Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Blog urednika

Agitprop iz Rusanove 1

  Goran Gazdek           26.08.2012.         7057 pogleda
Agitprop iz Rusanove 1

Treba imati prilično novinarske samouvjerenosti, ljudske bahatosti i karakterne ništavnosti pa ovlaš ustvrditi kako je netko najbolji, najdarovitiji, najveći, najljepši, najpametniji, najmoderniji, najugodniji, najsnažniji, najbrži, najjači, najčitaniji, najgledaniji, najslušaniji ili najizvođeniji u povijesti a pri tome ne ponuditi niti jedan jedini argument koji bi potkrijepio iznijeto.

Razmišljam o tome študirajući naslov „Najbolje Rokovo u povijesti" objavljen na naslovnici dvobroja Virovitičkog lista (2810/2811) od 16. kolovoza 2012. godine. Rečenica bez upitnika ili uskličnika, tvrdnja čista kao suza, potpuno provjerena činjenica i nedvojbeni fakat.  

Dobro, svako bi Rokovo trebalo biti bolje od prethodnog, to je valjda prirodno.

Nema više pečenih volova,  izbacili su i one ružne šatre s cajkama, grad nam jutrima ne vonja na mokraću i razliveni alkohol kao onih prvih godina pa valjda ima nekih elementa zbog koijih čovjek može biti zadovoljan, čak i oduševljen. Ali, ipak - 'najbolji u povijesti'?

Bi li se time složili oni koji vole cajke i volove? Ili onaj kome su miliji Severina,   Škoro, Thompson, Danijela, Gustafi, Let 3, Toni Cetinski ili Nina Badrć  od Jelene Rozge i TBF-a?

Tražim u sadržaju novina potvrdu onoga što nam nameće autor naslova. Želim vidjeti po kojem je kriteriju, dan prije nego što je Rokovo završilo, zaključio da je ono najbolje u povijesti. Je li to broj događanja, kvaliteta i sadržaj programa, broj posjetitelja ili opći dojam.  Je li možda  i na kojem uzorku napravljena anketu među građanstvom?  Tražim, ali ne nalazim!

Možda odgovor leži u onih 15 fotografija gradonačelnika Ivice Kirina i 14 fotografija predsjednice Gradskog vijeća Lahorke Weiss na 20 stranica istog broja Virovitičkog lista. Možda je to kvaka najuspješnijeg Rokova u povijesti? Doduše, organizira ga ista ekipa, ali ne smijemo smetnuti s uma da nam se približavaju lokalni izbori pa vlastodršci moraju biti najljepši, najpametniji, najmoderniji i najugodniji, a sve ono što rade mora biti najbolje.

Dakle, Virovitički list je objavio 15 (petnaest) fotografija na kojima je gradonačelnik. Nije to prvi put da nam se neki čelnik  smije sa svake stranice lokalnog tjednika pa eventualno opravdanje da se radi o svečarskom broju pada u vodu. Osim toga, u teoriji i praksi novinarstva ne postoji termin "svečarski broj". Rade se ponekad, u različitim prigodama, izvanredna izdanja, ali to se onda jasno naznači!

Teško je u novijoj povijesti hrvatskog novinarstva pronaći primjer sličnog dodvoravanja. Da, puzali su urednici Vjesnika pred Tuđmanom, Sanaderom i Kosoricom pa su čitatelji prestali kupovati te dnevne novine zbog čega su se na kraju i ugasile, ali nije zabilježeno da su u jednom broju objavili toliko fotografija dragih im vladara.

To javno, nekritičko isticanje i obožavanje jedne osobe kao nepogrešivog vođe svekolikog razvoja i napretka grada nije ništa drugo nego definicija pojma kulta ličnosti. 

Lokalni tjednik krcat političkim porukama, uspjesima, dostignućima i predanim radom  gradskih i županijskih čelnika te  jednog saborskog  zastupnika, lišen bilo kakvog kritičkog promišljanja ili polemika i sada već famozni nedjeljni termin za samohvalu na radiju školski su primjer agitpropa iz našeg sokaka.

Medijska služinčad u službi nedodirljivih gospodara života i smrti, političkih klonova i lokalnih šerifa! 

Ništa novo iz Rusanove 1.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
9.9.2012. 12:37
@Siniša dobro je kada čovjek unatoč što je narodu voda došla do grla ima smisla za humor, pa čak kao ti zrači s toliko optimizma.

Siguran sam da stručnim, poštenim i sposobnim ne smetaju sunce, kiša, vjetar, ili pak vlaga u zraku, već trulež političkog ološa.

siniša prpić
9.9.2012. 10:40
Drugim riječima, stručni, pošteni i sposobni - dobro došli u HSPD....., jedino u koliko smeta sunce, kiša, vjetar, ili pak vlaga u zraku. Dobar razlog - zlata vrijedi.
siniša prpić
9.9.2012. 10:35
@fitilj, a gdje su ti stručni, pošteni i sposobni ?!
Tu priću slušam već godinama.
Vezano uz "pesticide", potpisujem u cijelosti.
fitilj
9.9.2012. 10:29
@Siniša pšenica bi bila puno bolja i kvalitetnija da djeluju zaštitna sredstva protiv kukolja, čitaj policija, Državno odvjetništvo i pravosuđe!
fitilj
9.9.2012. 10:26
@Siniša ne vjerujem da Hrvatskoj nedostaje stručnih, poštenih i sposobnih kadrova.

Problem je u tome što su vrhovi stranaka čvrsto u rukama onih koje bi poštenje pomelo s njihovih položaja i funkcija.

Zato je stranački moto još uvijek podobni naprijed, ostali stoj!
siniša prpić
9.9.2012. 9:58
@fitilj, drago mi je da je razdoblje pelena iza nas. Tim je odgovornost veća. "Brašno" je onakvo, kakva je i pšenica....., ili možda... ?!
O lustraciji sam nekada mislio idealistički, no danas više ne. Graditi državu mogu oni koji imaju neka iskustva o tim stvarima. Sve mi je jasnije da mi takvog kadra u nekim vremenima i nismo imali. Ili su bili na margini događanja. Tako je i opet ista ekipa nastavila ( uz neke modifikacije ) tamo gdje je nakratko zastala. Toliko o lijepim željama, ali i o mogućnostima. Jedan poveći nesklad. Ništa osobno, već zaista općenito o lustraciji i kroničnom pomanjkanju kadrova. Pozz
fitilj
9.9.2012. 9:30
Siniša neznam odakle ti ideja da mi prebacuješ defetizam! Pa ja sam priču o don Quihotu Sancho Panzi i Rocinanti čitao i shvatio još u doba kada si ti bio u pelenama!

Srž onoga što ti očigledno ne shvačaš je da se iz crvljivog brašna ne može ispeći dobar i kvalitetan kruh.

A ovo naše političko "brašno" u koje ti toliko polažeš nadu je ne samo crvljivo, već u toj mjeri ubuđalo da ga bez obzira kako ga zamijesio nemožeš ponuditi narodu na kušnju.

Ništa osobno Siniša, ali činjenica je da će se bez totalne LUSTRACIJE u Hrvatskoj još godinama na vlasti vrtiti dobro uhljebljeni lupeži političke prostitucije!
siniša prpić
9.9.2012. 9:13
@fitilj, defetizam nije dobar. Gotovo sam siguran da ste ga prije 21 godinu "jeli za doručak"......
fitilj
8.9.2012. 22:00
Siniša naravno da je jednostavnije ići putem promjena, ali kao što vidimo promjene su se dogodile nakon zadnjih izbora, ali nerodu je samo još gore.

Siniša nema promjena sa sadašnjom garniturom političkog šljama u Županij jer je istog kova i profila kao ona koja trenutačno obnaša vlast u Hrvatskoj.

Ono što je kako kažeš je "pod nosom" je da će sadašnjeg Karla Puškarića zamijeniti neki drugi, isto tako podoban i nemoralan Karlo Puškarić, a da je to tako dokazuje kadrovska politika kukulele koalicije koje je u dlaku ista, ako ne i gora od one njihovih predhodnika. N

Nema, ili bar ja ne vidim u redovima političke nomenkluture kako županijske, tako svehrvatske poštene i čestite osobe koje bi ukrenile leđa partitokraciji i prihvatili demokratska načela da vlast služi narodu, a ne lupežima i prifiterima koji je obnašaju!

Ali Siniša, živi bili pa vidjeli, ili bolje rečeno doživjeli još jednu rošadu svinja na valovima, od koje rošade obični puk kao i svih ovih 22 godine neće omati ništa!!!!!!
siniša prpić
8.9.2012. 16:22
@fitilj, po meni, jednostavnije je ići putem promjena. Za nekoliko mjeseci. Pa to je "pod nosom". Posve sam siguran da ovakove stege više neće biti.
fitilj
8.9.2012. 10:15
Nikakvo čudo Gorane, jer takve uvlakačke gnjide, moralne rugobe i individue sa nedostatkom profesionalne i moralne etike i svijesti kao što je Karlo Puškarić, su vjerni psi svojih gospodara!

Za napredovanje takvih kao što su Karlo Puškarić nisu odlučni postulati novinarske struke, niti moral, profesionalna etika i zaštita profesinalnog difiniteta struke, već sposobnost potpuzništva i šupkanja svojim mentorima, koji su ga upravo zbog toga i zato postavili za glavnog urednika Virovitičkog lista.

Sramotna rabota političkih parazita iz Rusanove 1 kao što vidimo ide dalje, naravno sve na trošak gradskog proračuna, a ne Toleta, Kire, Lahorke Weiss i ostalih lupeža čiju sliku Karlo Puškarić tako revnosno objavljuje i ljubi, jer zna da Rusanova 1 nije ogledalo već bruka novinarske struke!!!!!!!!

Poruka Siniši Prpiću i oprbi:
Nakon tvoje konferencije za tisak i ovog novog dokaza da je virovitički Informativni centar u službi HDZ-a, a ne profesije, trebalo bi pokrenuti javnu raspravu o tome trebaju li građani i građanke pored svih tih političkih parazita i lupeža koji vode grad i Županiju, plaćati i potpuzničku kliku njihovih vodonoša iz Rusanove 1!!!!!
uredništvo
7.9.2012. 21:25
Virovitički list ide dalje. Broj je 2813, datum 6. rujna. Ovoga puta u središtu pozornosti je župan Tomislav Tolušić. Urednik Karlo Puškarić ovoga se puta odlučio za 13 (trinaest) fotografija na kojima dominira županijski čelnik.
Virovitički list po dodvoravanju lokalnim političarima i dalje drži prvo mjesto na top ljestvici uvlakačkog novinartsva u Hrvatskoj.
miško
4.9.2012. 8:03
Nisam baš sigirsan vobrado da će izbori išta promijeniti dok se ne promijeni svijest. Svi su ti oni isti, ti to dobro znaš iako navijaš samo za jedne. Budući na popularnost turskih sapunica poslužit ću se istočnjačkom poslovicom: Sjaši Kurta da uzjaše Murta.
fitilj
3.9.2012. 10:26
ma sve pet vobrado ali kao što vidiš ni ovi kukulelekaši su mučci koji ne poštuju struku i moral, već stranačku pripadnost.

I dalje se prakticira politika podobnosti, a ne sposobnosti pa će ove sadašnje luzere i prodane novinarske duše zamjeniti drugi debili.
vobrado
31.8.2012. 14:35
Pitam se pitam što je trebalo staviti u svečarski broj Virovitičkog Lista! Možda staviti novu halu firme Beki iz industrijske zone, ili zgradu novog tehničkog pregleda, novu zgradu i benzinsku crpku KTC-a, uspješnost rada šećerane Viro, obnovu područnih škola u Rezovcu i Rezovačkim Krčevinama, izradu kanalizacije u Rezovačkim Krčevinama i da ne nabrajam. Kada ćemo pokušati pronaći nešto pozitivno u radu onih koji su na vlasti. Pa mi smo te ljude izabrali da nas vode, kao i na državnoj razini. Sami smo si krivi i točka jer smo kao narod "glupi i kratkovidni - jako teške riječi". Čekajmo nove izbore i pokušajmo izabrati čestite, poštene i pametne ljude koji će gledati dobro naroda i u tom dobru naroda i sebi osigurati dobro. Živi bili pa vidjeli!
fitilj
31.8.2012. 12:44
E pa poštovano uredništvo i kolega Lunx, da se radi o osobama od formata, a ne političkim spadalima i lucprdama još bi se donekle i složio da 7.5 Kirinovih i 7 Lahorkinih fotografija po broju baš i nije tako puno.

Ovako unakaziti i unerediti HDZ-ov stranački bilten je kako sam čuo od okorjelih HDZ-ovaca je krajnje neukusno.

No sve to ima i svoju dobru stranu, jer oni kojima je taj dvobroj došao u ruke su definitivno shvatili da glavni urednik virovitičkog lista svoje mjesto nije zaslužio po profesionalnoj novinarskoj, već uvlakačkoj sposobnosti.

Kako ono narod kaže u Rusanovoj 1; SMRDI SMRDI UŽASNO SMRDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lynx
30.8.2012. 15:42
Tc-tc-tc! Zločesto "uredništvo"!
No svejedno vrijedi - sliku svoju ljubim!
uredništvo
30.8.2012. 13:27
Vidiš Lynks o tome nisam razmišljao. Onda tu nema priče - sedam i pol fotogarfija po broju je prosjek.
Lynx
30.8.2012. 12:01
Mislim da je stršno ovako kako je sada, promjene su nužne jer ih može zadesiti sudba "Vjesnika".
Zanimljivo je kako ovi tu naši na vlast znaju tumačiti npr. kako Josipović nije predsjednik samo sdp-ovaca, nego svih hrvata i premijer nije... Da ne nabrajam.No kad se o njima radi to ne vide, jer se informativni centar financira iz blagajne lokalnih vlasti koju punimo svi koji privređujemo, bez obzira na stranku, ali je konačni uradak isključivo jednostranački.
Pukao bih i da ne napišem slijedeće: - kada se pročita ta tiskovina, ili kad slušate lokalni radio, ne čini li vam se da mi ovdje kenjkamo bez veze kada kod nas vlada takva idila i blagostanje?
Na kraju moram reagirati na komentar @fitilja - 15 Kirinovih i 14 Lahorkinih u dvobroju znači 7.5 Kirinovih i 7 Lahorkinih kada dvobroj podjelimo, pa onda to i nije tako puno zar ne...
He-he!
Mikeš09
30.8.2012. 11:45
Sada kad Kiki Toplak uđe u šesnaesterac i napravi reda tamo aaajoooj majko mila...di je slijedeći Mamić...ili se možda varam...što mislite...
Templarius
28.8.2012. 12:05
dragi moji viroviticani. sjor nacelnik jako dobro zna kako sa vama. on nije glup, nije ni naivan i zna da ste vi svi od reda jako prestrasni da nebu mozda sutra bilo jos gore nego sad. na vama je da procjenite, zelite li slicnu vlast kakvu je milosevic imao u srbiji, ili hitler u njemackoj, di je propagnda radila sve u sluzbi vodje, ili zelite vlast koje ce biti u sluzbi vas i vasih potreba... isto tako i novine koje ce od novaca koji se vama vade iz novcanika raditi ono sto je vama na korist a ne njima... sjor nacelnik je naime zaboravio da on samo upravlja imovinom koja ne pripada njemu nego nama... de se ljudi vec jednom pokrenite i nemojte bit ovce... trazite trecu opciju!!!
fitilj
28.8.2012. 8:44
Nije Siniša problem u tome što se Reuters neće i nemože zaustaviti......, već u tome da je prviše novinarskih potrčkarala i slugana u virovitičkom listu, virovitica.info i virovitičkom radiu koji su svoj obraz i struku kojoj pripadaju prodali za prljavi novac kojim ih je Jopa, Kiro, Tole i ostala politička lupež kupila.

Reuters se neće i nemože zaustaviti......, ali ova tri plaćenička virovitička medija čine sve da virovitičke lupeže pokaže kao poštene, čestite i žiteljima Virovitičko podravske Županije i Slavonije naklonjenim osobama.

Zato se jedino na virovitica.net može pročitati tko su i što su nam učinili te poturice i politički, ali i karakterni luzeri.

Naravno da na ovom potralu ni ništa manje grijesima opterečeni SDP i njegovi podrepci ne ostaju pošteđeni.
Ljubo R. Weiss
28.8.2012. 5:36
Pun pogodak Gorane!
Bilo je o ulozi Informativne ustanove ( Virovitički list i radio - stanica Virovitica) kritičke riječi na Tvom portalu (analiza sadržaja koju sam svojevremeno učinio itd.), ali od onda ne da se nije stanje promijenilo na bolje, nego se i pogoršalo!
siniša prpić
27.8.2012. 8:28
Reuters se neće i nemože zaustaviti......
fitilj
26.8.2012. 23:48
Ma čekaj malo kolega jerko, što si ti očekivao da ćeš na portalu virovitica.net naći!? Gregorijansko-hadezeovačko pjevanje klanjanje nomenklauturi koja je viroviticu i cijelu Županiju pretvorila u prćiju kriminalaca koji unatoč obilatoj količini putra na glavi uspješno izmiču onim krivokletnicima Mladenu Bajići i Dinku Cvitanu!?

E vidiš za to moraš slušati virovitički radio i čitati virovitički list i virovitica info, jer tamo ćeš naži međede koji tancaju po Jopinoj, Kirinoj i Toletovo glazbi.

Virovitica net je bio i nadam se da će i ostati neovisni i slobodni potral kojeg se ne može kupiti za nikakav novac, a pogotovo ne za novac poreznih obveznika.

Tu će nadam se Siniša i HSPD, kada već to ne žele učiniti ostale oporbene stranke, dati svoj doprinos i ukinuti plaćanje podobnih novinarskih spadala i debila na platnom spisku pokreta za pljačku države i naroda.
uredništvo
26.8.2012. 22:44
Ne srdi jerko! To ne priliči mladom skojevcu.
Prvo, ovo nije vijest nego komentar! To je ono što Virovitički nema.
Drugo, nitko ti ne nameće da čitaš ono što ne želiš. Jednostavno preskočiš. Ovo je prevažna tema da bi pred njom zatvarali oči.
Treće, kažeš da se ne želiš spuštati na razinu vrijeđanja i omalovažavanja. A što je onda komentar: Gospon urednik je sve vise političar a sve manje novinar!
jerko
26.8.2012. 21:49
Na svu sreću nisam se nikada nikome klanjao niti ću si to ikada dopustiti! Samo sam htio reci da na žalost ovaj portal postaje previše politički (isto kao i Viroviticki) i da ima i drugih vijesti koje bi mogle biti zanimljive čitateljima... I ne želim se spustati na razinu vrijeđanja i omalovazavanja...
siniša prpić
26.8.2012. 21:37
".....Mladi skojevac zadužen za klanjanje, sitne provokacije, obranu lika i djela..."
Ma, to te ja pitam @uredništvo !!!!! Konačno prava glazba za moje uši.
fitilj
26.8.2012. 21:09
Što se tiče 15 fotografija gradonačelnika Ivice Kirina i 14 fotografija predsjednice Gradskog vijeća Lahorke Weiss na 20 stranica Virovitičkog lista, stvar je jasna; to je slika glavnog urednika Virovitičkog lista, koji je ponovno dokazao da mu je struka uvlakačko novinarsko šupkanje svojim mentorima, a ne novinarsko posao i etike tog posla.

Sve je već viđeno, a ovaj dvobroj Virovitičkog lista (2810/2811) od 16. kolovoza 2012. godine, je samo dokaz da moralnoj nakaznosti pojedinaca nema granica ispod kojih se ne može prodati obraz, čast i ugled struke.

Ovo sa ugledom struke je već odavno postalo pitanje kune više! Osim toga trebamo znati da Virovitički list nije novina čijom se prodajom mogu podmiriti ni troškovi potrošnje vode i toalet papira potrošenih potkrovlju osmici Rusanove 1.
uredništvo
26.8.2012. 19:51
Baš si šaljiv jerko. Mladi skojevac zadužen za klanjanje, sitne provokacije, obranu lika i djela... Sve se poklapa - planski razvoj kulta ličnosti.
jerko
26.8.2012. 18:49
Gospon urednik je sve vise političar a sve manje novinar!
siniša prpić
26.8.2012. 17:36
@freeman, promjene ne dolaze same od sebe. HSPD će dati svoj doprinos. U onom sustavu ( SFRJ ) su mi slike i pojave ispod naslova ovog dobrog teksta, išle na jetra. Ljudska glupost i kriminal, isto tako.
mastermind
26.8.2012. 15:57
Prigodna slika...propaganda na istoj razini...
freeman
26.8.2012. 14:32
da siniša, nekako s proljeća, ali već vidim odaziv od jedno 17% birača - i ponovo klika na vlasti - bože kad će netko rukovoditi gradom i našim novcima a ne samo vladati
neutralan
26.8.2012. 13:25
HRT
neutralan
26.8.2012. 13:22
A ovo je Hrvatska politička realnost . Političari uvijek na prvim stranama , jer u lijepoj našoj biti političar je IN. Kakovo je bilo Rokovo procijeniti će svaki ponaosobno , tako i vi novinari imate svoja mišljenja na tu temu i to je OK. Što se tiče novinarstva ono može biti vrlo zanimljivo najbolji primjer je HVT.
siniša prpić
26.8.2012. 12:56
Nekako, s proljeća, naravno.
siniša prpić
26.8.2012. 12:53
Narod kaže : "Možeš kako hoćeš, ali ne i dokle hoćeš." Da, i tu će valjati nešto mijenjati.....


Još iz kategorije Blog urednika