Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Aktualnosti

3.Cro – Hu bike tour: Uporni biciklisti pobijedili kišu

        26.05.2013.         1733 pogleda
3.Cro – Hu bike tour: Uporni biciklisti pobijedili kišu

Odsjek za turizam HGK-Županijske komore Virovitica, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Gradsko poglavarstvo Szentlorinca, Klub za ekspedicionzam i sport Keks i  Stentlorinc Kerékpáros klub uz suorganizaciju Turističke zajednice općine Pitomača, Općine Pitomača i rekreacijskog društva „Zeleno srce" u nedjelju 26. svibnja organizirali su 3. hrvatsko-mađarsku biciklističku rutu „Cro-Hu bike tour".

Iako biciklistima iz Mađarske i Hrvatske vrijeme na ovom trećem touru nije bilo naklonjeno, uporni su ga biciklisti svojim kotačima ipak pobijedili.

Kiša koja je nemilice padala nije pokvarila osnovni cilj „Cro-Hu bike toura" a to je prije svega jačanje prijateljskih odnosa hrvatskih i mađarskih građana. Na tridesetitri kilometara duge rute krenulo se iz Bušetine, rutom Bušetina - Okrugljača -Križnica - Pitomača - Grabrovnica - Otrovanec.

Poticanju bavljenja biciklizmom zbog jačanja zdravlja i smanjenja ekološkog zagađivanja kao i poticanju turističkih itinerera - biciklističkih staza, sunce se osmjehnulo tek u Grabrovnici kod razgledavanja rodne kuće Petra Preradovića. Na svom putu biciklisti su upoznali ljepote Križnice, vožnju skelom po dolasku, neizostavnim fišpaprikašom kao i prijelaz mostom po odlasku preko rijeke Drave. Pitomača se predstavila razgledavanjem ureda Turističke zajednice i Crkve sv.Vida. Prijateljsku biciklističku rutu biciklisti su završili u Otrovancu u „Zlatnom klasu" gdje je uz okrijepu kušan i specijalitet Zlatnog klasa - domaća pogača od kopriva.

Sve sudionike ove međunarodne biciklističke manifestacije je sponzorstvom „Croatia osiguranje" osigurala policom osiguranja od nezgode.

Organizatori i suorganizatori zahvaljuju MUP-u RH, Policijskoj upravi Virovitičko-podravske županije, koji su policijskom pratnjom osiguravali sigurnost sudionika manifestacije i nesmetano odvijanje prometa.

Sljedećem četvrtom susretu biciklista  domaćini će biti ljubitelji biciklizma iz Stentlorinc Kerékpáros kluba u Mađarskoj.

Fotogalerija 3.Cro - Hu bike tour
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.532701843459211.1073741826.149594768436589&type=3&uploaded=36

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti