Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Zdravlje

Anine riječi „Želim život“ i dalje bude nadu mnogim oboljelim osobama i njihovim obiteljima

  vn           26.11.2022.         2160 pogleda
Anine riječi „Želim život“ i dalje bude nadu mnogim oboljelim osobama i njihovim obiteljima

Na današnji dan 2006., preminula je mlada novinarka Vjesnika koja je svojim emotivnim pismom ganula i ujedinila cijelu Hrvatsku. Dolaskom prosinca i ove godine započet će vrijedna humanitarna akcija „Želim život“ u organizaciji Zaklade Ana Rukavina. Glavni cilj akcije je prikupljanje sredstava za proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti.

<<< Upis u Zakladu Ana Rukavina

“Prije 16 godina, Ana je s nekolicinom prijatelja i volontera, entuzijasta, iz bolničke sobe planirala koncert koji je trebao pružiti nadu za život njoj i svima koji su se našli u sličnoj situaciji. Ana, nažalost, koncert nije dočekala, napustila nas je tog tužnog nedjeljnog jutra u studenome, ali njenu viziju smo nastavili svi zajedno. Ideja Zaklade je bila osnovati Registar i Banku, no to je preraslo u nešto puno veće, a raste i dalje. Najljepši pothvat i vizija budućnosti rada Zaklade stručno je usavršavanje mladih liječnika i medicinskih sestara kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti. Hvala svim ljudima dobra srca koji su uz nas i ove godine te su svojim doprinosom spremni uljepšati tuđe živote“, istaknula je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Koncert svima poznatog naziva „Želim život“ održat će se na Novoj TV u subotu 17. prosinca s početkom u 20:15 sati uz impresivne izvedbe najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda: Severine, Gibonnija i Prljavog kazališta koji će svojim pjesmama proširiti predbožićnu čaroliju te u doba darivanja i veselja ugrijati srca gledatelja.

Zaklada Ana Rukavina i ove godine daje nadu u spas života

Ustrajnim radom i zalaganjem Zaklade omogućeno je proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica teosnivanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina u sklopu KBC-a Zagreb, čime je dosad transplantaciju za spas života dobilo 159 osoba. Zahvaljujući napornom i predanom radu Zaklade i pomoći građana, u Hrvatski registar DDKMS od početka djelovanja Zaklade Ana Rukavina, upisano je više od 62 453 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te je organizirano više od 445 akcija upisa u Hrvatski registar diljem Republike Hrvatske. To Hrvatsku, prema izvješću Svjetskog registra iz 2014. godine, čini 11. državom u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.

Kao zalog za budućnost, Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad osmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku razvijati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

Sudjelovanjem u humanitarnoj akciji „Želim život“ svatko od nas moći će dati značajan doprinos ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji. Unatoč brojnim aktualnim neprilikama, usredotočimo se na priliku da pomognemo onima koji trebaju našu pomoć za spas života.

Ovako je u Virovitici bilo 2007.
Za mene predaja nikada nije bila opcija
Akcija MUP-a i Zaklade Ana Rukavina-97 novih donora
Fotogalerija: Vatra na humanitarnom koncertu Zaklade Ana Rukavina „Želim život“
Pitomačke Forimašice u akciji Omiljeni cvijet Ane Rukavine
Zaklada Ana Rukavina poziva građane na akciju upisa u Hrvatski registar u Virovitici i Slatini

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje