Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Slatina

Agroduhan nastavlja uzgoj duhana sa SDP-ovom upravom

  D. Šantoši/Večernji list           16.04.2012.         3548 pogleda
Agroduhan nastavlja uzgoj duhana sa SDP-ovom upravom

Od ukupno 357 malih dioničara slatinske tvrtke Agroduhan na danas održanoj skupštini ovog trgovačkog društva kojemu je država vlasnik više od 90 posto temeljnog kapitala nije sudjelovao nijedan. Skupština je prihvatila izvješća, među kojima i izvješće Tomislava Vukelića, predsjednika Uprave koji je posljednjih šest godina vodio Agroduhan.

- Bivša HDZ-ova vlast dovela me na ovu funkciju, pa je u redu da promjenom vlasti više ne obavljam ovu funkciju - kratko je izjavio Vukelić potvrđujući da napušta Agroduhan. 

Prije šest godina država je Duhan Slatina sanirala s više od 55 milijuna kuna, ali je novoj upravi ostavila više od 30 milijuna neotplaćenih kredita. Duhan je 2007. godine likvidiran, a obveze i prava preuzela je tvrtka Agroduhan Slatina koji je proizvodnju duhana sa 900 hektara, sa 400-tinjak seljačkih duhanskih farmera, povećao na oko 1300 hektara. Agroduhan je 2011. poslovnu godinu završio s gubitkom od oko 1,8 milijuna kuna, ali uredno plaća sve dospjele obveze. Novi Nadzorni odbor na čelu sa Željkom Kumrićem te novim predsjednikom Uprave Draženom Vujčićem danas je preuzeo tvrtku koja je vjerovnicima dužna više od 30 milijuna kuna. Prije nego što država odluči o prodaji tvrtke Agroduhan, koja je, uz Hrvatske duhane Virovitica jedan od preostala dva hrvatska otkupljivača i dorađivača duhanskog lista, tvrtka će doživjeti restruktuiranje i racionalizaciju poslovanja kojima se želi postići veća efikasnost poslovanja. Za više stotina seljačkih duhanskih farmera promjena rukovodeće strukture, barem za sada, neće znatnije utjecati na daljnji razvoj već ugovorene duhanske proizvodnje.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
17.4.2012. 17:02
Vijest iz daleke budućnosti:" Tvrtka će doživjeti restruktuiranje i racionalizaciju poslovanja kojima se želi postići veća efikasnost poslovanja."

Sa ovim vodstvom Agroduhana restruktuiranje i racionalizacija poslovanja se sigurno odgađa za neku drugu sposobniju, politički i moralno nekompromitiranu upravu.
zbrda-zdola
17.4.2012. 10:32
Sjaše Kurta da uzjaše Murta.
"Tužni Zbore!"-
slavujj
16.4.2012. 21:47
Pa tko još može reći kako stranke ili partije nisu socijalno osjetljive,ovo su krasni primjeri socijalne osjetljivosti, ali naravno uvijek samo za"njihove" još kad su pored toga što su njihovi ,sve odreda sposobni ,stručni i pametni šteta bi bila ne iskoristiti
takve i pokazati narodu kako se to radi u jednom zdravom etičkom i moralnom društvu, u kojemu se nastoji ponašati sukladno principima zdravog tržišnog gospodarstva i ekonomije koja ne poznaje pogodovanje po stranačkim bojama.
Pa kakvo bi to gospodarstvo bilo kad ne bi glavnu riječ vodila politička oligarhija i njihovi klimavci, tu se stvarno ne bi znalo reda!
neutralan
16.4.2012. 19:24
Prvo čestitke onima koji su 6 godina radili sa teretom od 30 mil. kuna i uspjeli sačuvati tvrtku i proizvodnju. Isto tako čestitke novoizabranom vodstvu tvrtke , koji trebaju tvrtku pripremiti za privatizaciju. No ovdje se postavlja pitanje " tko su vjerovnici , koji su više od 6 godina , šutijeli i nisu potraživali svoja sretstva teška 30 mil. kuna ". Kako je država mogla sanirati tvrtku sa 55 mil. kuna , a ne podmiriti nastalo dugovanje . Što če se dogoditi ako vjerovnici pokrenu naplatu duga , mogu li to oni s obzirom da je tvrtka promijenila ime ? Biti će vrlo zanimljivo pratiti privatizaciju ove tvrtke .


Još iz kategorije Slatina