Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Virovitica

11. rujna - dan "D" za VTC

        28.08.2002.         1906 pogleda
11. rujna - dan "D" za VTC
VIROVITICA, 28. kolovoza - Sinoć su do kasno u noć zasjedali predstavnici četiriju političkih stranaka koje čine virovitičku vladajuću koaliciju (SDP, HSS, HNS i HSLS) i odlučili SDP-u dati rok do ponedjeljka da odluči hoće li sam smijeniti gradonačelnika Zdenka Deskara, pravomoćnom presudom okrivljenoga da je kao instruktor autoškole, zlorabeći položaj i ovlasti, od kandidatkinje iznudio 600 kuna ili će u utorak u gradsku arhivu biti predan zahtjev jedanaest gradskih vijećnika da se na sjednicu Gradskog vijeće uvrsti glasanje o (ne)povjerenju gradonačelniku Deskaru.
- Sjednica će se održati 11. rujna i na njoj će se sigurno razgovarati o gradonačelnikovoj ostavci - jedina je službena izjava o sadržaju i tijeku sastanka a novinarima ju je dao Zlatko Lanšćak, predsjednik HSS-a i Gradskog vijeća.
Mate Vukušić, predsjednik SDP-a, o sastanku nije htio reći ni riječi, Željko Slavić iz HNS-a kaže da je zaključak bio da u javnosti o razgovorima neće govoriti, a najsusretljiviji prema novinarima bio je predsjednik virovitičkog HSLS-a Ante Cicvarić. Iako nije govorio izravno o sastanku iz njegove se izjave najjasnije "čita" odnos među vladajućim strankama: žao mu je, kaže, što će se zbog 600 kuna iz proračuna morati platiti 200.000 kuna za nove izbore! No, uz brojne ograde, i on sam pojašnjava da nema više načina da brani i podrži gradonačelnika, s obzirom na pravomoćnost presude. Sve to novinari i građani slušat će narednih dana još mnogo puta jer su i HSS i SDP najavili da će organizirati konferencije za novinare, a ne treba ni sumnjati da će to učiniti i ostale stranke i iz vladajućih i iz oporbenih klupa virovitičkog Gradskog vijeća.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

dr. ivo drugi
5.1.2009. 13:49
u Orašju i diljem BIH ustali mrtvi da daju svoj glas za spas ADZu
ROKS
3.1.2009. 22:21
:)
16.3.2008. 15:16
dobro je podsjetiti se na takve događaje


Još iz kategorije Virovitica