Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Aktualnosti

3.Memorijalni maraton "Da se ne zaboravi Baranja 91" Osijek -Batina

  Miroslav Minkila Milovuković           29.08.2013.         5826 pogleda
3.Memorijalni maraton "Da se ne zaboravi Baranja 91" Osijek -Batina

U povodu 22. godišnjice sjećanja na progonstvo i stradanje preko 20 tisuća baranjaca u Domovinskom ratu, maraton klub Hrvatski sokol i udruga Glasnici istine -Hrvatski maratonci organizirali su memorijalni maraton ˝Da se ne zaboravi Baranja´91˝. Maraton od Osijeka do Batine trčalo je 20-ak trkača iz Koritne, Strizivojne,Velike Kopanice, Josipovca, Osijeka, Grabovca, Slatine, Nove Bukovice i Orahovice (UHBL-PTSP-VPŽ) u pratnji biciklista.

Maratonci su na putu dugačkom 40 km zastali u Bilju gdje su dočekani od strane općine Bilje i načelnika Željka Cickaja, te predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima odali su počast svim poginulim i nestalima braniteljima Bilja. Na svom putu već tradicionalno maratonci i njihova pratnja staju u Vardarcu gdje ih u svom obiteljskom domu ugošćuje obitelj Bočkai Ištvana hrvatskog branitelja invalida Domovinskog rata.

U Kneževim vinogradima maratonce su dočekali predstavnici općine Kneževi Vinogradi i udruga branitelja općine Bilje te su kod spomenika poginulim i nestalim braniteljima prisjetili se poginulih mještana Kneževih Vinograda te im odali dužnu počast. Na ciljnom odredištu u Batini, batinskoj luci na Dunavu, sudionike maratona dočekali su predstavnici općine Draž i turističke zajednice općine Draž. Simboličnim puštanjem Vijenca niz Dunav odana je počast svim poginulim i nestali baranjcima u Domovinskom ratu. Cilj maratona je ukazati hrvatskoj javnosti da povijesni događaju u Baranji, te svo progonstvo i stradanja nesrpskog stanovništva Baranje se ne smije zaboravit, također udruga Glasnici istine-hrvatski maratonci svojim aktivnostmi nastoji promicati vrijednosti Domovinskog rata ističući da se ne smije zaboraviti niti jedan dan iz slavne povijesti stvaranja Hrvatske države kao niti jedan poginuli i nestali Hrvatski branitelj.

Cilj organizatora ovog maratona je ukazati cjelokupnoj hrvatskoj javnosti da povijesni događaji u Baranji, te svo progonstvo i stradanja nesrpskog stanovništva Baranje se ne smije zaboraviti,također udruga Glasnici istine-hrvatski maratonci svojim aktivnostima nastoji promicati vrijednosti Domovinskog rata ističući da se ne smije zaboraviti niti jedan dan naše slavne povijesti stvaranja hrvatske države kao niti jedan poginuli i nestali hrvatski vojnik.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
31.8.2013. 10:31
Svaka čast učesnicima i organizatorima, na organizaciji i sudjelovanju.

Dobro je da nisu prošli kao oni navijači iz Vinkovaca na kojima je policija trenirala strogoću i nije im dopustila dolazak u Vukovar, gdje su pod zaštitom policije srpski navijači usred Hrvatske i grada heroja koji je doživio najveća stradanja i iživljavanja četničkih hordi i odmetnute zločinačke četničke JNA, vikali "Ovo je Srbija"
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/94210-policija-trenira-strogocu-na-nasim-ljudima-zabranili-hrvatskim-navijacima-iz-vinkovaca-odlazak-u-vukovar.html
www.vecernji.hr/sport/kosarka/nevidena-provokacija-srba-ep-u-kosarkasica-vukovaru-clanak-598988
www.ipress.hr/hrvatska/uhbdr91-cetnicka-provokacija-u-vukovaru-28765.html
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/94190-nije-cudno-da-se-u-vukovaru-toleriraju-srpske-provokacije-kad-u-policiji-rade-abolirani-cetnici-ovo-su-njihova-imena.html
francek
31.8.2013. 9:51
Svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog prekrasnog komemorativnog maratona, a naročito onima koji su od Drave do Dunava svojim znojem natapali 40 km dugu stazu pod sloganom "Da se ne zaboravi" kapa do poda !


Još iz kategorije Aktualnosti