Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Projekt Slavonija

Andrović: Projekt Slavonija najbolji je projekt jedne Vlade od kada je države Hrvatske

  vpž/foto Kristijan Toplak           12.11.2020.         1356 pogleda
Andrović: Projekt Slavonija najbolji je projekt jedne Vlade od kada je države Hrvatske

Obavijest SAFU-a, kako je projekt Centar za kulturu zdravlja Dvorac Janković u Cabuni, uspješno prošao 2. fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava koja obuhvaća administrativnu provjeru i provjeru prihvatljivosti prijavitelja i partnera, provjeru prihvatljivosti projekta i aktivnosti, provjeru prihvatljivosti izdataka – troškova projektnog prijedloga te ocjenu kvalitete, dio je razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Kroz Projekt „Slavonija, Baranja i Srijem“, Vlada RH je osigurala 2,5 milijardi eura za razvojne projekte, za području svih pet slavonskih županija. Prema službenim podacima Ministarstva regionalnih razvoja i fondova Europske unije, na području Virovitičko-podravske županije, do 30. rujna 2020. godine ugovoreno je ukupno 1.770.853.626 kuna.

„Kao župan Virovitičko-podravske županije, odgovorno tvrdim, „Projekt Slavonija, Baranja i Srijem“ najbolji je projekt jedne Vlade od kada je države Hrvatske. Nitko, nikada, kao u vrijeme premijera Andreja Plenkovića, nije toliko uložio u pet slavonskih županija. Zahvaljujući ovom projektu i Vladi Andreja Plenkovića, mi danas imamo i Tehnološko inovacijski centar, Centar za istraživanje u mljekarstvu, sustave navodnjavanja Đolta i Novi Gradac – Detkovac, multifunkcionalnu halu Viroexpa, brojne energetske obnove škola i zdravstvenih ustanova, jedanaest novih vrtića, Centar za posjetitelje Dravska priča, a u budućnosti nam slijedi i sušionica voća i povrća, Centar za kulturu zdravlja Dvorac Janković, turistički sadržaji kod Orahovice, novi sustavi navodnjavanja, Centar za pametnu poljoprivredu, ali i brza cesta prema Zagrebu, obnova željezničke pruge od Virovitice prema Osijeku… No, tu je i mnoštvo „malih“ projekata ruralnog razvoja, kojima se brojni članovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ostvarili svoju viziju i projekt. Oni danas rade i doprinose i svojoj obitelji i društvu u kojem žive. Razvojni sporazum za Slavoniju, Baranju i Srijem, i ova Vlada uz resorna ministarstva, uz podršku i Virovitičko-podravske županije, gradova i općina, razvojnih agencija, im je to omogućeno. Ovo je samo dio projekata koji je zahvaljujući Razvojnom projektu za Slavoniju, Baranju i Srijem i Vladi RH, ugledao svjetlo dana. Svi ti projekti, koji su provedeni, provedeni su transparentno, sukladno Zakonu o javnoj nabavi, bez pogodovanja ikome. Iza ovih projekata stoje vrijedni ljudi, kao i naša razvojna agencije VIDRA“, rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Virovitičko-podravska županije je do danas, svojim projektima, prolazila na natječajima, posebno onim europskim, zahvaljujući svojoj kvaliteti projekata.

„Godinama smo „po glavi stanovnika“, povlačili najviše europskih sredstava. Nije to bilo „po babi i stričevima“, već zahvaljujući kvalitetnim projektima, viziji, odličnoj suradnji s gradovima i općinama i naravno našim razvojnim agencijama. Znali smo što želimo, koji je naš put. Uvijek smo bili i bit ćemo transparentni i jasni. Tako je bilo tada, tako će biti i ubuduće“, zaključio je župan Andrović.

Ukupna vrijednost projekta „Centar za kulturu zdravlja – dvorac Janković Cabuna“ prijavljenog na poziv Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine na području Slavonije, Baranje i Srijema iznosi 56.258.679,84 kn. Projekt će se provoditi u razdoblju od 36 mjeseci.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pametni
13.11.2020. 14:11
Da ako je ono u jutarnjem točno , sigurno je...onda prića o Slavoniji pada u vodu. Za nekog je projekat dobar , a za večinu ništa.


Još iz kategorije Projekt Slavonija