Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Antifašizam

Antifašisti odali počast poginulima u borbi protiv fašističkog okupatora

        31.10.2009.         2326 pogleda
Antifašisti odali počast poginulima u borbi protiv fašističkog okupatora

U povodu dana Svih svetih rukovodstvo Udruge antifašističkih boraca i antifašista, Gradska organizacija Virovitica, odali su poštovanje i položili vijenac, svima koji su dali svoj život u borbi protiv fašističkog okupatora u borbama za Viroviticu i šire. Članovima Udruge pridružili su se i građani koji su, na žalost, ovom prigodom primijetili kako je spomen obilježje prilčno devastirano. Možda ne priliči danas, ali podsjetiti ćemo da je prije godinu dana gradonačelnik Virovitice javno obećao uređenje ovog spomen obilježja koje je podsjetnik na više od tri tisuće poginulih na ovim područjima. Ukoliko to ne učini u kratkom roku Udruga antifašističkih boraca i antifašista spomenik će morati obnoviti u svojoj režiji.

Udruga Antifašističkih boraca i sntifašista, Gradska organizacija Virovitica

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

cuccurin
1.11.2009. 8:07
susjedi mađari kod pešte imaju spomen područje gdje su locirali većinu spomenika iz "onog" vremena, nisu ih rušili, uništavali ili bacali u korov. ne znam da li je i to najkorektnije alii je sigurno civiliziranije nego li kod nas. ne shvaćam da su oni, koji su te spomenike prije 30-tak godina postavljali, kada su presvukli kapute iste te spomenike rušili.
DANKO
1.11.2009. 3:14
Antifašistička borba je dio hrvatske povijesti i lijepo je da se ova organizacija trudi da duše tih ljudi ne budu zaboravljene.
Na Gradskom je vijeću i gradonačelniku da se spomenik održava primjereno doprinosu tih hrabrih ljudi. Da nije njih, ne bi bilo ni današnje Hrvatske.
Inače, mislim da bi trebalo pokrenuti inicijativu da se spomenik partizanima vrati na mjesto gdje je nekada bio - u Gradski park! Mi smo jedna od rijetkih zemalja na svijetu gdje takav spomenik sklonjen ljudima ispred očiju! Pitam ZAŠTO, ZAŠTO, ZAŠTO????
Oni koji su to uradili, kada gledamo na to malo mirnije i s povijesnom distancom, trebali bi se postidjeti!


Još iz kategorije Antifašizam