Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Fra Ma Fu

Ako još niste, pogledajte izložbu slika More iz mojih snova Darka Jovanovića, otvorena još samo do subote

  vn           14.11.2017.         3361 pogleda
Ako još niste, pogledajte izložbu slika More iz mojih snova Darka Jovanovića, otvorena još samo do subote

Još samo do subote, 18. listopada Virovitičani i njihovi gosti u restoranu 4M imaju prilike vidjeti likovnu izložbu 'More iz mojih snova', osječkog slikara Darka Jovanovića, otvorenu 7. rujna, prvog dana 3. Fra Ma Fu festivala. Na otvaranju je, u ime Hrvatskog novinarskog društva, publiku i goste pozdravila moderatorica, umirovljena novinarka Mirjana Vodopić.

„Obzirom da je Fra Ma Fu festival svake godine sve bogatiji programima nije čudo da smo dobili još jednu lijepu izložbu koja je izvan okvira lokalnog. Gospodin Darko Jovanović je inspiriran reportažama Franje Martina Fuisa i dosta nam ga je približio ne samo svojim gledanjem i doživljajem nego možemo prepoznati da je Fuis išao avionom ili biciklom“, rekla je Mirjana Vodopić.

O slikama Darka Jovanovića, Franji Martinu Fuisu i Fra Ma Fu festivalu govorio je Zoran Gashi, likovni umjetnik iz Novog Sada čiju smo izložbu Lentikulari mogli vidjeti na 1. Fra Ma Fu festivalu 2015. godine.

„Zahvaljujem se Goranu Gazdeku i ljudima koji su ga podržali u ovoj priči da se skloni ta koprena s naših očiju i da otkrijemo jednog regionalnog čovjeka koji je znao napraviti umjetnički incident i fotografirati pojedine predjele koje polako zaboravljamo. Darko je priči koju nam je Fra Ma Fu ostavio na svoj način minimalizirao ili glorificirao. Upravo ono što je u umjetnosti potrebno, on je izdvojio bitno od nebitnog izlovivši nam, posebno dramatičnom slikarskom vizurom, tajnu Fra Ma Fua“, rekao je Gashi i zaključio: „Fra MA Fu je bio jedan specifičan i vrlo moderan umjetnik koji je radio incident u svoje vrijeme. Srećom da imamo ljude koji mogu da nam skrenu vid ili pomjere kut gledanja na pravu stvarnost“, rekao je Gashi.

Darko Jovanović je naglasio kako nije prvi put na Fra Ma Fu festivalu „Pratim ga od samih početaka i evo tri godine je bilo potrebno da sazri ideja i da konačno nešto napravim. Nadam se da ću se za tri ili pet godina ovdje ponovno pojaviti. Meni je Fra Ma Fu doista bio inspiracija i nadam se da sam uspio ići u korak s njim“, rekao je Jovanović.

Među mnogima mjestima koje je Fuis obišao pješice, biciklom ili avionom je i Virovitica. Pogledajte kako je Darko Jovanović, inspiriran Fuisovom pričom, vidio Viroviticu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Fra Ma Fu