Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Aktualnosti

AFERA CIJEPLJENJA PROTIV GRIPE U FLORI: Napisali smo istinu; zbog kleveta na račun našeg portala tužit ćemo direktora Iharoša

  Ivan Žada           21.02.2018.         10204 pogleda
AFERA CIJEPLJENJA PROTIV GRIPE U FLORI: Napisali smo istinu; zbog kleveta na račun našeg portala tužit ćemo direktora Iharoša

Jučer smo objavili tekst pod naslovom „Direktor Iharoš radnicima Flore prijeti otkazom jer su se odbili cijepiti protiv gripe“ u kojem smo pisali o nezakonitoj naredbi direktora virovitičkog komunalca Flore Vtc Željka Iharoša radnicima da se obvezno moraju cijepiti protiv virusa gripe. Kako smo naveli jučer, ovom skandaloznom i potpuno nezakonitom pozivu nije se odazvalo nekoliko radnika, vjerojatno bolje upućenih u svoja zakonska i ustavna prava da ih nitko ne može natjerati na bilo kakav medicinski tretman bez privole. Isto tako je i sa cijepljenjem.  Dapače, on ne odazivanje cijepljenju tretira kao povredu radne discipline što također nema veze s pameću. Odluka o cijepljenju nema baš nikakve veze s radnim odnosom niti uporište u Zakonu o radu i ostalim propisima kojima se reguliraju radni odnosi, već je duboko u sferi privatnog i osobnog života svakog pojedinca.

Kako nikada kao autor ne objavljujem niti jednu priču prije nego ju provjerim i kod druge strane, tako sam i jučer nazvao direktora Iharoša kako bi provjerio saznanja koja imam. Nije se htio javiti, a kao dokaz posjedujem snimke oba razgovora s tajnicama u kojima potanko obrazlažem zašto ga trebam.

Umjesto toga danas putem drugog medija, Iharoš demantira naš tekst. Potpuno van svake pameti. Gospodine Iharoš vi imate pravo na ispravak ako mislite da smo bilo što lagali, a mi kao medij smo vam dužni prema zakonu to i omogućiti. To se ne radi na drugom portalu, no tipovima poput vas to se ionako ne može objasniti niti vi to možete shvatiti.

U tekstu na portalu ICV koji je kao i tvrtka Flora Vtc u vlasništvu Grada Virovitice, dakle jednako se financira i našim novcem koji uplaćujemo kroz poreze i druga davanja u proračun Grada Virovitice, Iharoš navodi da  nikoga nije prisiljavao na cijepljenje što je potpuna laž. Ako nema prisile zašto donošenje potvrda, pravdanje i očitovanje? Da ni sam ne zna je li prisiljavao ili nije možete zaključiti i iz ovog citata njegove izjave objavljene na navedenom portalu: „Svi su, osim dvije zaposlenice, donijeli liječničke potvrde da se iz određenih razloga ne mogu cijepiti. Jednino se te dvije zaposlenice, iz inata ili nečeg drugog nisu cijepile niti su donijele liječniče potvrde, što je njihovo pravo“, završen citat.

Gospodine Iharoš, radi se o mnogo više nego dvoje zaposlenika. Za sve što ste od njih tražili poput očitovanja, pravdanja, potvrda posjedujemo autentičnu dokumentaciju. U posjedu smo i audio snimke koja dokazuje da lažete, a samo dio te snimke donosimo u transkriptu kako bi zaštitili svoje izvore.

(Govori nadređena prenoseći naređenja direktora Željka Iharoša radnicima)

„Čeka se moje očitovanje za cijepljenje, stalno sam na nekom drilu i danas su te stvari konačno izašle van, kakve god jesu da jesu.  Ja vam samo kažem da sam očajna na to sve skupa i da ja tu ne mogu ništa napraviti. Danas sam definitivno i shvatila da se njemu apsolutno  ne može apsolutno proturječiti i da je on što je zamislio da će to tako i biti. Tako da to znate. Kako ćemo i u kojem obliku ćemo nije ni biti, njemu nije bitno, ja sam to pokušavala objasniti i ja sve to oko cijepljenja ne mogu provariti i ne mogu to shvatiti. Uopće nije tema rad, uopće nisu tema rezultati, uopće nisu dostignuća nego lojalnost, poštenje, podrška i zajedništvo. Znate da mi je preteško, što da vam kažem. Što ja sada nakon svega toga vama tu mogu izustiti. On će uvaliti mene, a neće sebe. Neće vama pismeno ništa reći već je rekao da vam ja kažem usmeno. To je sada ta težina. On će zaštiti sebe, a uvalit će mene, odnosno da vam ja to kažem. Rekla sam mu da mi to da na pismeno. Uglavnom vi koji se niste cijepili, znači (nabraja nekoliko imena, no daleko više od dvoje) i bez obzira na obrazloženja jer niste donijeli  na vrijeme potvrdu do onog roka ili niste donijeli od liječnika. Znači iz naše radne jedinice toliko, odnosno njemu sporna, odnosno za koje ne želi prijeći preko toga, a drugi su još pod upitnikom, odnosno on još provjerava i ne znam kako će proći, no to sada nije ni bitno.  Uglavnom je rekao da si nađete u roku šest mjeseci posao.  Eto, to je ono što je on rekao.“

U nastavku teksta Iharoš se usudio klevetnički napasti i mene kao autora riječima citiram: „Prije otprilike dva do tri tjedna u tvrtki sam primio dopis (zahtjev) koji je potpisao autor spomenutog članka, a u kojem me on jedan od organizatora novinarskog događanja u gradu traži da s 5.000 kuna financiram isti. Ja sam zahtjev odbio iz razloga što kao hrvatski branitelj, dragovoljac i domoljub ne podržavam dodjeljivanje nagrada pojedincima koji koriste medije za javno omalovažavanje hrvatske države, naroda i Domovinskog rata, rekao je Željko Iharoš dodavši kako mu stoga ovo izgleda kao situacija: ako mi daš novce pisat ću lijepo o tebi, a u protivnom ću te ocrniti“, završen citat.

Gospodine Iharoš opet lažete jer smo vam taj zahtjev koji spominjete  poslali još 14. studenog 2017. i vi ga niste odbili već niste ni odgovorili. Potpuno neposlovno i nepristojno, no nakon svega od osobe vašeg „kalibra“ pristojnost više niti ne očekujem. Uz dopis tvrtki Flora Vtc isti smo poslali na adrese još dvadesetak gradskih tvrtki. Gospodine Iharoš u dvadeset godina karijere za najuglednije, najčitanije i najgledanije hrvatske medije nikada nikoga nisam klevetao niti reketario, a niti me je zbog pisanja bilo tko tužio.

Nagrađen sam nacionalnom nagradom Marija Jurić Zagorka za istraživačko novinarstvo za godinu 2006. Uz to, ja na portalu Virovitica.net pišem iz zadovoljstva, bez naknade, a spomenuti događaj zove se Fra Ma Fu festival koji zajedno organiziraju udruga SINKO institut, a koje sam član i Hrvatsko novinarsko društvo uz partnere Grad Viroviticu i Hrvatsku turističku zajednicu. U te smo tri godine Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju promovirali više od svih manifestacija zajedno od kada postoje. Za tu tvrdnju imamo i agencijsku analizu.

U sklopu festivala  njegujemo i ratnu fotografiju u čast našim braniteljima i novinarima u ratu koji su bili zajedno s našim junacima na svim ratištima. Da i mnogi su također ranjeni i poginuli. Stoga Fra Ma Fu  nema baš nikakve veze s portalom Virovitica net. O tome kako mi dajemo nagrade onima koji vrijeđaju Republiku Hrvatsku, a vi nas zbog toga ne podržavate jer ste branitelj i domoljub, neću ni raspravljati. Samo ću reći da branitelji i domoljubi ne lažu i ne šikaniraju svoje sugrađane.

I na kraju. Gospodine Iharoš zbog svih iznesenih laži i kleveta na račun mene kao autora i portala Virovitica.net protiv Vas osobno, trgovačkog društva Flora Vtc pokrenut ćemo postupak pred nadležnim pravosudnim tijelima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti