Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Izbori 2021

Akt bez presedana: U službenim prostorima županijske institucije, vjerojatno za radnog vremena, zaposlenici se slikaju u majicama HDZ-ovog kandidata

  Mate Vukušić           13.05.2021.         4342 pogleda
Akt bez presedana: U službenim prostorima županijske institucije, vjerojatno za radnog vremena, zaposlenici se slikaju u majicama  HDZ-ovog kandidata

Ivo Sanader, Branka Pavošević i Mladen Barišić su proglašeni krivima, a HDZ je proglašen odgovornim te mu je izrečena novčana kazna od 3.5 milijuna kuna. Oduzima im se imovinska korist od 14.7 milijuna kuna ostvarena kaznenim djelima, dva milijuna kuna deponirana kod suda i 300 tisuća eura deponiranih kod Ministarstva financija. Sud je naložio da HDZ uplati 10.359 milijuna kuna u korist proračuna u roku od 15 dana po pravomoćnosti presude...

Dakle, u opus "operandiju" HDZ-a, u temelju reklo bi se, kršenje, nepoštivanje. Jednom riječju, lopovluk. Jer, kako drukčije nazvati kada stranka, koja je dobila povjerenje građana da vodi ovu državu istu tu državu potkrada. Tema je neiscrpna, primjeri su brojni i multipliciraju do neslućenih razmjera. Ali, nije nacionalna razina vladajuće stranke tema ove večeri.

Nepoštivanje zakona države kojom upravljaš u genetskom je kodu pokreta nazvanog Hrvatska demokratska zajednica. I na našoj, Virovitičko-podravskoj županiji pokazuje se u punom svijetlu. U početku izbornog procesa za lokalne izbore koji će se odigrati u nedjelju počeli su kršenjem izbornog zakona skupljanjem potpisa u institucijama, firmama a skupljači su zaposlenici istih tih institucija. I onda važno predaš 7200 potpisa. Bravo, majstore!

Kad su se potpisi već skupili, bez obzira na koji način, pozoveš premijera da ti da potporu pa ga ugostiš na igralištu u Slatini s preko tri stotine pozvanih, kršeći protupandemijske mjere i uz sudjelovanje onih koji su trebali kontrolirati provođenje tih mjera. Maske? Makar šta..

U sedam jedinica lokalne samouprave HDZ je prijavio liste koje protivno nekolicini zakona, nisu imale niti imaju propisani broj osoba podzastupljenog spola (u pravilu žena). Zakonom RH taj minimum propisan je na 40%. To vrijedi za sve liste osim za HDZ-ove. Vrhunac su liste u Voćinu, 0 od 9 i njihova lista u Gradini koja ima 0 žena od 13 kandidata. Zanimljivo će biti vidjeti što će reći DIP. Iz dosadašnjeg iskustva znam da se njima živo fućka za zakon.

Ali premijer kaže da ne vidi "sustavni problem" a za pretpostaviti je, ako ga i ima, on može šta hoće.

Da se cijela priča ne razvodni na kraju ću iznijeti još samo jedan primjer, do sada neviđen u izbornim procesima tijekom 30 godina od osamostaljenja. U službenim prostorima županijske institucije "e-nkubator", vjerojatno za radnog vremena, zaposlenici na čelu s voditeljicom poslikaju se u majicama kandidata Androvića i time se istog trena pohvale na facebooku gdje dobivaju fanatične reakcije odobravanja tog "zlodjela" .

Akt je to bez presedana, pogotovo ako uzmemo u obzir da e-nkubator mora biti na usluzi svim žiteljima Virovitičko-podravske županije a ne samo članovima i navijačima HDZ-a. U praksi je, naravno, drugačije što i ne čudi. Obzirom na ovakvo pravosuđe oni zbilja mogu što hoće. Kažu da slika govori više od tisuću riječi pa evo ispod jedna takva.

Kako rekoh, sumnjam da će u ovom slučaju pravosudna i ina tijela postupiti po zakonu i sankcionirati ovo degutantno i krajnje ulizivačko ponašanje grupe neodgovornih zaposlenika institucije koju plaćaju svi žitelji ove županije. Ali zato to možete vi. Olovka je 16.05. u vašim rukama, izbor je na vama!! Županija zbog koje se sramiš ili Županija kojom se ponosiš.

Kandidat SDP-a za župana Virovitičko-podravske županije Mate Vukušić i lista za Županijsku skupštinu SDP-HSPD

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2021