Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Virovitica

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja naložila Flori da privremeno izvan snage stavi dio Cjenika kojim se odobrava popust od 10 posto na cijenu usluga ukopa

        19.04.2016.         1640 pogleda
Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja naložila Flori da privremeno izvan snage stavi dio Cjenika  kojim se odobrava popust od 10 posto na cijenu usluga ukopa

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je protiv poduzetnikaFlora VTC iz Viroviticepokrenula postupak u kojem je potrebno utvrditi zlouporabljuje li Flora Cjenikom pogrebnih usluga - Grada Virovitice vladajući položaj na tržištu pružanja usluga ukopa na grobljima na području grada Virovitice, s posljedicom narušavanja tržišnog natjecanja na tržištu prodaje pogrebne opreme i pogrebnih potrepština na području grada Virovitice.

Temeljem Cjenika donesenog od 23. studenoga 2015. Flora cijenu usluge ukopa (koju obavlja kao javnu ovlast) uvjetuje odnosno vezuje uz istovremenu prodaju vlastite pogrebne opreme i pogrebnih potrepština (tržišna usluga), čime svojim konkurentima na tom tržištu onemogućava jednak pristup.

Budući da se posljedica takvog zatvaranja tržišta i izbacivanja konkurenata negativno odražava na potrošače kroz izbor proizvoda u odnosu na cijenu i kvalitetu te može kod njih stvoriti uvjerenje da su ostali poduzetnici koji djeluju na tržištu prodaje pogrebne opreme i pogrebnih potrepština manje konkurentni od Flore, Agencija je u ovom postupku donijela i privremenu mjeru.

Naložila je  Flori da privremeno izvan snage stavi dio Cjenika kojim se odobrava popust od 10 posto na cijenu usluga ukopa pod uvjetom da se u trgovini pogrebne opreme tog poduzetnika kupi oprema za ukop. Također, Flori je naloženo da taj popust prestane reklamirati, što podrazumijeva privremenu zabranu postavljanja, dijeljenja ili ostavljanja na vidljivim mjestima reklame takvog sadržaja odnosno uklanjanje s vidljivih mjesta svih postojećih plakata, letaka, posjetnica i sl. koji sadrže takvu promociju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.