DHMZ: Sunčano uz promjenljivu naoblaku
HAK: Pojačan promet na A2 i A3
Predsjednički izbori: Od ponoći na snazi izborna šutnja
Svjetski dan Brailleovog pisma - važnost zakona o hrvatskoj brajici
Večernji list: Cijene nekretnina rastu, obiteljske kuće ponovno su hit
Ledenjaci na Novom Zelandu posmeđili od požara u Australiji
Jutarnji list: Klemm ide u zatvor

  Grad

Aplikaciju iČelnik za transparentno upravljanje među prvima počeo ju je koristiti Grad Virovitica

  vn           12.04.2018.         1954 pogleda
Aplikaciju iČelnik za transparentno upravljanje  među prvima počeo ju je koristiti Grad Virovitica

U Libusoft Cicomu, domaćoj IT tvrtki, smatraju da je napredak po pitanju informatizacije i sklonosti lokalnih uprava da učine korak prema modernim tehnološkim trendovima sve vidljiviji. Stoga su i osmislili inovativno i jednostavno rješenje – iČelnik, IT alat koji je dostupan na računalima, mobitelima, tabletima, a koji pruža uvid u niz financijskih stavki te trendova, i to u realnom vremenu. iČelnik moderan je softver koji se tako i koristi. Pojednostavljeno, svaki čelnik u svako doba može pogledati, primjerice, kako stoji nabava, naplata, potrošnja, kako financijski stoje škole i vrtići i koliki je postotak naplate, primjerice, komunalnih usluga. Podaci su dostupni u realnom vremenu na svim platformama - piše Večernji list.

Prvi u Hrvatskoj i u regiji

– Ovo je prva i jedina takva aplikacija na našem tržištu i u regiji. Čelnicima zorno daje uvid u promet i stanje novčanih sredstava; naplatu, promjene i stanje potraživanja, kao i usporedbu podataka s rezultatima i stanjem iz prijašnjih obračunskih razdoblja – jer prikaz trenda olakšava donošenje kvalitetnih odluka. Preduvjet za korištenje iČelnika su strukturirane i uređene baze podataka, digitalizirano poslovanje i međusobna povezanost svih softverskih aplikacija – kazao je na konferenciji za novinare Marko Ignjatović, direktor sektora za financije i logistiku Libusoft Cicoma. Web-aplikaciju razvijali su godinu dana i temeljili je na dugogodišnjem iskustvu.

Naime, već 26 godina razvijaju vlastita softverska rješenja za informatizaciju procesa poslovanja jedinica lokalne, područne i regionalne samouprave.

Njihova rješenja koristi 78 gradova od njih 128, narasli su do 130 zaposlenika i gotovo 1000 korisnika, istaknuo je Ignjatović te dodao kako je cilj bio napraviti koristan i jednostavan alat koji ne zahtijeva dodatne zaposlene ni dugotrajnu edukaciju, dok je za implementaciju dovoljno desetak dana.

Korisno i za građane

Aplikacija ima mogućnost prilagodbe razine pristupa informacijama pa je, osim rukovodećih ljudi jedinica lokalne samouprave, mogu koristiti i njihovi djelatnici i suradnici. Usto na svojim web-stranicama mogu omogućiti uvid i građanima te tako dosegnuti novu razinu transparentnosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GradVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.