Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Agro Arka, da ili ne!?

  Dragutin Fišli/Domovina Blog           20.02.2013.         2225 pogleda
Agro Arka, da ili ne!?

Glasnogovornica slatinskog SDP-a Jovana Žnidarec i  kandidatu SDP-a i HNS-a za gradonačelnika Slatine na predstojećim lokalnim izborima.Slobodan Perić  održali su danas konferenciju za novinare na temu ''Agro Arca da ili ne''.

''Želim upoznati javnost putem medija da grad Slatina kao organizator ''AGRO ARCE'', međunarodnog sajma inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambrenoj industriji, nije spreman i neće održati sajam u ovoj, 2013 godini.

Ne znam razloge, ali to je jako loša odluka HDZ-a i gradskih vlasti, kojom se grad Slatina briše sa popisa sajamskih gradova na području Virovitičko-podravske županije.

Time bi Slatina bio jedini grad na našoj županiji koji bi ostao bez sajma, jer su gradovi Virovitica i Orahovica sajmove već održali.

Slatina je jedan od najstarijih i najpoznatijih sajamskih gradova u Slavoniji sa višegodišnjom tradicijom  , desetljećima prepoznatljiv kao sajamski centar, gdje se slijevao veliki broj zanatlija i obrtnika svih djelatnosti iz cijele Hrvatske.
Na neki način ta tradicija je nastavljena kroz održavanje ''AGRO ARCE'', time smatram da je nikako ne treba prekinuti, nego nastaviti i sadržajno obogaćivati , jer za to ima puno mogućnosti i puno prostora.

Čudim se kako gradonačelnik i sadašnje vodstvo grada to nije u stanju prepoznati, ali očito je da nemaju ni volje ni ideje, a radi se o poljoprivredi i poljoprivrednom sajmu, strateški najznačajnijoj grani za svaku Zemlju, pogotovo pri skorom ulasku u EU, te ujedno i promociji našeg grada.
Naše stajalište, stajalište SDP-a  je da sajam treba nastaviti po svaku cijenu, treba ga profesionalizirati, programski proširivati i dodatno obogaćivati novim sadržajima.

Kada SDP preuzme vlast, kao budući gradonačelnik ću to sigurno učiniti, jer je to jedan dio našeg programa''- rekao je Slobodan Perić.

Izvor: Dragutin Fišli/Domovina blog

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

nick
27.2.2013. 13:56
@run-dmc
Obzirom na tvoju sposobnost jasnog i uvjerljivog izražavanja ideja, planova i prijedloga jasno je da predlažeš da se sajam ukine. Iako nije bio neko reprezentativno djelo mora se pokušati to promjeniti. Najlakše je odustati od svega i dopustiti da i to propadne. Također tvoji komentari jasno govore iz kojeg miljea dolaziš. Trebao si se javiti daleko prije kada je sistematski uništen ovaj grad a svi znaju tko ga je uništio. Zato ne razumijem odakle tolika briga za Slatinu i građane baš sada?
Stvarno je apsurd da kao poljoprivredni kraj nemam sajam.
run-dmc
26.2.2013. 22:47
Agro-arka? Bio sam prošle godine. Jad i tuga. Izgledalo je kao smotra učeničkih zadruga. Osim slatinskih osnovih i srednjih škola nije bilo drugih izlagača...

Zajednički medijski istup Jovane i Slobodana na temu Agro-arke je promašen i bespredmetan. To je samo dokaz da laprdate bezveze, da nemate pojma što radite i da nemate nikakav program, kao što ga nema niti vaša Kukuriku Vlada.

Da ste imalo ozbiljnije razmislili o Agro-arci znali biste da je ta ideja o Slatini kao sajamskom gradu unaprijed osuđena na propast. Prije svega zato što su vam za organizaciju bilo čega potrebni know-how ljudi, koje vi odavna nemate.

Slatina je grad iz kojega su se odselili svi koji su imali neko znanje. Da bi se Slatina izvukla iz crvotočine u koju je upala potrebni su joj kvalitetni i obrazovani ljudi koji imaju sposobnost analitičkog mišljenja i brzog zaključivanja, kako bi mogli donijeti odluku primjerenu situaciji. Nedavno sklapanje koalicije sa političkim spodobama upravo govori suprotno - jedini interes slatinskog SDP-a je dokopati se vlasti pod svaku cijenu.

Nemojte se zavaravati. Slatinčani očekuju da oni koji namjeravaju preuzeti vlast u gradu imaju razvijenu sposobnost jasnog i uvjerljivog izražavanja ideja, planova i prijedloga. Sa ovakvim istupima samo ih uvjeravate u suprotno.
Mikeš09
26.2.2013. 15:58
Jel to slatinski sajam ili kradezeov...nije mi jasno...ako neće jedni evo prilike za druge...pa izbori slijede gospodo...
Pamti pa vrati...
Ako se nema š čim...e nema ga onda nikako...
SLOBODAN PERIĆ
21.2.2013. 22:51
Siniša, prijatelju hvala !
Ana svako pametan složit će se s vama!
Ana Borongay
21.2.2013. 22:44
Agro Arca - da, ali ne kao do sada - smotra učeničkog stvaralaštva.
siniša prpić
21.2.2013. 21:49
@Bobiška ( Slobodane ), ne obaziri se na number seven..., barem Ti u slatini riješi "problem".
Kad već drugdje ne ide tako lako. Svako dobro, momčino.
SLOBODAN PERIĆ
21.2.2013. 21:39
mikeš07
1.Rukopis mi je nešto poznat
2.Jedan od odgovora "kako" potraži na Slatina-netu na istu temu s dobrim komentarom
mirovnjak
21.2.2013. 15:42
Tikice!
Ne razumiješ ti Mikeša.
On najbolje potvrđuje moju tezu da se Virovitičani mogu u svemu razlikovati, ali su u jednom jedinstveni, a to je kada interes Virovitice treba staviti ispred interesa ostatka županije. Evo 2 primjera.
1. Županijska vlast na čelu sa Begovićem odredila je lokaciju smetlišta u Dabrovici općina Suhopolje, dobila od države zemljište, napravila studiju utjecaja na okoliš i bila pred dodjelom sredstava iz eko evropskih fondova.
2005 Virovitičani preuzimaju županiju prebacuju lokaciju iz Dabrovice u Jasenaš, kasne na aplikaciju za sredstva i županija ostala bez odlagališta. Za Virovitičane je bitno da nije bilo kako ostatku županije odgovara.
2. Promet. Kada si od nekog Virovitičanina čuo da prugi Varaždin - Dalj treba vratiti međunarodni status i obnoviti je, za njih je to pruga Koprivnica - Virovitica koja može imati samo značaj lokalne pruge ne povezuje najmanje 2 međunarodna koridora ( Varaždin - Dalj povezuje 3 i nastavkom preko Bogojeva do Novog sada i četvrti i samo kao takva može biti međunarodna pruga i obnavljati se sredstvima evropske unije.
Za to moj Tikice briga Virovitičane za Agroarcu, a naš Roki i tako ništa ne smije da ne pita Jopu. On kada se raspravlja na vijeću o dokapitalizaciji športskih objekata traži stanku da bi Jopu pitao mobitelom o svom stavu, znači stavu Virovitice.
Za to je nama Slatinčanima ovako kako je, a jadno je da ne može biti jadnije.
tikica
21.2.2013. 10:21
E moj mikeš07! Tebe očito dobro ne služi vid jer koliko ja vidim u tekstu piše Jovana, a ne Jovanka. Što se tiče Agro Arce, defenitivno se slažem da se održi i nikako mi nije jasno kako se u Virovitici Viroexpo svako godine širi, a Slatini kao ne treba nikakav sajam....pitam se u čemu ili u kome je problem? Slatinčanima ništa ne treba...očito im je ovako dobro i najbolje im je ništa ne raditi!! Jadno!!
mikeš07
20.2.2013. 22:59
Slobodane i Jovanka ,pa predložite kako da se sajam održi ove godine.


Još iz kategorije Gospodarstvo