Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Virovitica

Anonimka protiv Dečaka, Trohe,Krište i Đakića: Gdje je nestao novac namjenjen kupnji oružja?

        07.06.2011.         8368 pogleda
Anonimka protiv Dečaka, Trohe,Krište i Đakića: Gdje je nestao novac namjenjen kupnji oružja?

Grupa građana potpisana s „Hrvatski branitelji Virovitičko-podravske županije" podnijela je  Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika Općine Virovitica i predsjednika Kriznog štaba Ante Krište, tadašnjeg načelnika Policijske postaje Antuna Trohe te članova Kriznog štaba Đure Dečaka i Josipa Đakića. Četvorka je, tvrde anonimni podnositelji kaznene prijave na sjednici Kriznog štaba donijeli odluku da se provede akcija prikupljanja novaca za kupnju oružja.

Novac, tadašnje dinare, uplaćivale su radne organizacije s područja cijele Općine Virovitica, a zamjenjeni su za njemačke marke. Sakupljeno je, tvrde autori anonimke,  500.000 DEM. Od Općinskog državnog odvjetništva traže da ispita gdje je završio novac budući da oružje nije trebalo kupovati jer ga je bilo dovoljno. Tada je već, naime, pala vojarna u Virovitici pa je zaplijenjeno dosta oružja.

Prijava je proslijeđena i predsjedniku Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Željku Jovanoviću.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

pljuska
25.8.2011. 11:07
E moj Jopa koja si ti jad i bijeda kada ptirijetiš novinarima tužbom. Sada nakon što si sam sebe demaskirao i pokazao pravo lice trebalo bi te pod hitno smijeniti s mjesta predsjednika HVIDR-e.
www.vecernji.hr/vijesti/ministar-ivic-predsjednik-hvidre-clanovi-brigade-prije-osnutka-clanak-124445

Nije ti dosta što si profitirao kao mućak ove županije i što godinama kradeš Bogu dane u saboru, dok Slavonija zahvaljujući prodanim dušama poput tebe sve dublje tone u dužničko ropstvo. Nije ti dovoljno što je politička služunčad s prisavske maloumnice dala otkaz jedinoj novinarki iz Virovitice, već sad misliš da ćeš tužakanjem vlasnika portala ubiti slobodu medija, neovisnost novinarstva, pravo na informaciju i traženje istine o lupežima koji su se okoristili ne samo Domovinskim ratom, već i političkom prostitucijom i prodajom vlastitih birača, a o čemu se ovdje na na virovitica.net godinama govori bez dlake na jeziku.

Sram te bilo Josipe Đakiću, sram i stid što kao i svih ovih godina zlorabiš mandat, položaj i funkcije koje si dobio da promičeš pravdu, pravednost i boriš se za istinu, a ne svoju guzicu kojim godinama trljaš klupu u saboru služeći onima koji su odgovorni da su mito, kriminal i korupcija postali zakonom zaštićena djelatnost. Ovom tužbom dokazuješ da služiš mafiji koja je umjesto naroda dobila državu.

Znam da tražim previše, od osobe koja je naučila služiti bandi lopovskoj, a ne onima čije si povjerenje bijedno i bezkarakterno izigrao, ali te ipak pozivam da ukoliko je i trunćica časti i poštenja u tebi, povici svoju tužbu, ispričaj se javno Goranu Gazdeku što si ga ometao u profesionalnom obavljanju novinarskog posla.
vezni100
9.6.2011. 11:31
Mislim u ovim okolnostima političke klime braniti HDZ, pa to je mozak koji bi u najmanju ruku trebo par mjeseci tretmana u bolnici Vrapče. Umjesto da se poklopite i da glavu ne dižete zbog sranja koja ste prouzročili, vi se još i bahatite. No možete još jedno vrijeme, najdalje do izbora.
općinaSlatina
8.6.2011. 19:48
čisto sumnjam za uplatnicu, al živi nili pa vidjeli
zagreb
8.6.2011. 16:09
Pero
hoće vjerojatno , ovo je jedan od niza gluposti koje su se događale da bi se zamaglili pravi problemi!
Pero
8.6.2011. 15:37
Hoće li ova četvorka dati na uvid uplatnicu da se vidi gdje je lova završila kao u Riječkom slučaju.
Templarius
8.6.2011. 12:51
treba dijelit packe... za kaznu onima koji su ukrali, makar i prije 20 godina... a za primjer onima koji bi krali... sledecih 20 godina... jos ako se i dokaze ovo sto se kotrlja... bit ce veselo
Mali od Slat`ne
8.6.2011. 12:34
Svi ste nebitni u ovoj tzv. županiji!
Mali od Slat`ne
8.6.2011. 12:31
nebitniu ovoj županiji
anakonda
8.6.2011. 7:42
kako su nastali hdz tajkuni? luka rajić je izjavio devedesetih godina: ne pitajte me kako sam zaradio prvi milijun maraka.

i dana se jaca i hdz ponose takvim "poduzetnicima"?
Prosvjednik8
7.6.2011. 16:11
hdz je branio domovinu ali od novaca vlasnistva ne robovanja postenja besplatnog skolovanja besplatnog zdravstvenog dobrostojecih tvornica i visokog standarda,od svega toga je nas hdz obranio...lopove u zatvore...
djingis
7.6.2011. 14:56
Trebala bi se početi češljati i Saltina kao grad za iste stvari!!
anakonda
7.6.2011. 14:26
ili
teims i hdz
anakonda
7.6.2011. 13:08
ZAŠTO se umarati pisanjem. JA DA PIŠEM A LOPOVI DA KRADU? NEMA ŠANSE!
uostalom zašto izmišljati, pa sve je već rečeno u VEZI HDZ-A!

ZAGUGLAJTE: HDZ I KRIMINAL
PREKO 200 NASLOVA???????
općinaSlatina
7.6.2011. 13:06
pričam ti priču,
je rekla kazala ali bila je i priča da se na prvom katu tadašnje općine prijaviš za obranu domovine pa te ti isti pošalju u podrum gdje se za 500DM zadužiš za kalašnjikov i šaku metaka, lakši za 500DM ali spreman za front
anakonda
7.6.2011. 13:05
drži se teme:

SDP UZVRAĆA KALMETI I KOSORICI
`Virus `HDZ-0` uzrokuje korupciju i kriminal`

SDP-ov zastupnik Željko Jovanović poručio je kako je od virusa svinjske gripe puno opasniji onaj `HDZ-0` jer `uzrokuje nesposobnost, korupciju i kriminal`. Jovanović kritizira izjave članova Vlade o stanju u javnim poduzećima te kaže kako su `HDZ-ova Vlada i ministri zaštitnici kriminala i korupcije`....
jerko
7.6.2011. 13:04
pa normalno da ne može reći ništa osim prepisati... to je već opće poznato! on nema svoj stav kao ni cijela njegova stranka, sami prepisivači!
independente
7.6.2011. 12:42
e ljudino iz resavske škole, sve to stoji u vezi hdz-a, apsolutno. zanima me možeš lištogod reći a da ne prepišeš, koji je tvoj stav po ovom pitanju. ono o trabantima ne bih komentirao, treba imat obzira prema svim vrstama.a valjda ti znaš dobro kako je biti njihov satelit...
anakonda
7.6.2011. 12:33
rekoh trabanti i odmah se jedan javi.
independente ili chegy63

gladaj trabante hdz-ov, ti ovo nazivaš obranom domovine????

"Sakupljeno je, tvrde autori anonimke, 500.000 DEM. Od Općinskog državnog odvjetništva traže da ispita gdje je završio novac budući da oružje nije trebalo kupovati ..."

meni se čini da se to ovako nekako zove:

JE LI HDZ ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA

U medijima se pojavio zaključak da je HDZ zločinčka organizacija.

Je li on istinit ako se i dokaže hipoteza da je HDZ svoje aktivnosti djelomično financirao novcem pribavljenim na nezakonit način ?

Ustav RH određuje da Ustavni sud „ nadzire ustavnost programa i djelovanja političkih stranaka i može, u skladu s Ustavom, zabraniti njihov rad. “

U ovom trenutku nema nikavih dokaza o protustavnosti Programa rada i djelovanja HDZ-a.

Za sada se samo protiv pojedinih istaknutih članova vodstva HDZ-a vode kazneni postupci u kojima su oni osumnjičeni ili optuženi da su počinili teška kaznena djela.

Ako se ustanovi njihova krivnja i budu osuđeni, da li će onda Ustavni sud morati zabraniti rad HDZ-a ?

Bitno je razlikovati vodstvo stranke od ostalih njenih članova.

Ako se cijelo ili dijelovi vodstva HDZ-a protustatutarno i protuzakonito ponašali, ne znači da je cijela stranka zločinačka organizacija. To bi bilo samo u slučaju masovnog protuzakonitog ponašanja velike većine njenih članova.

Vodstvo HDZ-a moglo bi biti optuženo da je zločinčka organizacija koje je svoju političku moć zloupotrebljavalo u organiziranju koruptivnih aktivnost...

zakonpolis.com
chegy63
7.6.2011. 12:23
Zato što se u to vrijeme druge stranke baš i nisu trsile previše glede obrane Domovine..... Pogotovo SKJ
anakonda
7.6.2011. 11:11
i sada će trabanti hdz-a izjaviti da su sve političke stranke i svi političari isti?????
zašto se onda ovdje spominju političari samo jedne političke stranke?
independente
7.6.2011. 11:06
..ajoj.....


Još iz kategorije Virovitica