Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Politika

Alojz Peterle boravio u Orahovici

  Gordana Jajčanin/Radio Orahovica           29.06.2009.         3675 pogleda
Alojz Peterle boravio u Orahovici

ORAHOVICA - Poslanik  u Europskom parlamentu i potpredsjednik Europske pučke stranke, Alojz Peterle, u četvrtak  je  boravio u Orahovici, u privatnoj posjeti obitelji  slovenskog novinara Voje Lukića.

Alojz Peterle kratko se susreo i s gradonačelnikom Josipom Nemecom, a o najnovijim događanjima u hrvatsko-slovenskim odnosima rekao je da su dosadašnji pregovori pokazali kako se ne može dogovarati, te da je u nastavku pregovora potrebna tiha diplomacija, bez velikih istupa u javnosti i pred TV kamerama, pred koje treba izaći tek kada se dođe do prihvatljivih rješenja za obje strane. 

Potpredsjednik Europske pučke stranke Alojz Peterle, izrazio je žaljenje što se do sada dvije države nisu dogovorile oko granice, koja nikada nije bila „tvrda granica". Po njegovu mišljenju, tzv. Shengensku granicu treba pomaknuti prema jugoistoku. Europski poslanik Peterle,  izrekao je  riječi potpore Hrvatskoj u nastojanjima da uđe u Europsku uniju, budući je članstvo Hrvatske značajno za cijelu regiju, i za zemlje koje nisu članice, kazao je.

Za  boravka u Orahovici i Slavoniji, Alojz Peterle, poslanik u Europskom parlamentu, s gospodinom Lukićem je posjetio Đakovo i Park prirode „Papuk", te se poklonio na grobu majke Voje i Slobodana Lukića, rođene orahovčanke gospođe Đurđice Lukić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika