Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

80. poljoprivredni sajam u Novom Sadu - Hrvatska zemlja partner

        21.05.2013.         1577 pogleda
80. poljoprivredni sajam u Novom Sadu - Hrvatska zemlja partner

U Novom Sadu je do 24 svibnja 2013.godine otvoren 80. jubilarni Međunarodni poljoprivredni sajam, na kojem svoje proizvode izlaže više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja. Zemlja partner sajma je Hrvatska.

U suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede RH, HGK - Sektorom za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo i Sektorom za trgovinu, organizirano je nacionalno predstavljanje Hrvatske kroz promociju i degustaciju najznačajnijih proizvoda 4 hrvatske regije - Slavonije, Središnje Hrvatske, Istre i Dalmacije, a po prvi puta je na Novosadskom sajmu predstavljen i zajednički projekt HGK i Ministarstva poljoprivrede „Vina Croatia - Vina Mosaica".

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore na Novosadskom sajmu svoje proizvode izlaže 40 hrvatskih izlagača, među kojima s područja Virovitičko-podravske županije i tvrtka Eurovoće iz Orahovice, a Slavonija zadruga iz Orahovice opremila je jedan izložbeni modul veličine 216 m2 izložbenog prostora.

U okviru sajma, održan je, u organizaciji Ministarstava poljoprivrede Hrvatske i Srbije, Hrvatske gospodarske komore i Europske banke za obnovu i razvoj i Poslovni Forum „Hrana - što nas spaja to nas i povezuje",na kojem su vodeće tvrtke iz Hrvatske i Srbije, svojim sudjelovanjem u panelu, razmotrile moguće načine unapređenja suradnje na području poljoprivrede i prehrambene industrije, s obzirom na skorašnji ulazak Republike Hrvatske u EU.

Forumu su prisustvovali, uz predstavnike vodećih tvrtki poljoprivredne i prehrambene industrije Hrvatske i Srbije  i Tihomir Jakovina ministar poljoprivrede Hrvatske i Goran Knežević ministar poljoprivrede Srbije,  te Nadan Vidošević predsjednik Hrvatske gospodarske komore i Željko Sertić predsjednik Privredne komore Srbije.

 Iz Virovitičko-podravske županije forumu su prisustvovali predstavnici Eurovoća, Ergele Višnjica i HGK - Županijske komore Virovitica.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo