Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Virkas

Adam Končić poziva zaljubljene na kabare predstavu Nočas ću

        15.02.2013.         2782 pogleda
Adam Končić poziva zaljubljene na kabare predstavu Nočas ću

Nakon izvedbe predstave Gospodsko dijete Glumačke družine Histrioni razgovarali smo s glumcem Adamom Končićem koji će večeras u Boomu izvesti kabare predstavu „Nočas ću".

*Publika vas je tri puta zvala na bis. Jeste li očekivali takvu reakciju?
- Mi smo ovu predstavu igralo cijelo prošlo ljeto na Opatovini u Zagrebu, imamo preko 60 izvedbi. Večeras smo se prisjetili ovacija i reakcije na otvorenoj pozornici pred petstotinjak ljudi. Gledalište u Virovitici je jednako reagiralo i bilo nam je srce puno kada smo pred ovdašnjom publikom izlazili tri puta na bis. Da im se predstava svidjela potvrdile su i ocjene preko karata koje se ubacuju u kutiju - čuli smo da smo dobili jednu od najviših ocjena - 4,95.

Zaista smo se lijepo osjećali. Ovaj komad je drag ljudima jer se prepoznaje život malog čovjeka i zbog toga je uvijek aktualan bez obzira što je radnja smještena u 1936. godinu. Kalman Mesarić je to jednostavno znalački napisao, a nadam se da mi to znalački i igramo. Dražen Ferenčina je tekst dobro znao uobličiti s mislim da smo mu bili zahvalna ekipa koja međusobno dobro funkcionira. To nije nevažno jer je histrionski teatar satkan od gostujućih glumaca. Tako smo i mi iz nekoliko zagrebačkih kazališta, ali jako lijepo surađujemo  Osjeti se ta pozitivna atmosfera u ansamblu i to mora preći preko rampe i osvojiti publiku

* Ovogodišnji Viraks obogatiti ćete Vašim kabareom Načas ću.  Što očekuju publiku u petak u Boomu?
- Trebalo smo je igrati na Valentinovo, ali sam taj termin joj ranije rezervirao za isti kabare. Zapravo će cijeli vikend biti vezan za tu moju predstavu s kojom sam već bio u Virovitici. Prije deset godina prvi put sam je igrao na Gradskom bazenu,  a onda i u Domu HV-a. Pamtim obadvije izvedbe i drago mi je da mogu i po treći igrati, ovoga puta na festivalu koji je rođen u međuvremenu. Predstava još uvijek živi, stara je 12 godina. Vjerojatno i to nešto govori o njoj. Sa mnom dolazi mladi pijanista Oliver Belošević, bit će glazbeno-poetski kabare, prepun lijepih pjesama koje se reflektiraju na tridesete  godine prošlog stoljeća, zapravo na  vrijeme kada se u Zagrebu rađa kabare. Pozivam Virovitičane i Virovitičanke da do dođu u Boom u 22 sata i da sjednu za stol uz svijeću, naruče neko fino piće i opuste se uz nas. Poglavito pozivam zaljubljene parove koji žele još malo postvalentinovskog ugođaja u atmosferi koja je spoj kazališta i kavane.

*Tada niste bilo prvi put u Virovitici. S virovitičkom ansamblom ste već surađivali 2001. godine. Kakva sjećanju su ostala?

Da, 2001. godine sam igrao „Ukroćenu goropadnicu" u režiji Damira Mađarića. Gostovali su Anita Matić, Matija Prskalo i ja. Strašno mi je drago da je ta predstava gostovala diljem Hrvatske. Bilo je to moje prvo pravo upoznavanje s Viroviticom premda me za ovaj grad veže poznanstvo s gospodinom Alenom Bjelicom. Mi se znamo iz vremena kada sam ovdje 1995. godine bio kao gimnazijalac, učenik 4. razreda, bio na državnom LIDRANU. Stanovao sam kod drage obitelji Bjelica. Nakon 6 godina radio sam tu predstavu, ovdje sam stanovao mjesec i pol i zavolio Viroviticu. Prijateljstvo me još veže s Goranom Košijem i njegovom obitelji. Od tada vrlo rado i sa srcem dolazim u Viroviticu i zbog svih onih trenutaka koje sam proveo s prekrasnim ansamblom vašeg kazališta s kojom se uvijek kad mogu vidim prilikom njihovih gostovanja u Zagrebu ili kad dođu na moj festival u Krapinu što će biti slučaj i ovog proljeća.

* O vašim ulogama čitamo u novinama ili vas gledamo na televiziji. A što ima u privatnom životu?

Prije mjesec dana moja supruga Nina i ja smo dobili prekrasnu kćer Martu. Presretni smo jer je dijete zdravo, moja supruga je zdrava po porodu i nema veće životne sreće nego vidjeti sebe u odrazu lica svoga djeteta. To je dodatni podstrek, veliki elan u životu da se sigurnim stazama mog posla ide dalje prenoseći prije svega životnu pozitivu preko dasaka koje život znače na sve drage gledatelje. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas