Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Humanitarna akcija

72 sata kroz Hrvatsku: Biciklom od Iloka do Dubrovnika za djecu u Dječjem selu Ladimievci

        08.07.2012.         3092 pogleda
72 sata kroz Hrvatsku: Biciklom od Iloka do Dubrovnika za djecu u Dječjem selu Ladimievci

Grupa biciklista entuzijasta sutra će 9. srpnja krenuti iz Iloka na biciklističku vožnju, tijekom koje će u tri dana bez značajnijih stanki i spavanja, prijeći 1200 kilometara do Dubrovnika.

U vožnji će sudjelovati petnaestak biciklista iz Osijeka, Virovitice, Rijeke i Zagreba članovi klubova, BK Osijek 2010 i Weekend Warriors, biciklisti iz virovitičkog tima "Slavonija OSVIT" i Kluba za ekspedicionizam i sport - KEKS ( Goran Jurković, Danijel Brešćanski, Antonio Petrović, Neven Relić, Luka Zrnić i Karlo Boos).

Jedan od inicijatora ove vožnje je Osječanin Igor Toman, koji je s još devetoricom biciklista prošlog ljeta "spojio" Osijek i Knin, prešavši biciklom 530 kilometara u 34 sata bez značajnijih stanki. Ideja za rutu od Iloka do Dubrovnika rođena je na tragu legendarne utrke "Pariz - Brest - Pariz", dugačke također 1200 kilometara.

Iskusni biciklistički maratonci napravili su plan kako od Iloka do Dubrovnika stići za tri dana, nazvati je „72 sata kroz Hrvatsku" a sve da bi svojom vožnjom skrenuli pozornost na potrebe SOS dječjeg sela Ladimirevci.

Start iz Iloka je u 4 sata. U Vukovaru su oko 5.30, u Osijeku oko 7.30. Dolazak u Ladimirevce predviđen je u 9 sati gdje će se susresti sa Virovitičkim biciklistima te nastaviti put planiranom rutom preko Našica za Viroviticu. U Virovitici su oko 14 sati kada je predviđena pauza za ručak i slikanje. Nakon te pauze putem preko Bjelovara, Dugog Sela do Zagreba planira se doći do 22 sata kada će pauza potrajati tri sata. U Karlovac se planira doći oko 4.30, na polovici puta do Rijeke ili Crikvenice su oko 11.30 sati kade se planira pauza od tri sata. U Senju su oko 18 sati a u Zadar se planira doći u 3 sata iza pola noći kada će se napraviti pauza od tri sata. Nastavak puta vodi prema Šibeniku i Splitu gdje se planira stići oko 15 sati uz pauzu do četri sata.
Od Splita do Dubrovnika ostaje još 220-250km gdje će se pauze praviti svakih 15-20km. Uz pretpostavku da će biciklistima trebati od 15-18h za taj dio puta dolazak u  Dubrovnik planiran je u prijepodnevnim satima između 10 i 11 sati.

S obzirom da će se temperature prema prognozi za vrijeme ove vožnje kretati od 30 do 34 °C a na na užarenoj cesti će biti još veća, ovim entuzijastima i humanitarcima želimo sretan put.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Humanitarna akcija