakidašnjeg imena Apolitico - saznaje Agroklub, specijalizirani portal za poljoprivredu.  "Ideja je to naših prijatelja iz marketinške agencije Octopus Ink iz Zagreba s kojom surađujemo, a mislimo da nas dobro predstavlja" rekao je Tolušić novinaru Agrokluba.

Koristeći mogućnosti sufinanciranja kroz Vinsku omotnicu u mjestu Rezovačke Krčevine izgradio je vinariju ispod nekadašnje obiteljske vikendice, a kojoj će se uskoro pridružiti i mladi vinogradi.

Bijele iz kooperacije, crne sorte iz vlastitog vinograda 

Podrum je dovršen netom prije lanjske berbe, u vinariji se pripremaju posljednji detalji za doček posjetitelja, a potekle su i prve kapljice vinskog nektara. Za sada sirovina, grožđe, dolazi iz Kutjeva, Baranje i Orahovice, od kooperanata s kojima je, kako kaže, sklopio dugogodišnje ugovore.

Covid 19 je ostavio velike negativne posljedice po hrvatske vinare, ali nama je na neki način pomogao jer smo počeli suradnju s odličnim kooperantima koji bi možda teže prodali svoju sirovinu da nismo uskočili", kaže ovaj novopečeni vinar. Otkriva da je kooperacija bijelih soratadio njihovog poslovnog plana, a saznajemo kako će se na brdu iznad vinarije, na površini nešto većoj od četiri hektara uskoro naći isključivo crne sorte grožđa. 

"Obzirom na cijene grožđa gotovo se niti ne isplati saditi vinograd, ali gledamo dugoročno. Vinarija treba biti u vinogradu, povezana s njim, tek tada je to iskrena priča"kazuje Tolušić.

U novoj smo vinariji kušali vina visokog razreda kakvoće, od domaćih sirovina. "Išli smo do kilu i pol po trsu i nigdje nismo radili kompromise"ističe Tolušić dok obilazimo mladi podrum. 

Domaće bačve, inox tankovi i namještaj 

Naglašava da je fokus na kvaliteti, a u detaljima je vidljivo da enološka struka ovdje vodi glavnu riječ. Kaže da se vodila maksimalna briga i o domaćim proizvođačima tako da su u podrumu bačveod slavonskog hrasta, trešnje i kestena bačvarije Auric iz Našica. Inox tankovi pak dolaze iz Čakovca (Letina), a otkriva nam domaćin da su namještaj u kušaonici proizveli naši proizvođači namještaja. "Kupujmo Hrvatsko", ustrajan je u promociji domaćeg bivši ministar.

Svi oni koji žele provjeriti je li Tolušić bolji vinar ili političar uskoro će doći na svoje. Apolitična vina će se, osim u vinariji, moći kupiti u vinotekama i na web shopu www.apolitico.hr.

Više fotgrafija na portalu Argoklub

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Tomislav Tolušić