Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Gospodarstvo

Aktiv obuća zbog manje narudžbi zatvara pogon u Vukovaru. Tvrtka nastavlja djelovati u Virovitici

  vecernji.hr           16.02.2018.         5271 pogleda
Aktiv obuća zbog manje narudžbi zatvara pogon u Vukovaru. Tvrtka nastavlja djelovati u Virovitici

Poslije gotovo pet godina poslovanja u Vukovaru tvrtka Aktiv obuća, koja se bavi proizvodnjom obuće specijalne namjene, zatvara svoj pogon piše vecernji.hr

Prema riječima direktora tvrtke Željka Valečića tvrtka će s posljednjim danom veljače i službeno prestati s radom.
– Pogon zatvaramo radi smanjenja narudžbi. Trenutno nema posla tako da smo prinuđeni pogon u Vukovaru zatvoriti. Problem nam je u poslovanju predstavljala i činjenica što je jako teško bilo osigurati radnu snagu. Puno mladih odlazi u inozemstvo tako da je i to jedan od razloga zašto nismo napredovali, a kada se ne napreduje onda nastaju ovakve neugodne situacije – pojašnjava direktor Valečić.
 Aktiv obuća je u vrijeme kada su najviše radili zapošljavao 60-ak radnika, većinom žena, koje će sada završiti na Zavodu za zapošljavanje. Po riječima Valečića većina njih će posao pronaći u tvrtki Borovo i kod drugih privatnika koji trebaju ovakvu kvalificiranu radnu snage.

Tvrtka nastavlja djelovati u Virovitici gdje također imaju proizvodni pogon sa 170 radnika i gdje planiraju dalje širenje proizvodnje.
 O zatvaranju ovoga pogona govorio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako mu je žao što do toga dolazi ali i da treba znati kako je gospodarstvo živo i da je tržište to određuje što se i koliko radi. 
Aktiv obuća je tvrtka koja je proizvodila radne i zaštitne cipele kao i čizme za vatrogasce, policiju i vojsku i to za njemačkog partnera koji izvozi diljem svijeta. Kada su došli u Vukovar pokrenuli su posao s 15-ak radnika ali je se s rastom narudžbi taj broj povećavao. U vrijeme rasta proizvodnje razmišljalo se i o pokretanju još jedne smjene kao i povećanju broja radnika. Nažalost, samo godinu dvije kasnije Aktiv obuća svoje strojeve će preseliti u Viroviticu i isprazniti objekt na Priljevu u kojem su bili u najmu. Većina od 60-ak zaposlenih žena možda će naći posao u Borovu.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo