Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Orahovica

Antun Grabovac: Risteru su bitni samo privatni interesi, briga o gradu i građanima je najobičnija floskula

  vn           13.05.2023.         2853 pogleda
Antun Grabovac:  Risteru su bitni samo privatni interesi, briga o gradu i građanima je najobičnija floskula

Nakon što 15. sjednica Gradskog vijeća grada Orahovice u četvrtak 11. svibnja po drugi puta nije održana zbog nedostatka kvoruma, gradonačelnik Rister je od silne nemoći krenuo u obračun sa mnom i mojom obitelji, a putem lokalnog Radija kojega isključivo koristi za promociju svog lika i djela.

U priopćenju za medije koje je gradonačelnik Rister objavio na portalu Radio Orahovice u petak, 12. svibnja iznesen je čitav niz neistina o meni i mojoj kćeri koje ovim putem moram demantirati kako bi javnost saznala pravu istinu. Nakon što je moja kćer, Nataša Pustički, koja je ujedno i gradska vijećnica, podnijela ostavku na mjesto direktorice gradskog poduzeća Ružica grad d.o.o., gradonačelnik je od nje zahtijevao da vrati vijećnički mandat, obrazlažući da je to odluka predsjedništva stranke, što nije točno jer isto nije imalo niti jedan jedini sastanak na tu temu. Iza ovih navoda čvrsto stojim s obzirom da sam i sam bio član predsjedništva, a kada je ona odbila vratiti mandat gradonačelnik je nudio posao u zamjenu za isti.

Nakon što se moja kćer vratila u vijećničke klupe nastavila je raditi u interesima Grada i građana. Nadalje, demantiram gradonačelnika da je ostavka podnesena na članstvo u HDZ-u zbog nezadovoljstva podjelom poljoprivrednog zemljišta te osobnog interesa. Jedini interes kojim se ona vodila kod podjele poljoprivrednog zemljišta je bila pravedna raspodjela, odnosno želja da što veći broj prijavitelja dođe do zemlje. Točno je da je ona bila nezadovoljna podjelom zemlje iz razloga što je svega nekoliko poljoprivrednika dobilo zemlju, a veliki broj njih je ostao zakinut, što smatram da pridonosi još većem raseljavanju mladih.

Postavljam pitanje gradonačelniku da li je i to bilo u interesu Grada i građana, s obzirom da on to često voli isticati? Napominjem da je GO HDZ-a omjerom glasova 9:2 glasao da se poništi Javni poziv i raspiše novi, ali je Saša Rister to samovoljno odbio i uz pomoć 4 vijećnika Gradskog vijeća iz redova stranke proveo svoj naum, te je takav prijedlog prihvaćen na sjednici Gradskog vijeća.

Nakon niza pritisaka od strane gradonačelnika i samovolje koju je provodio u stranci te zbog nepoštivanja odluka Gradskog odbora HDZ-a, podnijela je ostavku na članstvo u stranci i to je jedina prava istina. Nakon što je podnijela ostavku putem maila 10. ožujka u jutarnjim satima, istoga dana svega nekoliko sati kasnije stigla je „osveta“ u vidu izvanrednog otkaza koji je mome sinu, dugogodišnjem novinaru na Radio Orahovici, uručio direktor Predrag Rudić.

Pored svega navedenog moram istaknuti da sam kao dopredsjednik stranke u više navrata bezuspješno od gradonačelnika tražio poštivanje odluka Gradskog odbora, kao i glasanje gradskih vijećnika u skladu s odlukama Gradskog obora. To moje inzistiranje on nije uvažavao i provodio je svoju samovolju. Zbog svoje principijelnosti očito sam istom smetao te je u nedostatku pravih argumenata krenuo u obračun sa mnom preko moje obitelji. Iz tog razloga sam 15.ožujka 2023. istupio iz HDZ-a. Zanimljivo je da gradonačelnik u svom priopćenju spominje ucjene, a javna je tajna da su pojedini gradski vijećnici za osiguranje kvoruma i „dizanje ruke“ uvjetovali veći broj radnih mjesta u gradskim poduzećima. Da je moja kćer ucjenjivala, kako je gradonačelnik naveo, onda bi bez razmišljanja prihvatila neku od ponuda koju su preko mene, a i njoj osobno nudili visoki stranački dužnosnici netom nakon što prvi puta nije održana 15. sjednica Gradskog vijeća. Konkretno, radi se o poslu u struci, a na njoj je bilo samo da odluči u kojem gradu želi raditi. Sve ovo dokazuje čiji je cilj pod svaku cijenu ostati na vlasti, a tko drži do vlastitih principa.

„Mene ne zanima vlast pod svaku cijenu. Mene zanima isključivo interes grada i građana“ – citat je iz gradonačelnikovog priopćenja. Kada tako govori onda ga moram podsjetiti da je prije gotovo 2 i pol godine upravo on „rušio“ tadašnju vlast na čelu s gradonačelnicom Petin kako bi što prije došao na mjesto povjerenika Vlade RH, a ubrzo i sjeo u gradonačelničku fotelju, iako je znao da će zbog toga biti odgođen početak najvećeg projekta u povijesti Orahovice. Time je nanio višemilijunsku štetu Gradu, jer je inflacija koja je kasnije uslijedila znatno poskupjela projekat „Jezero – Hercegovac – Ružica grad“, što na svojoj koži danas itekako osjete građani i djelatnici gradskih poduzeća. No sav taj izgubljeni novac nije bitan, bitni su samo privatni interesi gradonačelnika Ristera, a priča o brizi o gradu i građanima je najobičnija floskula.

 U Orahovici, 12. svibnja 2023.  
Antun Grabovac

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Orahovica