Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Apel policije – ne bježite s mjesta nesreće!

  V.N.           16.03.2015.         1287 pogleda
Apel policije – ne bježite s mjesta nesreće!

Posljednjih nekoliko tjedana policija je zamijetila povećan broj prometnih nesreća sa nepoznatim počiniteljem. Uglavnom se radi o prometnim nesrećama sa manjom materijalnom štetom u kojima sudionici odmah napuste mjesto događaja, a da pritom  ne ostave ili ne razmjene osobne podatke i podatke o vozilima, te ne popune i potpišu Europsko izviješće o nesreći.

Iako u praksi, tvrde u policiji, proizlazi da se vozači na mjestu prometne nesreće odmah dogovore oko snošenja troškova za nastalu štetu, no ne razmjene u potpunosti podatke o vozačima i vozilima, te onda nakon nekog vremena dolaze prijaviti prometnu nesreću u policijsku postaju. Jednako tako, primijetili su u policiji, da ukoliko i dođe do razmjene podataka ti podaci su djelomični, nepotpuni i nedovoljni za pronalazak sudionika prometne nesreće. Zato upućuju apel svim sudionicima u prometu da prilikom razmjene osobnih podataka pripaze da ti podaci budu potpuni i točni.

Podsjećaju i da Zakon propisuje da vozači ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće dok nisu popunili i potpisali Europsko izvješće ili na drugi način razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima. Za one koji to ne učine predviđena je novčana kazna u iznosu od  2000-5000 kuna.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti