22 nova slučaja zaraze koronavirusom, preminula peta žrtva
Peta žrtva koronavirusa u Hrvatskoj je iz Karlovca
Utvrđeno 865 slučajeva kršenja samoizolacije
Pismo dječjoj pravobraniteljici: Djeca su preopterećena nastavom na daljinu
Plenković: Odluke Stožera po zakonu i primjereno naravi pogibelji koja nam prijeti
Plenković: Kriza gora od one 2008. slijede novi paketi pomoći gospodarstvu
Inspektorat: Pamučne perive maske ne smiju se oglašavati kao zaštitne maske

  Županija

600.000 kuna DVD-ima

  I.H.B./Glas slavonije           07.01.2012.         1385 pogleda
 600.000 kuna DVD-ima

I u iduće tri godine Virovitičko-podravska županija nastavit će ulagati u poboljšanje uvjeta za rad dobrovoljno vatrogasnih društva na području županije. Prema usvojenom proračunu za 2012. te projekcijama za 2013. i 2014. godinu, Virovitičko-podravska županija s dodatnih 600.000 kuna opremit će dobrovoljna vatrogasna društva u županiji. Tako će se nastaviti odlična suradnja Županije s dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Virovitičko-podravskoj županiji. Podsjetimo, prošli je mjesec župan Tomislav Tolušić na prigodnoj svečanost podijelio 40 kompleta vatrogasne opreme koja se sastojala od intervencijskog odijela, čizama, kacige i zaštitnih rukavica...
Bio je to samo dio ulaganja u vatrogastvo na području županije jer su još nabavljena i nova vozila za dobrovoljna vatrogasna društva u Gradini, Kladarama, Pitomači i Lukaču, navalna vozila za DVD-e u Voćinu, Pitomači i Suhopolju. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Bukovčan
10.1.2012. 18:41
Nisam ovo mislio komentirati... no moram! Sva oprema odlazi isključivo u zapadni dio županije. Naš DVD u više je navrata pokušao riješiti probleme oko opreme, ali i neke druge stvari no na zahtjeve nikada nije došao niti službeni odgovor. O tome tko i kako odlučuje o opremi ne želim uopće komentirati, to se da zaključiti... U NAŠOJ ZAJEDNICI JE VELIKA NERAVNOPRAVNOST I NEPRAVDA!
Lynx
9.1.2012. 14:24
Sry za slučajni prekid.
... od strane ondašnjeg zapovjednika, nisam suguran jel županijske vatrogasne zajednice ili zapovjednika virovitičke postrojbe. Poslije ove nesreće sa cisternom na obilaznici, čitao sam u lokalnom listu da će gradonačelnik Kirin hitno uložiti u nabavljanje opreme za takve havarije. Ima li koordinacije između grada i županije? Te ako nemaju, s čime bi naši vatrogasci mogli ublažiti nesreće sa takvim opasnim teretom i kako su riješili ovu na obilaznici?
Eto ako mi netko može objasniti, molim lijepo. Pozdrav!
Lynx
9.1.2012. 14:17
Hvale vrijedna inicijativa, ali po mom skromnom mišljenju prilično promašena. Spominju se nova vozila Gradini, Kladarama, Pitomači i Lukaču, koja su, treba naglasiti, kombi vozila i smatram da je jedino opravdano ono u DVD Pitomači, zašto se nije umjesto preostala tri kupilo makar jedno vozilo za vatrogasne intervencije - što je stanovništvu interesantnije zbog povećanja sigurnosti?
Isto tako se vidi da su sva vozila raspoređena u zapadni dio županije, pa pitam nekoga tko zna - da li je to odluka župana ili županijske vatrogasne zajednice?
Znamo da na području županije djeluju i dvije profesionalne vatr. postrojbe, da li su one tako dobro opremljene da u njih ne treba ulagati?
Krajem listopada bili smo ( virovitičani ) svjedoci preokretanja cisterne sa potencijalno opasnom tekućinom (čvor zapad je bio zatvoren za promet), pa me povodom toga zanima imaju li vatrogasci svu potrebnu opremu za sanaciju takvih havarija? Sjećam se, ima to više godina da je neka specijalna oprema ( možda baš za to ) bila promovirana u lokalnim novinama


Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.